Esoca38 çok teşekkürler iyi dilekleriniz için ☺️ Bluecard için kendi işinde uzman olmak gerekiyor diye biliyorum yani birkaç yıl deneyim gerekiyor. Dediğim gibi biz ikimiz de mühendisiz ve ingilizcemiz var, eşim kendi alanında iş buldu ben bebeğimiz henüz küçük olduğu için kendi işimden ayrıldım burda henüz işe başlamadım ama eşimden dolayı ben de çalışma izni alabildim. Bluecardla ilgili çok fazla açıklama var internette bakabilirsiniz ama kısaca benim de bildiklerim bu şekilde; Mavi kart başvurusunda bulunmak isteyenlerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor:
Üniversite diplomanız olması ve bunun Alman yüksek öğretim standartlarında denkliğinin olması
Başvuru yapacak adayın Almanya’dan bir firma ile bir iş sözleşmesi yapması
İş sözleşmesinde belirtilen maaşın Almanya’da Blue Card için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması.
İngilizce veya Almanca dil yeterliliğinin olması (Mavi kart kapsamında Almanca şartı aranmaz, İngilizce ile başvuru yapmak mümkündür)
Varsa iş tecrübenizi kanıtlamanız gerekmektedir (Daha önce çalışılan yerlerden alınan referanslar, Almanya’nın aradığı nitelikli iş gücü kapsamına girebilmek için önemlidir)