Deletedmom_100 Ay çıldırcam bebek daha 20 günlük kaynanam günde bir defa su verip duruyor mamayla beslendiği için sinirleniyorum
Eylul05 Deletedmom_100 gayet normal bişey sonuçta mama alıyor o çocuk bi iki çay kaşığından bişey olmaz bi sen çocuk büyütmüyorsun onlarda çocuk büyüttü senden daha bilgililer zararlı olsa zaten yapmaz
Nazlican Deletedmom_100 Bende veriyordum, susuzluktan hasta olan bebekler okudum ben burada bence kızmayın
minnosum25 Deletedmom_100 niye sinirleniyorsunuz mamayla beslenen bebeklere doktorlar suyu vermeyi öneriyor bunun 20 günlük olması biseyi değiştirmez ki benim yigenimde daha yeni kırkı cktı ckmadan önce doktor mama veriyorsan yannda suda verebilirsin dedi sizde doktorunuza danışıp uygun görürse verebilirsiniz
TtazeAnne Deletedmom_100 verebilir anne sütü alan bebeğime ben de verdim doğduğundan beri doktorum vermemi söyledi
12Ayse Aslında sinirlenmeye gerek yok bende veriyorum su birsey olmuyor ve anne sütü almasına rağmen veriyorum biraz mama kullandığı için su verilir doktorlar da söylüyor
Emirasafannesi 12Ayse hangi doktor söylüyor merak ettim ben bebek hemsiresiyim arkadaşlar yapmayın bebege zaten mamayı su ile hazirliyosunuz ekstra su böbreklere hasar ve yük demek yapmayin
Deletedmom_100 Eylul05 ne demek o ya ? Bi sen çocuk büyütmüyorsun derken? Herkese kalsa çocuğun gözüne limonda sıkalım,şekerli suda verelim,zeytinyağıda içirelim..Tecrübeyle ne alakası var verip vermemek kendi tercihindir.Normal şartlarda verilmez yazıyor.
Denezmeh Eylul05 ya burda kocakari adetlerini savunmayin sanki dogru oldugu icin yapiyorlar tuzda bekletmek nedir gobegi dusmeden yikamak nedir bunlar hep kocakarilarin bayildigi seyler. @Deletedmom_100 siz haklisiniz ben doktoruma sormustum su olayini anne sutunde de formul mamada da su var vermenize gerek yok bosuna bebegin midesini doldurmayin demisti. O yuzden endisenizde haklisiniz siz de isterseniz doktorunuza danisin ve kaynananiza bunu yapmasina gerek olmadigini soyleyin isterseniz
Aysegul93 Eylul05 buna katılmıyorum büyükler zararı olan çok şey yapıyor. Ayrıca mama da alsa zaten oda su verse de olr vermesede. Ben 6 ay hiç su vermedim zararı olmadı. Su verenimde zararını görmedim tabi aşırı su verilmedikçe. kaç yıllık hemşireyim ama bizden daha bilgili değil büyükler boş bilgi çoğu
Balevlatm Nazlican bende doğduğu günden beri verdim emiyordu oğlum kuzenimin eşi saglikciydi hiç vermemiş 5 aylıktı bebek hastalandı ciğerleri susuz kalmış 🤦 Deletedmom_100
Deletedmom_100 minnosum25 bana doktora kalsa mamada verme dedi ama çocuğum aç kaldığı için mecburen vermek zorunda kaldım yoksa onuda vermezdim ama mecburluk başka bişey
Dfn34 Deletedmom_100 Herkesin fikri anneliği kendine bende mama ile besliyodum 5 ay hiç Vermedim dr sordun yaz ayuna denk geliyordu hava çok sıcaktı Cok sıcak gunlerde verebilirsin dedi o zaman verdim ve esas duzenli 6.ayindan beri veriyorum ek gidalarla tam ihtiyaç duyuluyo çünkü…ve ben size fazlası ile hak veriyorum yahu karar sizin 6.aya kadar mama anne sütü yeterli isteyen bir günlükken versin vermeyene çamur atmasın yada müdahale etmesinler birde ’bir siz mi buyutuyosunuz diyen …o çok güvendim bazi büyük tecrübelerine iyice emanet et sen..turşu gibi tuzlasinlarda çocuğu tecrube onlarda…kimse kimsenin çocuğuna mudahale edemez..bir de yapma diyene…buyukde öneride bulunur anne yapar yada yapmazz….
mucizem_200921 Deletedmom_100 zeytinyağı da veriliyor ki mama ile beslenenlerde kabızlık olduğu için doktor verim dior
mervebb-98 Deletedmom_100 Bn doğdu doğalı hem anne sütü hem mama veryrm o gun den beri de su da veryrm suan 2 aylık hergun de bir çay kaşığı zeytinyağı veryrm sudan kımse ölmez merak etme 😇
Dfn34 Deletedmom_100 Benim bebeğime ben onay vermeden bir Allah’ın kulu müdahale edemez…benim kayınvalidem daha iki günlükken bir anda yastık koyup hızlıca ayağında deli gibi salladığını gördüm…napıyosun seen diye cıkıstım?bak uyarı değil direkt cıkıstım?iki günlük bebek bu hızla ayakta sallanırmi gözleri kayar o olur bu olur…..o gün yaptığı o atakla kaldı sadece…su veriyo sinir oluyorym demekle nasıl kaliyosunuzz…çocuk benim verme bana sormadan da hiç bişey yapmayı keskin dille söyleyin anlamiyomu asla kucağına yanına vermeyin. Oyleye böyle…evlat konusu idare edilcek bir konu değil.
Deletedmom_100 Dfn34 ay canım kendi annem olsa herşeyi diyebiliyorum ama bu çıkar gider kötü ben olurum lohusayım zaten hormonlar tavan
Dilruba_1 Benim doktorum 6 aydan evvel önermedi ama şu an 4 aylığız yavaş yavaş bende su vermek istiyorum normal arıtıcıdan içer mi ki? Bir de 1 çay kaşığı mı veriliyor her mamadan sonra
omerinannesi_2705 Dilruba_1 şahsen ben bir tane küçük su biberonu edindim bebeğim zaten aşırı bir su içmiyor 5 aylık . Ama bir çay kaşığı da az diye düşünüyorum 🌺
Dfn34 Dilruba_1 Mrb arıtma su da olsa dışarıdan hazir su da olsa mutlaka kaynatıp ılıtarak verin kaynamamis suyu vermeyin..şuan o bahsettiğiniz ayda çay kasigida yeterli .yani mamadan sonra olmasıda şart değil zaten mamada su var..ben 5 aylıkken çok asidi sıcak havalarda dr verebilitsin bu havalarda dediği için biberona hazırlayıp veriyodum ve içmekte istemiyodu açıkçası ek gidaya geçince içmeye başladı o ek gıdanın ardından..yani bana göre mamadaki su şu ayda hala yeterli..yinede siz bilirsiniz çay kaşığı tattirabilirsiniz
Rumeysabas Dilruba_1 direk o şekilde vermek pek sağlıklı değil diye biliyorum kaynatılmış su verirsen daha iyi olur ben de o şekilde veriyorum
minnosum25 Deletedmom_100 çocuk aç kalacaksa niye doktor mamayıda verme dedi onu anlayamadm ama mecburiyet yada değil mama veriyorsanız suyu verebilirsiniz içiniz rahat olsun zaten biberonla su veremezsnz şuan küçük çay kaşığıyla iki kask verseniz o bile yeterli
Metesmom Deletedmom_100 Doktora da danışın tabii ama ben de mama alan bebeğe çok az su verilmeli diye biliyorum.
omerinannesi_2705 Deletedmom_100 Kayınvaliden belki üst üste göze batacak hareketler yaptırıp seni kızdırdıysa her yaptığını kötü görüyor olabilirsin 🤷 Ama mama içen bebeğe su vermek gerekiyor benim bebeğim de 15 günlükkenden beri mamayla besleniyor ve hep su veririm. Anne sütünden su ihtiyacını da karşılayabiliyorlarmış ama mamada aynı durum söz konusu değil. Yanlış birşey dediysem özür dilerim bilgilendirmek istedim bildiğim kadarıyla 🌺
Deletedmom_100 Dfn34 Beni anlayan birilerinin olması güzel bu forumda düşüncelerime tercüman olmuşsunuz sizin yazdıklarınızın üstüne dahada birşey demeye gerek yok teşeklürler :)
Annesiballisiii Deletedmom_100 kaynanan doğru yapıyor mama ile beslenen bebeklere günde 1 2 çay kaşığı su verilir zaten doktorlar da söyler bunu çıldırmana gerek yok yani kadın da sorun yok sende sorun var
Deletedmom_100 Annesiballisiii Siz vermişsiniz diye ben vermek zorundamıyım ki sorun bende olsun? Herkesin anneliği kendine ben yenidoğana tercih etmek istemezdim.Siz tercih ettinzi diye ben tercih etmek zorunda değilim.Kendimde sorun olacak birşey görmüyorum çok şükür.
Nisanurunannesi13 Annesiballisiii lohusa bir kadına niye böyle konuşuyorsunuz daha tatlı bir dile açıklama yapabilirdiniz
minikoglummmmm Deletedmom_100 30 günlük bebeğim bende çay kaşığıyla veriyorum ama hazır su ver evdeki sudan verme doktor öyle söyledi kayanmış su dedim marketdeki sudan ver dedi bebeğin kirece ihtiyacı var dedi kayanmış suda yok ya kireç mamayı zaten ondan yapıyorsun dedi bişey olamz yani korkma
aayysseee Deletedmom_100 zaten verilmesi gerekiyor mama içen çocuğa mamayı neyle yapıyorsun? Suyla e su içmesinde de bi sakınca yok 1 çay kaşığından bir şey olmaz
masalbebegimmm Deletedmom_100 bende kızıyordum sinirleniyorum ama verin bence kabızlık oluyor çünkü bende veriyorum artık
Bahar_kuzey12 masalbebegimmm benim doktor musluk suyu vermeyin demişti ya kaynatın verin yada marketlerdeki hazır sulurdan verin demişti