Benherseydenoncebiranneyim ilk 7 ay bazen kucağımda omuzuma yaslanıp bazen göğsüme poposuna pışpışla, bazen yatağa yatıp yanına saçını vs okşayarak. Bazen bebek arabasında gezdirerek. Bazen battaniye ile sallayarak vs. O an nasıl uyursa o şekilde uyuttum hiçbirine alışmadı. Hiç emerek uyutmadığım halde 7. Ayda emerek uyumaya alıştı.
Benim bu 14 aylık bebek bakımı sürecinde anı kurtarmak basit ama uzun vadede bebeği her türlü destekle uyutmak en zoru olduğu için. Sabrımın sınırlarının zorlandığı yürüme memeye düşkünleşme vs dönemlerinde memeden kesmek yada emzirerek uyutmayı sonlandırmak yerine. Henüz yeni bebeğe alıştığım, daha sabırlı ama çok yorgun olduğum 4 5 aylık süreçlerinde desteksiz uyutmaya alıştırmanın 1 2 ay boyunca süreceğini de bilsem daha uygun olduğunu düşünüyorum 🙂
Mümkünse 4. Ayı bitirdikten sonra ne kadar zor, olursa olsun ilk bi 10 gün sonrasında 1 2 ay düzen oturana kadar sabırla ek gıda sürecine başlamadan desteksiz uyutmayı öğretebiliyorsanız öğretmeniz.
Benim gücüm yoktu, kolayı seçtim şu an daha çok zorlanıyorum bıraktırırken.
Hiçbir yöntem kötü değil ama hepsi anlık kurtarıcı. Hangimiz kesintisiz uykuyu istemiyoruz ki burda okuduklarımdan yola çıkarak gerçekten sabırlı ve kararlı olanlar geceleri veya gündüzleri bebeklerinin uyumasının tadını çıkarıyorlar. 🙂 Kolay gelsin