-_-hUysUzvetatlikadin Kavanoz patlayacak gibi oldu zor bela açtım kapaklarını patlar diye. Hafif sanki ekşimiş. Normalde biraz sıvı olsaydı tekrar kaynatacaktım ama salça çok katı tencereye koysam kavrulacak. Önerisi olan var mı ? Yoksa o kadar salça çöp mü olur
Minnakordek -_-hUysUzvetatlikadin dolaba at yada buzluğa hiç bişey olmaz posetleyip dondurabilirsiniz ben öyle kullanıyorum evimde hemen bozuluyor sıcak diye
BuzluKahve -_-hUysUzvetatlikadin kapağı şiştiyse bu bozulmuş anlamına gelir. Asla kullanmamalısınız. Yorum yapan arkadaşlar bu ayrıntıyı atlıyor sanırım. Kapak şişmişse bozulmuştur ve çok tehlikelidir.
-_-hUysUzvetatlikadin Defnos3232 zaten kavanozlardan önce üstüne tuz eklemiştim yağ eklemiştim tuzlarsam iyice şap gibi olacak 🙁 çok katı ya köyü olur mu ki
Mybaby66 -_-hUysUzvetatlikadin hayır pişirme. Direk poşetle yiyeceğin kadar az az. At buzluğa. Ben hep 5 kilo alır az az poşetler atarım. Cilwrdikca geri kavonoza koy. Taze gibi oluyor.
-_-hUysUzvetatlikadin Defnos3232 evet bende tuzsuz olursa bozulur diye kavanozları kapatmadan önce üstüne tuz dökmüştüm ama yine oldu
1mom1girl Siz salçayı kaynatıyormusunuz bizim burda hiç öyle yapılmaz güneşte yaparız hiç bisey de olmaz 2 3 sene bile taze kalır
-_-hUysUzvetatlikadin 1mom1girl bizim köyde de öyle ama bu eve yemi taşındık bozulur yiyecekler diye mutfağın oeteğini açmadım hatta balkon kapısında iki tane havalandırma var onlar hep açık ama anlamadım ya herhalde mutfak çok küçük yemek pişince olan sıcaktan etkilendi o zaman
-_-hUysUzvetatlikadin Mybaby66 süper fikirmiş ay hemen çocuk uyusun dondurucuya atayım o zaman. Ne üzüldüm ya yazık salçada pahalı yani.
-_-hUysUzvetatlikadin BuzluKahve konserveleri hemen attım ama salçanın kokusu tadı aynı olunca hay allah ya şimdi ikilemde kaldım çok da var salça
BuzluKahve -_-hUysUzvetatlikadin salça ekşimiş olsa veya küflenmiş olsa çözüm var ama kapağın şişmesi tehlikeli
-_-hUysUzvetatlikadin BuzluKahve işte başıma ilk def salçada böyle birşey geliyor bunca zamandır. Alalıda daha on gün falan olmuştur yani. Aldım kavanoza koydum üstüne tuz ve yağ döktüm sıkıca kapattım bu sabah bi baktım dolaptan kırmızı su sızmış bi açtım Dolabı ses geliyor eyvah dedim patlayacak
-_-hUysUzvetatlikadin findiginannesi_ mutfakta balkon kapısının yanına dolap yaptırdım sırf suçlayan etkilenmesin diye. Mutfakta peteği kapattım aslında
Keremikoo -_-hUysUzvetatlikadin kavanozlar kabardiysa ya kapak hava almistir ya da sicak yerde kalmistir. Yemeyin bence bozulmus olma ihtimali yuksek.
-_-hUysUzvetatlikadin Keremikoo yapma ya keşke bu kural salçada geçerli olmasaydı 😢 konservede direk atarım normalde