Yorumları okuyarak indim aşağıya. Daha tam teşhis konulmamış çocuğunuza. Benim büyük oğlumda bu dediklerinizi yapıyordu ve konuşmaya dahil hiçbir şeyi yoktu. Bizde baya bir psikiyatrist ve pedagog gezdik. En son bize zeki ama otizm değil dendi. İlkokul çağında zeka testi yapıldı. Önce wisc-r 4 sonra 12-13 yaşlarında yapılan cas testi. Sayısal zekamız dahi seviyesinde sözel ise üstün zeka çıktı. Sonra psikiyatrist bize çocuğunun beyninin çok hızlı çalışmasından dolayı dile dökemediğini söyledi. Onun içinde ayna karşısında egzersiz ve dil terapistine gittik. Yazı yazarkende beyinden hızlı komutlar geçtiği için çok zorlanırdı. Öğretmeni dikte yapıyordu birkaç kere tekrar ediyordu o şekilde yazıyordu. Mesela cümleyi size söylüyor ama onu yazıya dökerken dökemiyırdu. Evet bu ülkede üstün olmakta zor. Çoğu öğretmen uğraşmak istemiyor. 10 dk verilen testler bitiyor diye öğretmen i kaç kez okula çağırdı. 30 dk bu çocukla ne yapacağım dedi. Ekstradan test kitapları aldım öğretmenine bitince verirsiniz dedim. Ortaokul da burslu olarak özel okulda okudu. Ve birçok yurtdışı da dahil bilim projeleri ve sınavlarında dereceye girdi. Piyano ve kemanı çok güzel çalıyor. Milli voleybolcu , yüzmesi iyi, aynı zamanda Taekwando da lisanslı öğrenci. Gitmediği kurs kalmadı. Ortaokulda kendi oyunu ve web sitesini kurdu. Hobi olarak yapıyor mesela. Şuan liseye geçti ve İstanbul da iyi bir fen lisesinde okuyor. Yani desteklerseniz çok iyi yerlere gelebilir . Küçük oğlumda 8 yaşında oda abisi gibi o biraz pandemiden etkilense de oda tanılı. Kızım da 26 aylık konuşma dışında sizin çocuğunuzla benzer şeyleri yapıyor. ama baya akıcı konuşuyor. Birkaç uzmana daha gidin, onlardan da görüş alın bu süreçte mesela yüzme kursuna, jimnastiğe ya da başka bir spora ilgisi varsa yönlendirin. Ekrandan uzak tutun. Onu yerine doğada zaman geçirmesine fırsat verin.