Busranehirmila Tugce yurtdışından aldım telefonumu. Pasaporta kaydetmeden 4 ay mı 6 ay mı öyle bişey kullanabiliyorsunuz sonrasında kapanıyor telefonunuz. Yurtdışına çıkmadıysanız başka bir kişiye kaydettirebiliyorsunuz 3 veya 6 aydı tam hatırlamıyorum yurtdışına çıkılmış olma şartı var. Ayrıca hattınızı da o kişinin üstüne yapmanız gerekiyor. Bir arkadaşım kendi yurtdışına çıkmadığı için halasınım pasaportuna kaydettirdi. Hattını da halasının üstüne yaptı. 3 sene boyunca o hat dışında başka hat kullanılamıyor o telefonda bu da satışı engellemek için yapılmış. Ben kendim yurtdışına çıktığım için kendi pasaportuma kaydettirdim. Vergi dairesinden online ödemesini yaptım.
Busranehirmila Tugce başka bir arkadaşım almanyadan aldı 2 ay kadar önce. Orda 80 euro üstü olunca tax free oluyor. yani vergisini geri veriyorlar size daha satın alırken. Örnek veriyorum mesela 1000 euro iphone 13 pro aldınız yüzde kaç bilmiyorum ama 200 küsür euro tax free iade alıyosunuz. Sonra gelip burda vergisini ödüyorsunuz
Tugce Busranehirmila Tax free olayını duydum ancak Almanya’da veyahut alınacak ülkede vatandaş olmayan, o ülkede ikamet etmeyen kişiler cihazı satın alıyorsa geçerli. Telefonu alacak kişi Almanya’da ikamet ediyor. %12 iade oluyor sanırım. Hakikaten kendim mi alsam 🧐 düşüneyim. Teşekkür ederim.
Tugce duruguzel 🤦🏻♀️. Peki, 4 ay sim, 4 ay e-sim ve 4 ay farklı bir sim kullanımını duydum fakat ne kadar sıkıcı ve yorucu olabileceğini kullanıcısından duyabilir miyim, gayesi ile sorumu yönelttim. Mevzu bu kadar.
Busranehirmila Tugce orada yaşayan kişiler tabi tax free olmuyor diye biliyorum ben de. Kendiniz alırsanız olur. Eğer orada yaşayan birine aldırıp buraya getirip kullacaksanız çifte vergi ödemesi gibi olacak. Her türlü daha ucuza geliyo 😂
leopar Tugce eşimle sanırım kullanılır ama 4,7 ay gibi birşeydi yılbaşından sonra 4 ay verilşyor süre eğer açtırmasanıza kapanır kullanamazsınız hatı 🙏🏻
Tugce leopar Teşekkür ederim. Dünden beri kabullenme sürecim olumlu ilerliyor. Vereceğim artık 6.090 TL. 😅
leopar Tugce kız okadar mk oldu 🙄eşim 1 ay önce yaptı 2500 mu ne sanki öyle birşeydi 3 geçmemişti yani
Tugce leopar Evet evet. 2700 TL idi 2022 için. Ben cihazı Ocak gibi alabileceğim Almanya’dan. Daha erken olmuyor. Ve bunun bedeli de 6.090 TL zamlı.
leopar Tugce off baya yaa eşimde dedi zam yicem ondan dolayı inan kredileri yapmak için allahtan yapmış 😂
Tugce leopar İyi ki halletmişsiniz vallahi. Türkiye’de sona kalan dona kalıyor. 😂 Çok da heveslenmiştim. Almaktan vazgeçme noktasına geldim. Biri dese 26 bin verdin de 30 bin mi zor geldi diye, hakikaten zor geldi. Zaten insan kendini zorluyor. Üzerine bir daha zam zor geldi.
leopar Tugce vallahi aynen öyle ya herkesin elinde kaldı inan millet baya zorlanacak :( benşm ailemde 6 tane şuan kayıtsız onlar ne yapacak şimdi düşündüm de zor 😂
Tugce leopar Busranehirmila Az evvel Bilgi teknolojileri kurumu ve vergi idaresi danışma hattı ile görüştüm, teyit ettim. 1 sene içerisinde yurda gir çık yapılmış olması yeterliymiş. Yani son 1 sene içinde gir çık yapan kişi telefonu şu an bile almış olsa kayıt ettirebiliyor 2023 gelmeden. Çevrenizde bu durumda olan varsa diye yazmak istedim. Ben de hemen alıp kayıt ettireceğim.
leopar Tugce saol cnm bilgim vardı eşim yaptı ailemde de 4 tane car kayıtsız gidin halın dedim onlar pasaport var diye sıkıntı yok ama fiyat uçuyor
kbtmz Tugce nasıl yani anlamadım konuyu birazdaha açar mısınız,çünkü bablamda kulanıyor ve yurtdışına çıkmadı şimdi ne yapması gerekiyor ve ne yaparsa açılır ne kadar süre falan anlatır mısın
Acremine Benımde yurtdısından geldi 13promax hattımı arkadasımın üstüne verip onun pasaportuna kaydettirdim. Toplam 2900 verdim
reynwoman Acremine peki hattınızı sonra kendi üstünüze aldınız mı yoksa üç yıl boyunca arkadaşınızın adına mı kalacak hat
ggl Kıbrısta yaşıyoruz Türkiye’ye dönüş yazıcaz 7-8 ay sonra. 2 gün önce telefon aldık bu haberi görünce o kadar çok canım sıkıldı ki bir de ona para vericez dedim aldığımıza pişman oldum almasaydık deyip duruyorum .