Eylem_ramiz Beniö şöyle bir yöntemim var . Çocuğuma bagırmaktansa bardak kırılsın, Makine bozulsun, cam çerçeve aşağı insin. Beyaz koltuklar boyansın . Mesela bir seferlik şöyle yapın ; bir felaket anında yapma dediniz ama inatla yapıyor siz iş yaparken yeni topladığınız yeri dağıtıyor mesela elleriniz hamurlu hamur yoğuruyorsunuZ fiziksel müdahale edemeyeceksiniz o an müsait değilsiniz çünkü çareyi 2 3 uyarıdan sonra bağırmakta buluyorsunuz ya işte o an bırakın orayı bi pisletsin hiç karışmayın işiniz bitene kadar kendisine zarar vermeyecek bir durumdaysa müdahale etmeyin çocuğunuzun merakı gittikten sonra elinizdeki işi bırakıp ona sıkıca sarılın ve pislettiği yerin temiz olduğunu ama sizin çocuğunuza bağırıp ağlatıp kalbini paramparça ettiğinizi hayal edin sarılırken . İçinizden şunu söyleyeceksin ben burayı şimdi ya da birazdan temizlerim bunun telafisi var . Ama bebeğime bağırsaydım bunun telafisi yoktu kazanan siz olacaksınız bebeğiniz de gelişim sürecinde bir adım daha atmış olacak o an bişey keşfetti sonuçta annesi kızmadı dikkati dağılmadı ve belkide travmatik bi olay yaşamadı çünkü :) bu yöntemi deneyin ve her seferinde bunu yapın . Biraz karışıl oldu ama anlatabildim umarım benim çok işime yarıyor bu yöntem . İzin veriyorum yani bağırmaktansa ev mahvolsun daha iyi eşya yenisi alınır . Beni yorar ama uykuyla dinlenir düzelirim ama çocuğuma bağırınca geri dönüşü YOK