Merhaba anneler,
Ben kimya mühendisiyim. 4 yıl bir ilaç firmasinda arge de calistim. Simdi bebegim oldu diye istifa ettim ayrilamadim ondan 13 saat evde olmuyorum.. sabah 6 dan cikiyorum aksam 7 de geliyorum. Bende istifa ettim. Ama ne yapsam ne yapsam bulamadım. Evden iş aradım ama genelde insan kaynakları, yazılimcı gibi tecrubemin olmadigi departmanlar evden calisiyor. Basvurdum ama kimse dönmüyor.. bende akademisyen mi olsam diye düşündüm. Biliyorum bu gönül isteyen bir iş, sırf bi tık rahat olucam diye yapılcak bir iş değil ama ben okumayı seven biriyim ve yapabilcegime inaniyorum. Planim kendi kafamda şu sekilde: yaza kadar Ales ve yds ye hazirlancam, 2023 güz döneminde okullara basvuru yapicam. Sonra 2 yıl yukseklisans ogrencisi olucam. Bu surede asistanlik dusunmuyorum gene oglumun yaninda daha cok durabilmek icin. Sadece derslere girip cikcam. 2 yil sonunda oglum zaten 4 yasina yaklasicak. Sonrasinda doktora yaparken asistanlik yapabilirim öyle öyle ilerlerim diye dusundum. Ama isin icinde olmadigim icin bu kadar pürüzsüz gitmeyebilir, kadro acilmaya bilir veya doktorada asistanlik yapmak akademisyen olmak için geç mi kalmislik olur vs gibi sorular kafamda var. Aramizda akademisyen anne varsa beni yönlendirirse, bilgilendirirse çok sevinirim..