Dilekhtp Menenjit aşısı yaptırmayan bir çok insan duyuyorum, daha önce yaptıranlar veya yaptırmayı düşünmeyenler bildiklerini paylaşabilir mi? Çok arada kaldım. Aklımda soru işaretleri var.
Kayraaa59 Dilekhtp rota aşılarını bitirdik dün yani 9. Ayınızda menenjite başladık. Kesinlikle yapılması gereken en önemli aşı olduğunu düşünüyorum. Bütçe meselesi değil bence evet aşılar pahalı ama birçok şeyden kısarak yaptırmalıyız. Bilinçsiz ebeveynleri önemsemeyin bnce yaptırmalısınız ❤️
Sontvbukucu Dilekhtp tüm ozel aşılarını yaptırdik ve cok gerekli olduğunu düşünüyorum. Özellikle menenjit tehlikeli ve yüksek ihtimalle olum ya da sakatlikla sonuçlanıyor. Hayatımda risk ihtimali taşımak istemiyorum. Tedbiri bizden tadir Allah tan. Tedbir almak varken başka bir sebepten almamazlik yapamam.
Mariposa Dilekhtp benim eşim küçükken menenjit geçirmiş , annem de aynı şekilde menenjit olmuş ve dişlerinde leke kalmış O yüzden cok korkarım ben iki kızıma da yaptırdım.
Dilekhtp Hkshkshsk anladım, benim de oğlum henüz 5 aylık hiç bir aşısını kaçırmıyorum, fakat menenjit aşısının özel olduğunu ve bir çok insanın yaptırmadığını duyunca merakımdan sormak istedim. Mesela rotavirüs de özel ama herkes çok üzerinde duruyor.
Hkshkshsk Kuleda geçen senelerde Suriyeliler gelince bu hastalıkta bı artış olmuş oyuzden aşıyı daha erken aylara almış bizim doktorumuz 2 ayda bile yapılabilir dedi oyuzden biz 6 aya girdiğimiz zaman yapicagiz
Ozgemre Ben yaptırdım ilk dozumuzu 7.ayda olduk önümüzde ki ay ikinci dozu olucaz önemli bi aşı bence kesin yaptırılması gerekiyor .
Hkshkshsk Dilekhtp aslında her iki aşılar yapılması lazım ikiside çok önemli bu aralar ateşli isahlde artış var oyuzden annelerin gündeminden düşmüyor
Morvy Dilekhtp aslında menenjit rota virüsünden çok daha tehlikeli bence bir araştırın hastalığı ve sonuçlarını ve kendiniz karar verin.
Irmakprensesinannesi Dilekhtp ücretli hır aşı ztn dozunu herseyi doktor belirliyor biz mesela 3. 5. 7. 10 . 14. Ve 16. Ayda menenjit var dır şuan son dozumuz kaldı 16 ayda okdr
Asel06_ Kesinlikle yaptır canm benim babam menenjit geçirdiği için duyu kaybı yaşamış hayat gerçekten de çok zor bizim için o yüzden kızımda en önemli öncelikli olarak menenjiti yaptırmaya karar verdik sonra çevremizdekilerin tavsiyesi ile rotayıda yaptırdık menenjiti yaptırdık 3.5.15 olarak yaptırdık biz bir arkadaşım vardı oda yaptıracaktı doktoru şimdi gerek yok 1 yaşından sonra yaptıralım demiş yaptırmadı sonra çocuğu enfeksiyon kapmış birkaç gün ateşini düşünemediler o kadar pişman oldu ki yaptırmadığına
Dilekhtp Ozgemre yeter ki bir sıkıntı olmasın da yaptıralım tabi ki, ben elimden geldiğince hiç bir aşısını atlamıyorum ve inşallah atlamayacağım da
Sibel83 Bugun yaptırdım özel bir aşı 924 tl 5 aylık oldk birde 7.ayda yapılıyor Mutlaka yaptırılmalı bence önemli Hiç iyi örnkler yok
Dilekhtp Kayraaa59 kesinlikle çok doğru, günümüzde bahsedilen rakamlar verilmeyecek rakamlar değil. Ne olursa olsun yaptırıyorum
Sontvbukucu Irmakprensesinannesi biz de 3 ve 5. Ay bexero 7. Ay nimenrix 13. Ay nimenrix olduk 14. Ay bexero olacağız ve bitecek. Bize yakınmış sizinki de.
Irmakprensesinannesi Sontvbukucu aynen bizde 16 .ayda bitiyor son özel aşı dozu şuan 15 aylık olucaz 5 kasimdaa
Mariposa Sontvbukucu eşimde bir sıkıntı yok ama annemde leke olmuş. Yüksek ateş şakaya gelmez o yüzden yapılması en başta gelen aşılardan bence