HLN
Tabii doktorunuzun dediğine uyabilirsiniz ama ben tecrübelerimi söyleyeyim anne sütü sağmayla değil de emzirdikçe artar evet bebek emmiyorsa ya da çalışan bir anne ise sağılabilir. Bir de sağmayla bebeğin emdiği süt bir olmuyor kendim bizzat tecrübe ettim bunu çünkü bir zaman sağmak durumunda kaldım sağdığım süt sadece 30 ccdi güzel de kilo alıyordu ve araştırdım annemin de yardımı sayesinde sağma ile bebeğin emdiği sütun bile olmadığını öğrendim. Zaten hastanedeyken ebe bana emzirme hakkında bilgi vermişti
Ben ilk emzirmeye sağ göğsümden başlamıştım daha sonraki emzirmeye tekrar sağ göğsümden başla biraz sağa emsin sonra solu emsin demişti. Bebeğim 25 günlük olana kadar ben öyle yapmıştım bi daha ki emeceğini sağ göğsümü en azından 5-10 dakika emzirip daha sonra sola geçiyordum bu şekilde emziriyordum emme süresi kısaldığı zaman da beni göğsümü ortalama 3 kez emziriyordum bu şekilde hiç sütümün azaldığını görmedim gece beslenmesine 28 aylıkken kestim ama sağım yapan birkaç arkadaşımın sütleri 1 yaş civarında azaldı.