asyanin_annesi35 Cimcikbasan o zaman küçük bebeğiniz var kendileri hazırladılar kahvaltılarini onlar çekinmeden geliyorsa sizde çekinmeden söyleyin
Naturall Cimcikbasan Ya çok enterasan ben asla bir insana sana şuna gelelim buna gelelim diyemem zaten bebek görmede kahvaltı nedir varsa hediyen verirsin hayırlı olsun der gidersin
Cimcikbasan Naturall Başım gözüm üstüne ama bebekle zor. Bak mesela kahvaltım yarım kaldı bebeğim ağlayınca 1 buçuk saat sürdü zor avuttum yeni uyudu. Gerçekten zor
Kahannesi Cimcikbasan benim iki bebeğim var ve gurbetteyim eşimde vardiyalı bir işte çalışıyor. Biri 31 aylık biride 14 aylık benimde misafirim hiç eksik olmaz üstelik yemekli geliyorlar temizlik ince işlerimi bebeklerim uyuyunca yaparım banyo temizlik yıkamayı falan. Mutfakta da leğenler vs önlerine döküyorum onlar oynarken dolap kpaklarımı falan siliyorum bulaşıklarım makinedeyken boşalan raflarımı silerim kıyafetkeri de aynı şekilde çamaşırlarımı onlar uyuduğunda asıyorum balkon yıkamda aynı şekilde genelde katlamayo sadece bebekler uyanıkkken oda onlarında ellerine veriyorum o sırada çorap eşleştirme falan oynatıyorum renklerini sayıyoruz küçük kucağımda oluyor misafir gelecekse gece den yapılabilecek her şeyi yaprım kahvaltıysa geceden misafir tabaklarına khbaltıklıkları koyup streçker buzdolabina öyle kaldırırm dk boş duramıyorum maalesef anca öyle yetişirsiniz olan size olur çok zor yıpranıyor insan ama ben yalnız olduğum için misafir gekse diye çok bekliyorum bu kadar zahmetli olmasına rağmen
Cimcikbasan kbarutt Eşim sadece pazar günü evde. Hafta içi de akşam zaten temizlik yapamam. Apartmanda yaşıyorum
NunuDudu Cimcikbasan ev işini öncelik sırasına koyun.bebeginiz çok minik daha büyüdükçe düzeniniz oturur.cok detay yapmayın..iki kızım var tuvalet banyo her gün yıkanıyor.butun evi de bir sabah bir akşam supururum.haftada 1 gün detaylı silerim.mutfagi da her akşam yemekten sonra silerim.bir düzene oturunca öyle devam ediyor.evim büyük ama eşya fazla yok ıvır zıvırla vakit harcamiyorum mesela.kendinizi bu kadar yetersiz gördükçe daha çok salıyor insan kendini.zamanla düzen oturur elbet.
Tinymom Cimcikbasan 16 aylık oldu hala durumlar aynı desem şimdi yürümeye başladı ama benden hiç ayrılmıyor kucağına al diye ağlıyor ondan bende çağıramıyorm yada çağırıyoruz kahvaltı falan beraber hazırlıyoruz . Ama evimçn çok temiz olmadığını da söylüyorum beğenmeyen gelmesin
Gfs713 Cimcikbasan Ben kendim kahvaltı yapamıyorum size kahvaltı hazırlayamam diyebilirsiniz. Hiçte ayıplanacak bi durum değil. İnsan olan biraz anlaşa keşke. Çok istiyorsanız gelin hazırlayın yiyelim de o zaman gelmezler emin ol. Benim bebeğimde 3 aylık bebek görmeye gelenlere sadece çay ve kuru pasta verdim. Bebekle mi uğraşayım temizlikle mi bide ikramlıkla mı. Anladığım kadarıyla benim gibi durmayan bir bebeğiniz var. Hiç kimseyi umursamayın bence gerekirsede misafir kabul etmeyin. Sizi düşünen insanlar olsa zaten emrivaki bir şekilde kahvaltıya gelelim demezlerdi
Turunckafam Cimcikbasan hiçte abartmiosun canım benimki 20 aylık oldu halaaa tüm isimi yapamıyorum duşu anca gece alıyorum heryerim miss değil çünkü beni bırakmio ağlıyor. Yatak odasında yatağa çıkmak istio cami silsem camdan bakmak için ağlıyo buyusede bu işler hep kalıyor yani. Gelenlere gelme diyemiyorum ama çağırmıyorum daa. Kimseyle muhattab değilim diyelim okadar. Gelenlerde umduğunu değil bulduğunu görsün yesin. Geçen banada biri geldi ardında 4 kişi getirmiş sözde kahveye geliodu 🤷🏻♀️ herşeyi hazır aldım motor takmış gibi iş yapıp hazırladım ve iyki yapmışım bişiler 1 saate yemeğe içmeye gelmişler acikmistik ayy güzel olmuş başka varmilar falan bende sinir oluyorum yaa çocukla tek başına bakıyorum ben kimsede anlayış yok o bulaşıkları bile gece 1 de yıkadım çocukla anca 🙄 kimse kimseyi düşünmüyor takma kafaya canım
Denizfdn Cimcikbasan 2 çocuk ve hamileyim herşeyi tabiki yapamıyorum ama kendimide hirpalamiyorum o eskidendi haftada 3 gün temizlik yapiyosam detaylı geri kalanı eşim çocuklar kendim için onlarla uyuyorum onlarla kalkıyorum oyun geziyorum
Pol34 Cimcikbasan sonuna kadar haklısınız, o dönemlerde ben de öyleydim. Uyumazdı ya da yarım saatte bir kalkardı o uyuyunca iş yapmak istesem de kendim de bir iki saat uyuyabilmek için uyurdum. Yemek yemeyi geçtim bisküviyle falan karnımı doyuruyordum. Eşim ya da ailesi bebeğe bakarken temizlik yapıyordum o da haftada 1-2 kez. Şimdi 18 aylık süpürge açınca peşimde dolanıyor eline bez veriyorum benle toz alıyor uyuyunca yemeğimi falan pişiriyorum. Hep böyle geçmeyecek düzelecek zamanla
Cimcikbasan Pol34 Aynı beni tarif etmişsiniz. Hazır ne varsa onu yiyorum abur cümbür mesela. Maksimum 5 dk uyuyor gündüz hiç iş yapamıyorum. Kucak istiyor hep. Az önce uyudu demiştim yaaa 5 dk sonra yine uyandı ve mızırdanıyir kucak istiyor
UraSsmom Cimcikbasan Bebekli kadına da kahvaltıya gelelim yemeğe gelelim diyolar ya pes yani. Benim 2 tane eşim evde olması lazım ki çocuklara baksın ben bişeyler yapayım. Yoksa zor yani. Hele küçükken daha zor. Küçük oğlum 1 yaş olacak büyük de 2.5 yaş olacak şimdi de zor yani ama size göre bi nebze kolay arada oynuyolar yapıyorum bazen huysuzsa hiç bişey yapamıyorum. Bebeği olana yük olmamak lazım gelip kendileri hazırlar anca 🤷🏻♀️
Pol34 Cimcikbasan tam ben de öyleydim biraz daha büyünce destekli desteksiz oturmaya başlayınca oyuncakları falan ilgisini çekti, ek gıdaya geçtikten sonra ona yemek yedirirken kendim de tabağımı yanına koydum hem ona yedirdim hem kendim yerdim. Eşim bakarken falan duş alıyordum hiç öyle uyuyan bir bebeğim olmadı. 18 aylık halen gece kaç kere kalkar
Slmnese Cimcikbasan abartmıyorsun Arkadaşların çok anlayışsız. Çocuklu kadının evine öyle toplu şekilde kahvaltıya gelinmez He şöyle diyebilirsiniz ‘gelin hep birlikte hazırlarız bende bir kahvaltı yapmış olurum, malum çocukla yapamıyorum’ diyebilirsiniz Ha derlerse tamam canım birlikte yaparız okey ama öyle oturmaya yer aramaya gelmesin kimse
UraSsmom asyanin_annesi35 Hahah cidden öyle olmuş aman Allah korusun ben biriyle zor baş ediyorum 😄😅😂😂
Yasmnnnn Cimcikbasan tek değilsin sürekli gelmek isteyenler zaten ben kendimi zor doyuruyorum 3 ay 6 günlük benim kzımda evim temiz değil eskisi gibi elimden geldiğince yapıyorum. İnsanlar gezmeye yer arıyorlar düşünen yok bu kadın gece uyudumu çocukla yoruldumu diye. Abartmıyorsun emin ol keşke biraz anlayışlı olsalar
Cimcikbasan Yasmnnnn Gece uykusu diye bir şey yok toplasan maksimum 3 saat o da bölük pörçük. İnsanlara bunu söylesen inanmaz ve bizi istemiyor derler
Cimcikbasan Yasmnnnn Evet bunu yapan kadınlar üstelik. Kocaman bir çocuğum yok ki hep uykusuz ve yorgunum. Üzerine misafir mahvoluyorum
Defneemom Cimcikbasan benim bebeğimde üç buçuk aylık o uyuyunca ne yapabilirsem yapıyorum hızlı bir şekilde misafir konusuna gelince bebeğim biraz daha büyüyüne kadar misafir kabul etmiyorum (çok yakınlarım hariç) ayrıca çocuklu ev her şey dört dörtlük olamaz öyle olmasını bekleyen açığımı arayanda gelmesin zaten
Cimcikbasan Defneemom Evet ama ben evimi o şekilde görmelerini istemem. En yakının bile olsa insan çekiniyor