Oturananne Arkadaşlar uyuz salgını var çevresinde olan var mı 4 aylık bebişim var ve bizde olmusuz o kadar temiz olmama rağmen bize de bulaşmış bu konuda bilgisi olan var mı?
ppzeynep Oturananne Çok geçmiş olsun. Son durum nedir? Belirtiler ilk kimde başladı? Herkeste belirti oldu mu? Olduysa aile fertleri arasında olma zaman aralığı nedir?
Oturananne Aleynaezel benim göğüsümde yaklaşık 2 ay önce isilik tarzı küçük bezeler çıktı isilik sandım çünkü bebeğim doğduğunda ikinci gün yüzünde sıcaktan çıktı bende ondan sandım baya süre geçti kasindi normal sandım vücudum da kasinmaya başlayınca birkac gün önce acile gittim alerji iğnesi yaptı geçmeyince hafta içi doktora gittim uyuz dedi malesef
Songulnur 1 yasinda oglumdada vardi uyuz. Nerden bulastiysa bilemedik. 1 ay çektik çok şükür atlattık. Teşhis koyamadilar bize. O, bu derken. Teşhis konuldu ilaç kullandik,ve geçti .
Oturananne bahar95 kıl kökü kadar küçük şişlikler içinde su birikintisi var gibi dikkat edin ben daha sonra bebeğimin vücuduna dikkat ettiğimde belinde olduğunu farkettim ama çok küçük
Songulnur bahar95 bizdede bi anda oğlumun yüzü ,elleri, ayakları kabardi. Geceleri çok kaşıntısı oluyor Uyuyamıyordu. En son uyuz denip. Eczaneden bi karışım aldik. 3 gün onu sürüp banyo yaptirmadik o süreçte. Öyle geçmişti.
Songulnur Oturananne Ev temizliğine önem verdim o süreçte. Çamaşırları, çarşaflari sürekli degistirdim 60 derece yıkadım.
Oturananne Songulnur bu şekilde geçti mi 4 gündür eşim ben ve bebişim ilaclaniyoruz koltukları perdeleri kiyafetleri hatta inanmazsınız ama halı da dahil yıkayıp utuledim 🙈
Songulnur Oturananne Bizde bisey yoktu. Sadece oğlum da vardı. Onun içinde eczaneler bi kür yapiyor. O fayda etti.
Oturananne Songulnur doktorumuz bize xabion diye bir ilacı önerdi onun dışında nemlendirici ve alerji hapı verdi
Rabiakaraa Canim biz atlattik benimde oglum cok ufakti 3 aylik falandi heralde esim olmustu bize gecti. Ilk basta anlayamadik cunku ilk bulastiginda 2 ay icinde ancak kendini gosterebiliyomus. Oglum kasinmasini bilmiyordi heralde hic rahatsiz degildi ama yaralar vucuda yayilmisti. Normal.ilac ile gecmiyo bebekte bile gecmiyo. Ben en son doktoru dinlemedim kukurtlu yapma ilaci esimle birlikte bende kullandim. Ama oglumda gecmiyodu en son doktora yalvardim nerdeyse dozaji az kukurtlu yapma ilac yazdi onunkide gecince bizimkide gecti kurtulduk cok sukur
Oturananne Rabiakaraa teşekkürler kükürtlü ilaç dediğinizi her doktor biliyor mu ya da eczane burda olurda geçmezse gidip eczaneden alayım
Rabiakaraa Oturananne olmadi 3 gun surdum bir hafta sonra birdaha surdum. Ama sende doktora dozajini ayarlatip al