Ercanekininannesi Ne sıklıkta emziriyosunuz? Benim 18günlük oğlum var ilk hafta hiç kilo almamıştı. Sürekli uyuyodu uykusuda çok ağırdı uyandıramıyoduk 3-4saat uyuyodu bazen doktor dedi en geç 2saatte bir emzirmen lazım yoksa kilo almaz
Meltem35 Lilium Kucağıma alip yan tutup emziriyorum en az yarım saat emiyor gündüz saatte bir emiyor gece de 3 saatte bir falan
seydaac Meltem35 sütünüzün kalitesini artırmak için yumurta, yoğurt, ceviz, badem, fındık, kuru incir, kuru kayısı, hurma tüketebilirsiniz. Ve tabi düzenli beslenme ve su da çok önemli.
Meltem35 seydaac teşekkür ederim. Rezene demiyorum hergün 3 fincan içiyorum kimyon tohumu ile birlikte su da çok fazla tüketiyorum ama yemek yemeye vaktim hiç olmuyor
seydaac Meltem35 haklısınız yemek yemeye vakit bulamıyoruz malesef ama düzenli beslenme de çok önemli.
Zynp35 Meltem35 yağlı kisim alttaymis bn mesela ogleye kadar birini aksama kadar birini emzryorm yagli yerden elde alsn diye canm
Meltem35 Zynp35 Ben 2 kere üst üste bir göğüsümü emzirsem diğeri patlayacak gibi oluyor. Uçları da çatlak hep zaten canım acıyor. Birde şişerse ağrıdan duramam
deletedmom4842 Meltem35 2 3 saatte bir kuralına uymayın mümkünse 1 saatte bir emzirin zaten o versen hemen alacak durum da şuan. Onun harici sütün yağlı mı ona bak ilk gelen süt biraz şeffaf olur sonrasında gelen süt beyaz renkli olur o beyaz renk yağlı kısmı bebeğe en iyi kilo aldıran bir göğsü tam boşaltmadan diğerine geçme yağlı kısım geride olduğu için sonuna kadar tek göğsü emzirip sonra diğerine geç. Bir de sütünün kalitesini arttır kırmızı et balık yeşillik badem ceviz yoğurt falan ya bunlar sütüne iyi gelecek kilo alımı düzelene kadar mamaya devam et düzene girdiği zaman hala sütün çoksa mamayı kesersin.
Meltem35 deletedmom4842 Pompa alıp sağarak deneyeyim diye düşünüyorum. Hem bakarım ne kadar süt çıkıyor
Yeliz Meltem35 sağım yoksa ön süt son süt kavramı yoktur. Siz sorayla her emmede birini verin mutlaka yağlı kısmıda alır. Gece sadece 2 saatte bir max emzirin. 3 saat çok fazla.
Fatosumum Benim sütümde çok yoktu bebeğimde çok kilo almıyordu emzirme danışmanına gittim nerden anladın sütünün olmadığını dedi göğsüm yumuşak, sağım yapıyorum 10cc falan çıkıyo dedim. Süt bebek emdikçe taze taze üretilen bişey senin pompanın çektiğiyle bebeğin çektiği aynı değil bebek belki 10 katını çekiyodur pompanınkinin her emdiğinde süt akıyo onun ağzına dedi. Ben yine kilo almıyo diye endişeliydim. Şimdi sağ göğsünü emzirdin ya uyudu uyandı tekrar sağ göğsünü emzirceksin 15-20dk en az sonra tekrar uyuyup uyanınca sol göğsüne geçiceksin. Göğüs ilk 15dk sulu süt üretiyo 15.dakikadan sonra tabi bunlae tahmini yağlı süt üretmeye başlıyo. Ve bebekler 15 dk ya kadar ya yoruluyo ya da doyup bırakıyo bi daha ki sefer emzirdiğinde o yağlı sütü de alıyo. Emzirme danışmanı günde 20gram aldığını hesapladı. Bugün tarttır 2 gün sonra bi daha tarttır yine 20 gram aldıysa mamaya başlıycam 25-30 olduysa böyle devam et dedi ve bizimki günde 50 gram almıştı. Eğer göğsün çok doluyosa elinle sağım yap biraz büyük ihtimal memeler daha terbiye olmamıştır
Momofaboy Meltem35 ilk ay oğlum 15 günlüklen doğum kilosunun 100 g üstündeydi. 1 aylıkken 4200 olmuştu doğum kilosunun üstüne 400 g koymuştu. Uzamış sarılığımız vardı dr abuk sabuk konuştu başka dr a gittim maşallah çok iyi gelişimi aynen devam dedi. Başka dr a gidin derim.
Yeliz Meltem35 süt kalitesi diyenleri bir boşver. Her annenin sütü yarar. İdrar tahlili yapıldı mı? İdrar enfeksiyonu vs bakıldı mı? Her arandığında Emziriyor musun? Emzik kullanımı varsa onu bırakman lazım. Her arandığında emzirmelisin. Bu dönemde memeden ayırmadan emzir kilo alımının arttığını göreceksin.