Birgubilikannesi55 Kulaktan dolma bilgilerle konusan cevrenize kulak asmayin. Canan karatay diye bir kadin cikti seker yuklemesi yaptirmayin zararli dedi dunyada tek dr oymus gibi herkes ona tapti. Canan karatay dediginiz kadin zaten normaldede ekmek yemeyin makarna pilav vs yemeyin diyor bu kadin herseye karsi zaten.. Ben ilk hamilelegimde seker yukleme testi yaptirmamis birisi olarak konusuyorum. cok pismanim hamilelgimin son aylarinda bebegimin birden 4 hafta ileri oldugunu ogrendim ve hayatini riske attigimi. Allahtan bisey olmadan dogum yaptim. eger sekerniz varsa ve önlem almiyorsaniz 40 haftaya gelseniz dahi bebeginizin kalbinin durma riski var, bebeginizin seker hastasi olma riski var, sizin bunyenize cok fazla zarari var. o size verdikleri sekerli gazoz icerigindeki seker sadece 2 dilim baklavadaki seker ile eş değer. kimsee kalkip ben asla ac karnina kola veya baklava veya tatli cikolata vb. yemedim demesin inanmam. korkmayin vucudunuzda o sekeri tolere edebilcek enzimler cakisiyorsa o sekerli su size ve bebeginize asla zarar vermeyecek. eğer o enzimler vs calismiyorsa (seker hastasisiniz) da zarar vermeyecek sadece öğrenmiş olacaksiniz. vucudunuz yeterli insulin uretemiyorsa bu sizin icin zararli bebeginiz icinde eger bunu ogrenirseniz ya diyet yada insulinle sagliginizi tehlikeye atmamis olacaksiniz. lütfen ciddiye alin ve doktorunuz oneriyorsa yaptirin.