Nisssss bunemeselaa preferik yayma kanını alıyorlar ve cam bir maddenin üzerine koyuyor.hemotogun yanında zaten mikroskobu var orada hemen 10 sn içinde bakıyor.eğer hücrenin yapısında bir bozulma varsa orda belli olurmuş.geçmiş olsun inş h birşey yoktur
bunemeselaa Nisssss e nabızda çıkıyor mu yoksa normal hemogram yazan tahlil e mi o şekil bakıyorlar. Yani çıkan hemogram değerim periferik yayma işlemi ile mi yapılmış oluyor onu anlamadım, yoksa özel bi sonucu mı var onun
Nisssss bunemeselaa ayrıca dalak zaten ilaç kullanmadada büyür mesela o ay antibiyotik kullanmışsınızdır veya hasta olursunuz dalak gene büyür.o ana denk gelmiştir.lökosit de fazla çıktıysa hadiiii hemotologa git derler.ama bunu demek zorundalar.merak etmeyin bir sorun görünmüyor.
Nisssss bunemeselaa baktım preferik yayma yapılmış üzerinde yazıyor zaten preferik yayma yapıldı diye.atopik hücre bulunmadı yazılmış.merak etmeyin orada herşey belli olurmuş.her dalak büyümesi o kötü hastalığa işaret etmeyebilir.zaten doktor preferik yayma yapmış orada çıkardı.herşey normal çıkmış.
Deletedmom_102 Nisssss ya ben alakasız ama birsey sormak istiyorum benim sürekli sebepsiz yere morarmalar oluyor vücudumda ve aşırı yorgunluk önceden güçlüyüm şimdi yorgun halsiz bitkinim d vitamini ve b12 dusuk çıkmış bunla alakası olabilir mi