Kızlar merhaba . Durumumu en kısa şekilde izah etmeye çalışcam . Şu an 35+3 haftalık gebeyim ve 3 yaşında kızım var . Kızım 40+5 haftalıkken normal doğdu , doğumda bana antibiyotik uygulandı . Asıl mesele şu ki ben kalp hastasıyım , kalbimde delik var . Kızıma doğum yaptıktan sonra ameliyat olacaktım ki pandemi patladı o süreçte hamile kaldım . Kardiyoloji doktorum önce sezaryen doğumu önerdi . Sonra düşündü ilk gebeliğinde ve doğumunda bi sorun olmadı ki en zoru ilk doğumdu , tekrar antibiyotik kullanarak normal doğum yapabilirsin %99 bi problem olmaz ama %1 lik kısımı da göz ardı etmemeliyiz dedi . Kadın doğum doktorum bebeğimin şu an 2.637 kilo olduğunu ve kafasının biraz büyük olduğunu , ilk çocuğuma göre biraz iri olduğunu söyledi . Kızım 3.090 kilo doğmuştu bu arada . 38. haftaya kadar bekleyelim bol bol yürüyüş yap , temizlik yap , merdiven in çık ne kadar karnında kalırsa senin için o kadar zor olur dedi . Bu arada bebeğim 28. haftadan beri doğum poziyonunda o yüzden kadın doğum doktorum açısından normal doğum olmaması için bi sakınca yok . Eşimde diyo ki hem kalbini hem bebeği yormamak için istersen sezaryen ol . Karar bana kalmış durumda ama kafam o kadar karışık ki 🤦♀️ Evet bünyeden bünyeye değişiyo biliyorum ama ya sezaryen olduğumda bebeğimi ve sonrasında kızımı kucağıma alamazsam . Evet dünyanın sonu değil geçici bi süre biliyorum ama o lohusa psikolojisiyle bu bana kendimi çok kötü hissettirir . Ya da normal doğum yaparsam ama kendime ya da bebeğime bi zararı olursa diye çok korkuyorum . Bana bi akıl verin kızlar .