Nurakin077 4 ay 17 günlüğüz emmiyor memede acı biber var sanki sadece uyutup emzirebiliyorum oda muhtemelen ön sütü anca emiyor yani az emiyorbşr sürü şey denedim loş ortam tem teması yok kar etmiyor 5 gündür günlerim perişan meme reddi yaşadıysanız kaç gün sürdü yalvarırım yardım edin
AselBebekveAnnesi Nurakin077 benim o ayda bir başladı şuan 7 bucuk aylık o gün bugündür meme reddi var sadece uzatıp yanına uzaninca emzirebiliyorum o da en fazla 5 dakika emip bırakıyor
Havva450 Nurakin077 Memeyi ağzına alıp emerken bırakıyor ise gazı var..2 ay yaşadım tam çok zor günlerdi hiç hatırlamak bile istemiyorum.Biberon da almazdı.2 dk emer bırakır yeri gelir 5 dk emer bırakır her defasında ağlayarak ama mahfolurdum oturup agladigimi biliyorum ne zaman geçecek bu günler diye.. Geçiyor inan ki biliyorum sabrında gücünde kalmıyor kalmadı dayan nolurr.Ne kadar kaç dk emiyor sa sürekli emzir başka çaresi yok.eskiye göre kilo alımı az olabilir ama korkma sağlıklı olsu da ek gıdada toparlıyorsun
Cihangirberna Nurakin077 ayy ayy ne çektim şu meme reddinden ilk olarak 2.5 aylıkken başladı oğlum emzirme danışmanından destek aldim öncelikle emzogi birakturdum uykuya dalarken emzirdim yada uykudan yeni uyanmisken hep sersemdi yanıma yatırarak emzirdim sessiz ve loş ortamda emzirdim bu şekilde tam 9 aylik olana kafar sürdü ek gidayi bile emmeyi birakie diye doyasıya vermedim şu an 11 aylik maşallah meme diye ölür zor bir süreç ama geçecek 😀
gizemfieldg Nurakin077 aynı durumdayız ben de kendimce bulduğum yöntemleri söyleyeyim. Asla emmiyor benim kızım da o yüzden sürekli aynı pozisyonda vermiyorum ben. Direk yatarak veriyorum açsa alıyor mesela. Gazı olduğunda belli ediyor hareketleri ile ittiriyor. Bi de 4 saat aç kalıyor demişsiniz 4. Ayda 4 saatte bir emzirirseniz bebeğiniz sütün nimetlerinden daha fazla faydalanırmış. Ek gıda falan vermeyin ağzına birsey falan vermeyin doktorum demişti. Öyle verirsen süt tatsız sütü istemez dedi. Emzirirken acaba emmeyecek mi diye bir surat ifadesi yapmayın gülümseyin bebeğe. Kokunuza dikkat edin. Benim doktorum sürekli yıkama memeyi demişti. Belki işinize yarar bunlar. Burnunu serum fizyolojik ile açmayı ihmal etmeyin . Nefes alamayınca ememiyorlar. Sağıp verin aç kaldığını düşününce. Ben öyle yapıyorum. Allah yardımcımız olsun
Ozlmkoc Kaç gün sürdüğünü hatırlamıyorum ama 3aylikken yaşadık sevdiği müziği açıp ayakta gezdirerek emziriyorum anca öyle tutuyodu
Nurakin077 Ozlmkoc benimde tam 3 aylık olduğu gün başladı ama günde bir kere hadi 2 günde bir falan yaşıyordum sık değildi ama son 5 gündür her emzirme denememde emmiyor kahroluyorum ağlamaktan aç çünkü biliyorum kilo alımı nasıldı peki
Nurakin077 AselBebekveAnnesi benimde öyle yanş her zaman değil ama emdiği anlarda da 3 dk falan emşyoe dk tutuyorum her ne kadar dk bağlı olmamada karnının doyması kilo alımı nasıldı peki o aylarda
Ozlmkoc Nurakin077 normalde her ay bir kilonun üstünde aliyodu o ay 700 gram almıştı sadece ayakta geze geze şarkısını açıyorum bazen öyle bile alamıyodu sakin pes etme ama bizim 2 hafta filan sürmüştü geçti çok şükür
AselBebekveAnnesi Nurakin077 cok azdı ayda 400 500 gram aldi hep simdi ek gıdaya geçince rahatladık biraz
Egeadam Canım kucağına al , şarkı ninni söyleye söyleye , evin içinde geze geze emzir. İlgisi başka yere dağılsın 1 hafta 15 gün gibi sürüyor. Sonra hep öyle ister gibi oluyor ama sonra düzeliyor.
Nurakin077 Egeadam kuzum bunları denedim tek yöntemim uyutup öyle emzirmek geceleri bir saatte 1 uyandırıyorum sırf emiyor diye aç kalmasın diye duş ettim ten teması yaptım neler neler
Egeadam Sakın pes etme. Bi kaç kere mama verdim ben . Baktım beni bırakacak bu seferde eds sistemini denedim. Oda zor geldi bana, evin içinde gezdirirp bağıra bağıra şarkı söyleyemek tek çarem oldu . Bunu atlatınca rahatlarsın inşallah.
Nurakin077 Egeadam inşallah canım gurbette kimsem de yok eşimde sürekli ağlatıyor diye üzülüp bebeği alıyor kucağımdan daha da kötü oluyorum. 3. Aydan beri yaşıyoruz ama hep atlattım dediğin gibi şarkı falan söylüyordum ama ta ki 5 gün öncesine kadar artık adla durmuyor ancak uykuda inşallah kısa sürer
Nurakin077 AselBebekveAnnesi 1 ayda benim kızımda 400 gram almış sınırda dedi ebe. Ama gece uykusu uzundu meme reddinden kaynaklanmadı çünkü geçen ah bu kadar kötü değildik kilomalmasona engel değildi en azından. Sonra geceleri emziridm düzeldi gibi ebe tekrar gel 1 hafta sonra dedi kilo kaynı olıcak mı diye ona göre mama veya ek gıda yaparız dedi inşallah emer de
AselBebekveAnnesi Nurakin077 yok ya yemeyle uykunun alakası yok benim kızım emmiyordu ek gıdada almıyordu daha küçüklükten beri uykuyu seviyor açta olsa sabaha kadar emmek jcin kalkmaz ben 7 aydır alarm kurarak kalkıp emziriyorum
Nurakin077 Ozlmkoc yok canım keşke benim 3. Aydan beri böyle ama son 1 hafta olacak işte pazar akşamdan beri böyle inanın çok ağlıyorum bakalım bi haftaya kaç kilo alacak
Nurakin077 Ozlmkoc 1 haftayı devirdik ikinci haftada ama gerçekten içim paramparça ağlıyor canımdan can gidiyor soğukkanlı olup stres yapmak istemiyorum ama cidden mahvoldum ne yapacağım her şeyi denedim ten teme temas bi duşa girmedik geceleri emiyor uykuda emiyor 5-10 dk da olsa ama gündüzleri uyanıkken asla emmiyor
Nurakin077 AselBebekveAnnesi canım benimde başta öyleydi valla ben şaşırdım ne yapacağımı inşallah düzelir
Denizuqa Nurakin077 peki hiç sağıp biberonla vermeyi denediniz mi? Maksat anne sütünü alması değil mi? Neden kendinizi harap ediyorsunuz yazık değil mi canınıza?
Nurakin077 Ozlmkoc denemez olurumuyım hemde kaç kez başta aldı öyle sonra öyle de almadı biz 3. Ayın başından beri yaşıyoruz ama son bi haftayı geçti artık hiç bir an emmiyor bakın mesela bu gün 4 saati geçti emmiyor artık ne yapacağımı şaşırdım
Nurakin077 Ozlmkoc yarın doktora gidicem anlara şehir hastanesi orada çok iyi doktorlar var belki bi emzirme koçuna falan yönlendirirler onlardan destek almak istiyorum bu artık beni aştı
Ozlmkoc Nurakin077 benimkine de ayakta bir süre sonra reddetmişti dediğin gibi 4 5 saat geciyodu alamıyodu genede bende yatağa yatırdım ince agzina doğru biseyler götürdüm ham ham diye oyunmuş gibi daha gogsumu götürdüm ham ham diye öyle tutmuştu bide onu dene ana önce başka şeyler dene oyun oynuyomus gibi sonra bu anda göğsünü ham ham diye ağzına ver tutar inşallah
Nurakin077 Ozlmkoc kafayı yemek üzereyim gerçekten kaç tane video izledim yazı okudum çok çaresizim gerçekten kafam Allah bullak olmuyor ya nolur dua edin gerçekten başka çarem yok her şeyi denedim her pozisyonda denedim şarkı söyledim ninni söyledim sure açtım dinlettim daha aklıma gelmeyen sayamadığım yöntem yok