Kraliceanne akıntı başladıysa fistüle çevirebilir diye biliyorum ki zaten makat çatlağı başlı başına bir fistul yaratabilir olmaz denemez bende de var 3-4 yıl önce şiddetli kabızlık döneminden sonra gelişti çok çok zor günlerdi sonra ikinci gebelikte nuksetti 1 ay hergun saatlerce ağladım büyük çocuğuma bakamadım işimi gücümü göremedim sadece ağladım saatlerce çok zordu gerçekten hamilelikte yaşamak Cok zordu sonra bir proktolog gebelikte lokal anestezi ile kısmi Lis uygulaması yaptı rahatladım çok şükür şuan bir daha o zamanki gibi nuksetmedi çok şükür ama yine de benim de ameliyatını olmam gerekiyor malesef bu öyle yiyecek içecek yüzünden olmuyor gerçekten bazen çok katı beslendigimde bile tuvalete rahat çıkarken bazen normal veya salatalı meyveli beslendigim günlerde kabızlık cekebiliyorum atak halinde geliyor sanki ılık suya oturma banyosu çok çok iyi geliyor anestol pomad bölgeyi uyuşturuyor şiddetli kabızlık varsa da önce beslenme ise yaramazsa da kabızlık giderici ilaçlar kullanılmalı