KaSeAy Alazcns Önceden muzlu veriyodum da kabız olunca cok vermek istemiyorm yoğurda ekliyorum muzu ekşiliğini alsn diye bugn de avakadoya ekledim tat versn diye. Unla muzu karıstırmadan sindirime yardımcı şeylerle veriyorum😊 Bu arada şeftali de kabız yapıyormus ben kayısı cinsi oldugu için bol şeftali veriyordm bilmeyen varsa duyurulur☺️
Alazcns KaSeAy oğlum da kabızlık sorunu yaşıyor ben de şeftali ve muzu keseyim o zaman bir süre 😱 Alaz da ağzından çıkarmayı bilmiyor sevse de sevmese de zorla yiyiyor her şeyi masallah. 😂
Ryhndnmz KaSeAy ben bunu yatarken veriyorum iki çorba kaşığı anca yiyor .siz yayarken ne veriyorsunuz .8ay 26 yız .
KaSeAy Ryhndnmz Hergün farklı şey vermeye calısıyorum genelde corba türü veriyorum yatarken. 10 gibi beriyorum 11-12 gibi uyuyor. Ama siz yatarken de verebilirsinz. Bazen hemen yemezler. Yarım saat aralarla tekrar teklif edin. Yemezse zorlamayın. Hâlâ yemiyorsa damak tadına uymuyordur içine sevdigi şeyleri ekleyin. Mesela ne yapıp ettiysem tarhanayı sevdiremedim o yzden vermeyi düşünmüyorm bi kaç ay
Mom107 Deletedmom200 Bir yaşından sonra doktorumuz artık herşeyi yiyebilir ayrı ona özel pişirmeyin evde ne oluyorsa ondan verin dedi tabiki dikkat ediyorum ben bir yaşından sonra verdim bayıla bayıla yiyor
EsmaGnc Deletedmom200 canım bamyaları temizledim zeytinyağı ile azıcık su ile pişirdim .Kaşıkla hiç karıştırmadım ki uzamasın diye tenceri salladım.Zeytinyağı ile fırındada pişirebilirsin.Çok lezzetli oluyor.8.aydan itibaren verilebilir.
NeclaDefne Deletedmom200 7. Ayda başladım çorba şeklinde yapıyorum. Sogan+zeytinyağı+azıcık (kapya biberden) salca+ bamya hepsini bi kac dk karistirdim ve 1 küp ilikli kemik suyu ve göz kararı su koyarim. Blender vs hiç bisey de kullanmadim bu yemek için de kullanmadim bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz mesela taneli yiyor mu? 3 gün kuralı ile herşeyi denemeye çalışıyorum ben şu an 8 aylık kızım yemediği nadir şeyler var çok şükür.
Deletedmom200 NeclaDefne ewet maşallah benim kizimda taneli yiyor öyle alistirdim bı tek semizotu belndir yapiorum yapraklar yapışır filan DIE
Aybukealtintas Deletedmom200 9 aylık oglum özellikle bamya yapmadm fırsat olmadı ama biz yerken veriyorum
Mom107 Deletedmom200 Normal zamanda yaptığınıza oranla daha az koyuyorsunuz salça ve baharatları yemeklere
Deletedmom200 Alazcns teşekkür ederim ben avakadoda bulamadım yav cumartesi günü AVM de migrostan baktım orda bile bitmiş 😏