Miskokulum06 Ben 3. ayda yaptirdim, yani gecen ay. Doktorumuzun anlattigi ve benim aklimda kalana gore, toplamda 13 serotipi varmis menenjitin. Bunlardan en onemli 5 tanesine karsi asilama onerdi. Bunlar da A C Y W ve B serotipleriymis. A C Y W serotipleri (A tipi deniyor) icin tek bir asi var, B serotipi (B tipi deniyor) icin de baska bir asi var. Biz Rotavirusle birlikte bu 2 menejit asisini da yaptirdik 3. ayda. Asilar ve isimleri soyle:
A tipi menenjit - Nimenrix (3., 13. aylar 2 doz)
B tipi menenjit - Bexsero (3., 5. aylar 2 doz)
Bexsero ates yapiyor yalniz. Biz 3 gun boyunca 6 saatte bir Calpol kullanmistik. Bir gece uyuyaklip saatini kacirmistim da, uyandigimda bebegim epey ateslenmisti. Buna dikkat etmek gerekiyor.
Menenjit cok ciddi bir hastalik. İlkokul ogretmenimin kizinda gorup ogrenmistim ilk. O zamandan beri de beni en cok korkutan hastaliklarun basinda gelir. Doktorum sormasa ben kendim soracaktim zaten. Bu aralar da salgin mi var nedir, cok duyuyorum menenjit olan bebek. Saglik Bakanligi karsilamiyor tabi. Ucretleri de biraz fazla. Tam hatirlamiyorum ama 2 asi toplam 600-650 tl civari tutmustu. Tabi bir de 2. dozlari olacak daha.
Ayrica, asilarla ilgili genel bir kaynak listesini de "Aşı karşıtlığı-toplum bağışıklık eşiği" basligi altina yorum olarak eklemistim. Baska basliklara da yazdim ama, asi karsitlariyla duelloya donup, arada kaynadi hepsi. Bu dedigim basliga da geldiler ama henuz cok uzamadi konu. Girip rahatlikla okuyabileceginiz seviyede su an:)