Tugkaninannesi Tanemduygu su isaret parmagi meselesi canimi cok sıkıyor, yok cocuk isaret ettigin yere bakip sonra tekrar sana bakmaliymis . Yok isaret parmagini kullanmaliymis. Yok o yok bu . Ay insanin icine suphe dusmesin valla bir gr uyumadim ve sabah ilk is psikiyatrdan randevu almak oldu
icorik Tugkaninannesi İçinizi ferah tutun. Benim bebeğim işaret parmağıyla göstermeye 14 ayında başladı. Dayım 3 yaşında yürümeye başlamış. Kafanızı bulandırıp bebeğinize olumsuz duygularınızı yansıtmayın. Evet, belki elinizde değil ama onlar her şeyi hissediyorlar. Uzmana giderseniz rahatlarsınız zaten..
Tugkaninannesi Emineeeeee canim hic icime suphe dusmemisti her ay doktora gidiyoruz , ayrica yurumedigi icin 2 kere prif goturdum hicbiri oyle bisey demedi. Doktorlara gulup duruyor , yani illa farkederlerdi sanirim oyle bisey olsa
Tugkaninannesi nazanay aldim randevu 1 saat sonra goturecegiz. Dua edin insallah kotu seyler soylemez doktor cok korkuyorum
Bebegim_ben Tugkaninannesi canm otiztigin başlıca belirtisi göz teması bu var diyosun kesinlikle doktora götür hatta arastir bi kac doktora götür olmasın allah korusun da otistik değil belki gelisim geriliği vardır bildigim kadarıyla oda iyi bu eğitimle 3 yaşına kadar çözülmüş oluyo
teachersrn Tugkaninannesi söylediklerinizin hepsini yaşından sonra yaptı hiç merak etmeyin bence otizmle hiç ilgisi yok göz teması en önemli belirti zaten, içiniz rahat olsun
archmom Tugkaninannesi Bizim bi akrabamizin ogluna otizm tanisi konmustu 2 yasinda.Doktor adiyla seslenmis hic tepki vermeyince direkt otizm demis.Anne baba bile soyleyemiyor su an 5 yasinda.Bence bosuna evham yapıyorsunuz.Goz temasi da kuruyormus bebeginiz
Tugkaninannesi archmom goz temasi kuruyor ama , oyun oynarken cagirdigimizda bakmiyor bize . Akrabanizin cocugu da oylemiydi acaba ? Gerci genelde oyle bebekler canlari istemediginde bakmiyorlar
Esma_zrl Eğer tablet tv izletiyorsaniz kesin bu tetikliyor biliyorsunuzdur belki ama onun haricinde yürümesi için teşvik edici haraketler yapabilirsiniz tek dizinize oturtup koltuk kenarında kendi kalkip oturup ayak kaslarini geliştirebilir ayrıyetten bildiğim kadariyla çok şeker ve glüten içeren beslenmeyide bebek için azaltamak etkiliymis nasıl besleniyor bilmiyorum vede alkış bay bay içinde siz yapip başka bir oyuncagiyla ayni hareketi tekrarlayın sonra onun eliyle yapın o an yapmasada öğrenmesi için iyi olabilir inşallah işinize yarar bence kötü düşünmeyip iyi olması için çabalayın
16102018 Tugkaninannesi yazdıklarınızın hepsi normal ve yapabileceği şeyler Benin oğlum da aynen anlattığınız gibi sürünüyor ama ellerinden tuttuğumda yürüyor parmak uçlarında bazen bence gayet normal boşuna telaş yapıyorsunuz
zurgun Tugkaninannesi sizde bence bende olduğu gibi kaygı bozukluğu var yani kaygı düzeyiniz yüksek doktor normal diyorsa normaldir ben de büyük oğlumu doktor doktor dolaştırıyordum hiç bi şeyi yok diyorlardı ikna olmuyordum en son bi doktor tahlillerine bakıp bi şey yok dedi ben de hiç mi bi şeyi yok demiştim doktor da şimdi sen bende de şans olsa bi şey çıkardı dersin deyip kahkalarla gülmüşlerdi😂😂 yani çocuğunu rahat bırak hacım bi şeyi yok
Dildeniz Tugkaninannesi ben her zaman için güzel düşünün güzel şeyler olsun derim bence siz önce fikrinizi değiştirin ve araştırmayın akışına bırakın kötüyü söyleye söyleye çekmeyin bebeğiniz gayet sağlıklı gibi bence araştırmayın artık bırakın her bebek dediğiniz gibi aynı değildir benim ark oğlu emekliyo mama gel gel diyo ve oğlundan 2 ay küçük ne yapayım onu düşünüp kendimi mi üzeyim emekliyor geç olsada gel gel diyor yavaş yavaş gelişiyor birşeye bağlamak yanlış yapmayın kendinize yazık edersiniz
Tugkaninannesi Dildeniz dediklerinize aynen katiliyorum, olan bana oluyor zaten. Uykularim kacti resmen , emeklemesi yurumesi hic sorun degil. Ama su kafa sallama ve ellerini cirpma beni cok dusunduruyor. Bir de oyun oynarken ismine bakmamasi var tabi
Tugkaninannesi Seyma1912 yani soyle heyecanlaninca bir seyi isteyince ellerini cirpiyor . Ben bunu bu zamana kadar hep normal olarak adlandirdim ama bu bile bir belirtiymis. Her seye takilir oldum haliyle
Esraabrklug Tugkaninannesi benim oğlum 14 aylıkken yürümeye başladı şuan dede baba anne mama diyor dışarı kapısına çekiyor beni ac gidelim demek istiyor yani . Biberonunu şu bitince bana uzatıyor ver diyo yani. Onun dışında hal hareketleri normal çocuk aslında .yürümesine gelince oğlum engellemiyor bile diyosun bu normal benim amcamın torunu da geçen gün baktım emeklemiyo vE 1 yaşında.bencr korkma hiç sorun yok
Esraabrklug Erkek çocuklar daha geç yürür daha geç konuşur cnm kızlar daha fena cabuk konuşuyo yuruyorlsr
1mom1baby Tugkaninannesi kızımda oyun oynarken biseyle ilgiliyken bakmıyor bende 1 yaşındayken doktora sormuştum normal demişti o an ona odaklaniyor bakmayabilir bende biseyle uğraşırken bakmam bizde öyle değil miyiz bişeye çok odaklandigimizda bazen duymayabiliyoruz bile demişti genel olarak odaklandığı bişey yokkende bakmazsa sıkıntı ama dikkatini bişeye yoğunlaştırdığı zaman bakmiyorsa normal mesela kızım 18 aylık el sallıyor ama hadi sallayalim diyince ben yapsamda yapmıyo ama bazen ben demeden babası evden çıkarken kendi sallıyo komşumuz var balkondan el sallıyo kızımda sallıyo mesela kendi alkış yapıyordu bi süre sonra benim ellerimi tutup bana yaptırmaya başladı ondanda hevesini alınca bıraktı arabaların önce tekerleklerine bakmaya başlamıştı sonra sürmeye başladı taklite gelince galiba büyük şeyler bekliyoruz bende beni taklit etmiyor diye düşünüyodum ama dikkat ettim aslında ediyor küçük şeyler yapıyor haliya bişey dokuldugunde ıslak mendille ovuyodum bi süre sonra baktım o da dokulunce aynı hareketi eliyle yapıyor peçete parçalandığı poşeti elime alıp atıyorum ya da yemek yerken dokulunce toplanacak şeyleri alıp örtünün üstüne koyuyorum 1 haftadır aynı hareketleri o yapıyo bazen yeri gırgırlıyorum benim arkamdan o alıp yapıyor öğrenmesi için kelime tekrarlıyorum soyleyemeyince sinirleniyo bende ortak bişey olsun diye aaaa diye bağırıyorum ağzımı açarak o da aynısını yapıyo ve dediklerinizi kızım 1 yaşındayken yapmıyordu yaşından sonra yapmaya başladı parmakla gostermeyide cok zorda kalınca yapıyor parktada çocuklara bakıp gülüyor izliyor ama tek başına oynuyor bi sure ayni yerde duruyor sonra yalnız olacağı yere çekiliyor bence sizde sıkıntı olacak bi durum yok ama rahat etmeniz için çocuk doktoruna değil de çocuk psikiyatriye gidebilirsiniz ya da çocuk doktoruna soylerseniz hastanedeki çocuk gelişim uzmanına yönlendirir gelisim onların alanı
Dildeniz Tugkaninannesi olabilir bak ben öğrettim mesela oğluma alkış çalmasını şuan birşey görünce yada müzik duyunca çalıyor bir şeye odaklandığın da duymuyor hepsi böyle korkma birşey yok allah korusun ya yok tv izlemeyin yok telefona baktırmayın derler durdurmak mümkün mü asla değil izliyorlar ve anladıkları zaman da telefon için kiyametler koparıyorlar ben hiç düşünmeme çalışıyorum tv de izliyor öyle gün boyu değil başka türlü durdurulmak ne mümkün kötüyü düşünmemekte yarar var
Tugkaninannesi Buarada goturdum tabi doktora, evet bazi ozellikleri otizm ozellikleri tasiyor dedi ama kesin kimse bisey diyemez daha kucuk dedi. Goz temasi kurmasi ve gulumsemesi var cok buyuk ihtimal bir sikinti yok ama kesin bisey yok da diyemeyiz dedi. Ozel egitim programlari varmis onlari onerdi her ihtimale karsi
Sare35 Tugkaninannesi merhaba benim bebeğim de kafa sallıyor el çırpıyor birde arabanin tekerlekleri ile oynuyor eskiden göz teması kurmuyordu bir aydır göz teması kuruyor ismine bakmıyordu artık bakıyor biz TV yı kapatınca düzeldi ama şu kafa sallama etrafında dönme beynimi bulandırdi yardımcı olur musunuz durumunuz hakkında bilgi verir misiniz
Tugkaninannesi Ayliz canim kafasini sallamasi, heyecanlaninca falan ya da birseyi isteyince elini acip kapatiyor boyle hizli hizli, bir de birseyle ilgilendigi zaman cagirsak da bakmiyor. Bunlar yuzunden kesin bir sey yok diyemem dedi