Suraya genel bir sey yazmak istiyorum. Yukardaki belirtiler 1.5 sene onceydi. Ama konusma geriligi, cok hareketlilik ve uykusu gelince kendi kendine sallandigi icin tekrar doktora goturdum. Doktor otizm anlaminda korkulacak bir sey yok gibi gozukuyor ama yine takip etmekte fayda var dedi. Kres ve ozel egitim onerdi hareketliligi icin. Bazi cocuklarda bu tarz hareketler oluyor ama huy olarak kaliyor dedi, yani illa bi skinti oldugu icin degil dedi. Bunu da zaman gosterecek 3 yas altina cok bariz belirtileri yoksa tani konamiyo zaten. Ben 1 yasindan itibaren oglumda bazi gariplikler hissettim arkadaslar. Oyuzden bu postu actim ve oyuzden hala doktorlardayim. Yok psikolojimiz bozuluyor yok evham yapiyoruz yok supheleniyoruz post acmayin etmeyin demeyin. Okumayin ozaman baslik belli. Biz de buralarda fikir alisverisi yapip yol yordam ariyoruz. Ayrica supheleniyorsaniz doktora goturun , psikolojimiz bozulur diye gormemezlikten gelmeyin. Bugunku verilere gore her 54 cocuktan 1 i otizmli olarak doguyor. Ve bu cok ciddi bi oran. Insanlari kirici konusup yok evham yapiyosun yok bilmem ne demeyin. Sen anneysen ben de anneyim. Herkesin kaygi duzeyi de farkli sen umursamazsin ben umursarim. Herkes her postu aciyor burda. Ozamanlar cok telasliydim ve ilk cocugum haliyle yazmam gayet normal. Empati kurun lutfen. Bu yazdiklarimiz psikolojimiz bozuluyor diyenlereydi yanlis anlasilmasin lutfen.