Deletedmom_4 Kızlar zamanında birine borç vermiştik inşallah o geri gelecek nasipse bizde kredi borcu ödüyoruz gelse biz direk krediye yaptırsakta kapanmıyor kredi borcu. E aydan aya bı şekilde ödüyoruz eğer o parayı yatirirsak 6 ay erken bitecek kredi 1 buçuk yıl sonra falan. Bende diyorum ki nasılsa bı şekilde ödeniyor biz bu gelen parayı altın yapalım hiç değilse değerlenir diyorum. Size sorum işlemesiz yatırım amaçlı hangi altın önerirsiniz model de atabilirsiniz ben zincir diyorum kolye şeklinde veya düz bilezik spor olanlardan işlemesi en az bozdurunca çok zarar etmeyecek ne tarz önerirsiniz hemde takınca spor duran çok şıngır şıngır diyilde..
Nehirasu Deletedmom_4 yatırımlık ata lira alın kulpsuz 10 senedir o şekilde birikim yaparım annemler eşim vs de ata altın yapıyor zincirden bilezikte zarar edersiniz işçilik vs
Salliyaa Deletedmom_4 külçe altın almak en mantıklısı eğer yatirimliksa 5 Gr 10 Gr artık paranız ne kadar ediyorsa tek bı külçe değilde gene de 2 3 külçe şeklinde bozdurmak zorunda kaldığınizds hepsini bir bozdurmazsiniz
Slmnese Zincirden kar elde edemezsiniz bi kere. Ama o parayı beşi birlik yapıp ziynet olarakta bi zincir alıp takıp kullanabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde beşi birliği kullanabilirsiniz ya da gramı fazla olan adana burmalarından alabilirsiniz. Annemde 50 gramdan bir tane var mesela kolda tek başına çok güzel duruyor
joyfulmom Deletedmom_4 Bence siz kendinize takı almak için altın yatırımı yapalım bilezik zincirle vs.. demişsiniz ancak külçe altın,gram,çeyrek alınır yatırım için. Fikir sormuşsunuz bana kalsa kredi ödemesi için verirdim altı ay erken biterdi borçlu olmak daha zor bence
Deletedmom_4 joyfulmom evet ama şöyle hesap yaptım 6 ayda o parayı biriktiremeyiz. Para durdukça harcanıyor. İnsan ona güveniyor ipleri sıkmak istemiyor. Ama kredi olunca direkt maaştan kesiliyor ve sanki kalan para esas maaş gibi oluyo psikolojikmen bunu yaşıyorum ben ama cidden nefsi olarakta hem takarım diyede düşündüm yani 😀
Sibel3455 Deletedmom_4 24 ayar gramımı ilk defa duydun canım, 1 gramda alabilirsin, 5 gramda, 20 grmda, 50 gramda külçe şeklinde oluyor yatırım istiyorsan bu şekil yap, kolye bilezik değeri Bi tık düşüyor
joyfulmom Deletedmom_4 parayı direk krediye yatırın elde durmasın harcamamis olursunuz hem borç daha zor ne kadar erken biterse okadar kâr kafasindayim ben 😊
Olric11 Deletedmom_4 yatırımlık bilezik kolye ile pek olmaz arkadaşım 🥰 değer kaybın olur yatırımlık istiyorsan çeyrek gram olabilir diye düşünüyorum