Akdgnguler Bebeğim suan 17 aylık be bababa dedede gibi kelimeleri çıkartıyor ama doktor dediki tam bi kelime şeklinde söylemediği için konuşma geriliği var dedı bu durumda olan yada yaşayan varmı yardımcı olurmusunuz acaba
Gzdzeynep Akdgnguler bu durumu yaşamadım ama geliştirmek için bebeğinizin gözünün içine bakarak çocuk şarkıları söyleyebilirsiniz kitap okuyabilirsiniz onunla sadece sohbet edebilirsiniz. bunlar baya geliştiriyor konuşmayı. ben kızıma çok fazla şarkı söylerim beraber söyleriz kitap okurum. o sebeple mi bilmiyorum bir buçuk yaşında ikili cümle kurmaya başladı. bu arada emzik kullanıyorsa onu da bıraktırın o da etkiliyor
Erenefes Akdgnguler bizde aynıyız canım doktora götürmedim daha bekliyorum zamanı vardır diye. Bu arada oğlum 17 aylıkken bıcır bıcır konuşurdu
cydcvk Akdgnguler 18 aylıkken anlamlı 3 kelimesi olması yeterli demişti bizim doktor. Anne baba meme mama dede vs. Yani size anne, babaya baba demeli. Benim kızımd 18 aydan sonra dillendi. Bana normal geldi bebeğiniz
Akdgnguler Gzdzeynep evet emzik kullanımı cok fazlaydı hergün kitap okuyorum günde 2 olma kaydıyla arada adımla seslenmeye çalısıyor ama tam kelimeleri çıkartamıyor ve telefon televızyona cok fazla maruz kaldı
Gzdzeynep Akdgnguler emziği bıraktırın. biz 18 aylıkken bıraktık. bırakınca da cümleler geldi. tv tablet telefon da tamamen kesemiyorsanız minimuma indirin. onunla oyalancağı zamanlar için oyun hamuru ya da boyama ya da yapboz yapabilir. siz yemek yaparken o da küçük tencerelerle yemek yapma oyunu oynayabilir
kelebek2121 Bizimki de 19 aylık , yaklaşık 65 kelimesi var, iki cümle kurar 🙃 hiç tv bakmadı. 3 aylıktan beri her nesneyi isimlendirdim. Her ses taklit ettim. Bu 65 kelime anlamlı kelimeler. Bunun dışında ses çıkaran tüm hayvanların seslerini taklit eder ☺️🧡
Simba61 kelebek2121 kendinizi övmek için keşke bit annenin kalbini kırmasanız. Konuşam var mı dememiş , başına gelen var mı demiş. Şimdi başınız göğe erdi mi?
kelebek2121 Simba61 övmek gibi bir amacım yok keşke siz bu kadar kötü niyetli olmasanız. Emeğimin karşılığını almam suç mu anlamadım
Mertim1111 kelebek2121 aynen öyle emeğinin karşılığını almissin bazıları buraya post acmadan önce oturup eksiğini veya yanlisini dusunse boyle saçma diyaloglar geçmez. Herhangi bir gelişim geriliginde neden diye sormak kadar bebegimizn basari ve gelisimi çok iyi gidince kendimizle gurur duymamizda gayet normal. Benim bebegimde akranlarina göre bütün motor becerelirileri ve konusmasi cokcok iyi gidiyor mimari benim ve gurur duyuyorum çünkü tv yi açıp karsina oturtup ev işlerine hiç bir zaman dalmadimm ev işleri bir şekilde onu tv karsina atmadanda oluyyor çünkü eskisi gibi dört dörtlük değil iki ikilik olsun diyorum tek onemli olan bebegimin mutluluğu ve gelisimii
Cansu0102 Akdgnguler benim oğlumda 18 aylık oldu yeni hiç bı kelime yok babbaabba gibi bişey çıkarıyor ama tam anlamıyla baba demiyor onun haricinde mirldanmalar var ama anlaşılmıyor kendi halinde çok çizgi film izlettim malesef doktora götürdük bazen ismine tepki vermiyordu doktor da çizgi filmi hayatından çıkarın dedi 5 dk dahi olsa izletmeyin çok dalıyor sizi duymamaya başlarlar konuşması gecikir vs dedi bı haftadır acmiyoruz doktor 1 ay sonra gelmemizi istedi gelişme olacak mı diye bakalım hayırlısı olsun herkesin hakkında 😑😔
zeytindalii Akdgnguler kuzenime de aynısını söylemiş kresteki öğretmen diğer çocuklar anlamlı olarak aç olduklarını uykularini tuvaletlerini söylüyor . Çok az kelimesi var konuşmuyor hiç . Bütün elektronik şeyleri yasaklayıp oyun kurun demişler . Kuzenimin hatası sanki bebeği yokmuş gibi evinin işini yemeğini günlük yapardı bunları yaparken bebeği daha küçükken ana kucağına koyup reklam açıp karşısına koyardı . Minicik bebek karşısında koca TV öyle bakardı . Eğer düzgün bir şekilde oyun oynayıp TV tablet telefon çıkarsa hayatından çok daha çabuk ilerleme oluyor bence .
Cansu0102 zeytindalii ne yalan söyleyeyim bende ayniydim küçüktü 4 aylıkken den pusetine yatırır çizgi film açardım yemek ev temizliği çay yanına biseyler hazırlık pasta kek derken çocuğuma hiç vakit ayırmadim halbuki ne gerek var pasta borege isterse evim pis kalsın ne kadar saçma düşünmüşum okadar çok pişmanım ki hiç bişey olmaz gözüyle bakıyorsunuz o an ama büyüdükçe bizi duymayan ismine tepki vermeyen bı çocuk haline dönüştü okadar üzülüp agliyorym ki yeri geliyor kendi elimle yaptık çocuğu bu şekilde çok pişmanım 1haftadir çizgi film yok hayatımızda elimden geldigince çok ilgilenmeye çalışıyorum insalalh düzelir 🤲🏻
kelebek2121 Mertim1111 bakış açınız İçin tebrik ederim 🧡 çok bunaldığım anlarda bile tv hiç göstermedim 19 aylık. Bu benim eserim . Çocukların neden bi şey yapamadığını sorgulamak yerine kendimizi sorgulamıyoruz onu da anlamış değilim. Benim çocuğumun durumunu söylemem neden övünmek oluyor onu da anlamadım . Gayet normal çocuğum. Üstün zekalı falan değil. Benimki bunu yapıyor sizinki yapamıyor mu diye aşağıladığımda yok ama insanlar anlamak istediği gibi anlıyor. Çünkü ben tv yada telefon başına atıp çocuğumu onlar gibi terk etmediğim için suçlanabiliyorum malesef . Ama önemli değil her bebek sağlıklı ve mutlu olsun en önemlisi o🙂 size de saygılar… yorumunuz İçin teşekkürler