Melina-krts Tahin domates salça kırmızı et özellikle dana çilek yumurta süt ürünlerinin hepsi dolayısıyla paketli ürün dışarıdan yemek fırınlarda güvenli sandığımız bir çok etmekte süt ürünüyle yapılan koruyucu beyazlatıcı maddeler ne yiyeceğimi şaşırmıştım diyetteyken
Biz3kisiyiz_ Melina-krts buğday yasak olduğu için ekmek yemiyorum normalde de ekmek yiyen biri değilim ama işte Makarnadir kek tatlı ürünler de un var tabi . Neyse şuan inanın hiç bişey yemiyorum dışardan paketli veya açık gıda . Benim sorum şu eğer ben neye alerjisi var buladim bebeğim e zararı ne ? Nolur yani ?
Silaaaa Biz3kisiyiz_ mama veriyor musun bide paketli gıda abur cubur makarna el yapımı erişte yedin mi
Biz3kisiyiz_ Silaaaa yok anne sütü yediklerimi yazdım . Buğday yasak yumurta yasak olduğu için makarnadir sehriyedir hiçbirini yemiyorum sadece pirinç
Biz3kisiyiz_ mirayilkayy ya ben sormak istediğim şu açıkçası bulamadım diyelim noluyor? Mesala sizin bazı şeyler ek gıda da ortaya çıkmış. O zamana kadar bulamadım ya da birini buldum diğerini bulamadım. Bebise zararı ne ?
mirayilkayy Biz3kisiyiz_ yani bizde döküntüsü bitmemişti onun dışında bir zararı olmadı apotit derma olmuştu
Melina-krts Biz3kisiyiz_ uzman değilim ama bu yollardan geçmiş çok araştırmış bir anne olarak cevaplayacagim en koyu senaryoda cilt döküntüleri bağırsak sorunları yasiyorlar hayat boyu kalıcı en kötü senaryoda astıma yatkın oluyor alerjisi çözülemeyen bebeklerde ama bunlar en kötü senaryo tabii
memonunannesi Biz3kisiyiz_ kakada kan ya da ciddi egzamanız yoksa size hastalanmayançocuk’u tavsiye edebilirim. Sütünüz su gibidir şu an muhtemelen kısıtlı besin türünden kaynaklı. Bu da sütünüzdeki suyu arttırıyor. Bebeğiniz tam doymuyor, huzursuzluğu ve uykusuzluğu bundan olabilir. Tavsiyem bir bakın sayfasına. Beslenmenizi değiştirin. Belki bana olduğu gibi sizede çare olur.
Biz3kisiyiz_ memonunannesi yaa çok teşekkür ederim önceden uyudumu 5 saat kesintisiz uyurdu şuan max zorla 3-4 saat sallaya sallaya uyuyor. Sütümün kalitesinin düştüğünü düşünüyorum çünkü kilo alımı ortalama 230 Gr haftalık en son 160 Gr düşmüştü. Bu sayfa Google dan mı bakıyorum?
Biz3kisiyiz_ memonunannesi kaka da kan yok şuan a kadar hiç görmedim. Egzama da şöyle kaşının başlangıç yerinde 2 cm lik kadar böyle deri döküntüsü vardı şuan mustela nin ürünü kullanıyorum hergun olmuyor.
Melissamom Biz3kisiyiz_ bir yerde okumuştum bunlar keson alerji belirtisi değil kan olmadığı sürece. Bir de şunu ekleyeyim mukuslu kaka fazla onsutten oluyor yani laktoz fazlalığından. Basit karbonhidrat tüketildiğinde ya da proteinden eksik beslenildiginde sütteki laktoz da artiyor. Demem o ki alerji diye diyet yaptırıyorlar ama bu sefer protein alımı çok düşüyor çünkü bircok şey yasak, diyete rağmen bebek yine aynı hatta daha kötü çünkü laktoz çok protein yok. Bence geçmezse tam tersi bı beslenme uygulayın full protein, bir de öyle deneyin.
memonunannesi Biz3kisiyiz_ instagramdan bakabilirsiniz. Genel olarak tavsiyesi annelerin proteinden zengin beslenmesi yönünde. Ve elbette anne beslenmesinde karbonhidrat ve şekerin olmaması. Sayfasına girin ve inceleyin eğer fotoğraf altına yorum yaparsanız daha çabuk görüyor ancak sizin gibi birçok kişi aynı problemi yaşadığından daha önceki gönderilerinde var. Benim oğlum 3 aylıktı. Rota aşısı sonrası yaşadık bunu. Günde 6 kere falan kaka yapardı. Gece yarısı bile uyanır yapardı. Köpüklü, su gibi. Sonra bu sayfayı keşfettim, tavsiyelerini uyguladım. Kaka 3 günde 1’e düştü. Bebeğimin kilosu arttı. Ben çok faydasını gördüm. Herhangi bir beklentisi ya da takviye gıda tavsiyesi yok. Sadece annelerin beslenme düzenini değiştirmesini söylüyor. Faydasını kısa zamanda görürsünüz.
Nihalalp Biz3kisiyiz_ canım polen alerjisi toz alerjisi olabilir mi)?benim bebeğim mukuslu yapardı huzursuzluk falan vardı toza alerjisi çıktı ondan uyuyamiyormus
Mutluanne06 Biz3kisiyiz_ Benim kızımda kakada mukus popoda kızarıklık döküntü oldu.Sonra doktora gittim test onermedi kakada kan olmayınca sorun yok dedi zamanla geçer belki alerjisi az düzeyde dedi ek gıdaya gelince ne gaz oldu ne mukus hepsi birden kesildi 3. Gün kuralına göre de denedim yiyecekleri hiç birsorun olmadı şuan gayet iyiyiz mukus çok zor geçiyor alerji diyetini uygulanan bile mukus en son bitiyormus
Biz3kisiyiz_ Mutluanne06 siz diyet yaptınız mı ? Bana da doktorum sınırlı düzeyde dedi. Kan bile olsa korkma dedi ama korkuyorum işte 😥 birazdan aricam dokturumuzu bakalım ne diyecek
Elisamlila Biz3kisiyiz_ benim bebegimde bugun 2.17 gunluk deri testi yapıldı sut ve yumurta cikti tüm içerikli şeylerde kesildi tatlılar VS 🆚 paketli gıdalar. Ama bende Bayadır diyetteydim düzelme yoktu içeriği olan şeyleride yemicem bende çıkmasına rağmen diğer domateskirmizi meyvelerden supheliyim
Nihalalp Biz3kisiyiz_ canım benimki her sabah hapşırırken bir iki kere doktor anladı.zaditen verdi şimdi 10 günde bir veririm
Senibidasanaelikopteryokbuson Biz3kisiyiz_ sut tuketmıyosanız ıcınde kazeın whey olan hıcbı urunu tuketmemenız lazım tam olarak emın olun yumurta bulyon kabartma tozu vanılya gıbı seyler ve ek olarak tuketyosanjz kakao Capraz alerjı de olablır yumurta var ıse tavuk etıde yasaklı onun yerıne kuzu etı tuketmıstım ben
Biz3kisiyiz_ Senibidasanaelikopteryokbuson inanın hiç birşey yemiyorum 🤦🏻♀️ dediklerinizin hiçbirini tuketmedim. Kesinlikle paketli gıda almadım tek yediğim patates yeşillik kuzu eti pirinç zeytin yeşillik ve belirli sebzeler yiyorum meyveler de bile kırmızı meyveler avokado incir hurma dahil yasak
Mutluanne06 Biz3kisiyiz_ yok diyet yapmadım doktor aksine ye dedi vücudu alışması lazım dedi.kan olmayınca çokta diyet onermiyorlar
Senibidasanaelikopteryokbuson Biz3kisiyiz_ dıyet ıcın en az bı aylık surenın dolmasını bekleyın Bulamıyosanız toz polen gıbı veya ev akarlarına tozuna da alerjısı olablır dırekt gıda kaynaklı olmayabılır Eger hıcbı skeıkde gecmıyosa devam edıyosa farklı doktorlara gıdıp ozellıkle alerjı uzmanları arayın ınsallah kısa surede gecer varsada🙏🏻
Zhrii Biz3kisiyiz_ Konya’da özel bı doktor var ben çok geç gittim boşuna 6 ay boyunca süt ürünleri mi yememezlik yapmışım.tedt yapıyor sadece alerji doktoru istersen bı götür
2-erkekannesii Sadece gıdalara değil ki başka şeylere De alerji gelişebilir. Ev akarları, tozlar. Kedi, köpek,bitki gibi şeyler De alerji yapabilir. Birde deterjanı ve şampuanı nı değiştirin