baltopagasii madem uyutma stilini değiştirmeye karar verdiniz, bu fırsatla ayakta uyumaya alıştırmak yerine yatağında uyutmaya alıştırsanız daha rahat edersiniz bence. Ben hiç ayakta sallamadım. Yenidoğan döneminde odasında, emzirme koltuğunda otururkrn, kucağımda uyuyordu, yatağına koyuyordum. 8-9 aylık gibiyken de yatağında uyutmaya başlamıştım. Hep odasında uyuttum ama, kendi odasında uyuyup kendi odasında uyandı. Zaten neredeyse hiç aynı odayı paylaşmadık. Evet uykuyu sevmeyen az uyuyan bir bebekti ama hiç uyutma, uykuya geöirme sorunu yaşamadık mesela bu rutin ve uyku kurallarından dolayı. Odasında ve yatağında uyuması gerektiğini hep biliyordu çünlü kendini bildi bileli kendi yatağında ve bizden ayrı uyuyordu. Şimdi neredeyse 2 buçuk yaşında, uykusu geldiğinde söyler, yatağına çıkar, ayıcığına sarılır.
Ayakta sallamak yöntemine geçeceğinize, siz de böyle bir rutin izleyebilirsiniz. Çünkü daha sonra da ayakta sallamaktan vazgeçirmek isteyeceksiniz. En başından uygun bir yol belirleyin bence.