Ecemasel Kızlar bebeğim kaşınmaktan geceleri doğru düzgün uyuyamıyor, uyusa da saat başı kalkıyor kaşınmaya çalışıyor. Başına gelen var mı, geçirmek için yapabileceğimiz doğal bir şeyler var mı
Atamom16 Ecemasel linola kullanıyor oğlum doktor önerisiyle o derece çok kaşıntısı var ise doktora danışın damla vermişti bize doktorumuz fazla kaşıntıdan dolayı Bir de bir losyon gibi bir şey vermişti 4 5 gün kullanılan kaşınan yere sürülüyor
Gmsf Ecemasel bizde yaklışık 2 ay o süreçten geçtik alerji testi vs de yaptılar bişi çıkmadı atopik dermatit dedi doktor krem verdi ama 3 gün dindirdi 5 gün sonra geri çıktı siz şampuanı değiltirin (dalin kesinlikle tavsiye etmem) ben mustela kullanıyodum onuda kesmiştim bol bol günde 3-4 defa nemlendirin vucudu size tavsiyem biz bu şrkilde atlattık ara ara kızarıklıklar çıkıyo hemen nemlendirmeyle söndürüyoruz canım bu arada hala
Ecemasel MelisaGoktugMommy denemedik onu, ducray trosyd bide mustela denedim ama fayda göremedik. Sizde işe yaramış mıydı dediğiniz krem
Arsm- A-Derma Exomega gunluk kremi ve sampuanini oneriyorum, insallah turkiyede vardir. Benim ogluma cok iyi geldi. 🙏🏻
MelisaGoktugMommy Ecemasel yani canim kisiye gore degiskenlik gosterir ben memnun kalmistim ama saana tavsiyem sampuan ne kullaniyosun? Sampuan degisikligine gitmenide oneririm bubchen yikama jeli benim kizima cok iyi gelmisti dilersen trendyol gibi yorumlara bakip bir incele
Arsm- Ecemasel ben belcikada yasiyorum, burda ki doktorum mustela kullanmami yasaklamisti, icinde parfum var o markayi kullanma demisti ve A dermayi onerdi.
Ecemasel Atamom16 doktor kızıma zaditen alerji damlası verdi ama onun da faydasını göremedim ne yazık ki, çocuk doktoru yerine cildiye ye mi götürmeliyim acaba, geçeceğine daha da artıyor kızarıklığı
Ecemasel MelisaGoktugMommy şampuan değiştirmeyi düşünmemiştim unibaby kullanıyorum doğduğundan beri onu da değiştirmem daha doğru olacak gibi teşekkür ederim
Atamom16 Ecemasel biz de zaditen kullanmıştık. Cildiyeye ben çok götürdüm hep krem verip geçiştirdiler. Size kalmış ama Alerji doktoruna götürmeniz daha yararlı olabilir kaç aylık bebeğiniz? Alerji testi yapmadı mı doktorunuz?
Mlkfrtcskn Ecemasel Çocuk doktoru bizi cildiyeye göndermişti atopik dermatit oğlum 18 aylık allerset şurup verdi . Zaditen damlayi kes dedi.
Dlr33 Ecemasel şampuanı değiştirmelisin bence aynı problem bizde de vardı atopik dermatit ciltleri uygun la Roche şampuanını kullanınca hafifledi
Atamom16 Ecemasel bir de atopik için sadece losyon yetmez şampuanıda atopik cilde uygun olması gerekiyor.
Alican44 Ecemasel bizde uni bayb sebamed mustela kullandık ama faydası olmadı topicrem ultra rıch sampuanını kullanıyorum iyi geldı cok sukur
Eskayaes Ecemasel ilk sampuanla başlayın bence cildiye doktoruna götürdüm ben krem verdi geçer gibi oldu sonra yine daha sonra aile hekimliği doktoruna götürdüm bir krem yazdı bize çok iyi geldi geçti hızlıca çok şükür
Ecemasel MelisaGoktugMommy ek gıda tadımlara başladık ama bizim bu sorunumuz 2 aylık olduğundan beri var yani yaklaşık 4 aydır çekiyoruz sadece önceden bu kadar çok kaşıntısı olmuyordu ya da kendini kaşımayı beceremiyordu bilmiyorum, gıda kaynaklı olduğunu sanmıyorum o yüzden
matmazeliingunlugu Ecemasel sizin yedikleriniz de sütten geçiyor niye gıda kaynaklı olduğunu düşünmüyorsunuz benim kızım da 40 günlükken olmaya başlamıştı biz neye alerjisi olduğunu bulana kadar 4 aylık oldu.
Ecemasel Atamom16 hayır yapmadı sadece damlasını yazdı geçti bende alerji testi için farklı bir doktora götürmeyi düşünüyorum ama bebeğim 6 aylık olcak 1 hafta sonra, doğru sonuç verir mi acaba bilmiyorum bazı doktorlar bebeklerde alerji testinde yanılma payı olacağını söylüyor ama
Ecemasel Gmsf her gün yıkamaya çalışıyorum sürekli de krem sürüyorum ama bi türlü geçmiyor ben de anlamadım sıcaklardan olduğunu düşündük havalar soğuyunca geçer belki dedik ama evde de sürekli klima açık sıcaktan olduğuna inancım da kalmadı yine de bir umut belki kışın daha rahat ederiz diye inanıyorum artık
Asel4175 Gmsf benim bebeğimde vücutta döküntüler oldu doktor alerji dedi krem verdi baya geçirdi dün kontrole götürdük iyi dedi kremlere devam et geçene kadar süt ve süt ürünlerini tüketme ama ben yedim bi haftadır hiç bişe olmadı geçince yersin dedi ben anlamadım süt ürünleri alerjisiyse eğer neden test yapmıyo diyet vermiyo anlamadım yarın devlete götürcem ama baya iyileşti acaba deterjan şampuan alerjisimi bilmiyorum ki dalin kullanıyorum
Atamom16 Ecemasel ben deri sürüntüsü yaptırmadım kandan bakmıştı doktorumuz besin alerjisi olarak temiz çıkmıştı. 5 aylık başlamıştı bizimki de 22 aylık hala devam ediyor ara ara geçiyor sonra tekrar başlıyor. Atopik dedi doktorumuz genetikten gelebiliyormuş ve 2 yaşa kadar normal karşılanıyor bebklerde demişti. Siz yine de cildiyeye götürün olmazsa kaşıntı için krem verir size kortizonlu 5 gün falan kullanıyor o baya rahatlatıyor kaşıntıyı uyku yeme gibi şeyleri çok etkiliyor atopik dermatit. Ve normal şampuan kullanmamalısınız kesinlikle.
-Ygt- Ecemasel alerji testi bizde kanda ve deriden yapıldı ama ikisinde de bişey çıkmamasına rağmen alerjisi vardı
Letitbe Ecemasel bizde de oldu şampuanımızı değiştirdik. Unibabyden Sebamede geçtik. Doktorumuz son kontrolde bu alerjik bir şey değil doktor doktor gezdirmene gerek yok kendi teri yapıyor cildi hassas zamanla geçecek bol bol yıka dedi. Eskisi gibi değil artık geçti.
Edmr Ecemasel benim kızımda oldu doktora götürdüm bende hergün yıkıyordum ve her yıkamama şampuanlıyordum ve doktor dediki sen cocugun üretilmeyen ter ve yağ bezlerini kurutuyorsun 1 hafta yıkamadım ve aşısıda denk gelmişti yıkamamam gerekiyordu zaten ayrıca asiti az zeytinyağı ile yağlayıp yıkadım düzeldi ve bol bol nemlendirici kullandım. Ayrıca kortizonlu bi krem önericem max 5 gün kullanmak gerekiyor yoksa cilt inceliyormus beklazon krem pembe renginden sürdüm ince tabaka halinde ve aşırı nemlendirici 1 gece de kızımın yüzü pamuk gibi oldu