burcuo 4. Ayda yaptırdık. Özel hastanede genel anestezi vermek istediler kabul etmedim. Devlette lokal anestezi verilerek ürolog yaptı. Ayaklanmadan yapılması konusunda tüm doktorlar hem fikir. Bahar ayıydı ne soğuk ne sıcaktı. Ameliyathaneye girene kadar emzirdim anestezi verildiğinde de sakinleştirmek ve uyuşması başlaması için emzirmemi söylediler. Kucağımdan aldıklarından itibaren ağlamaya başladı. Canı acıdığı için değil, maskelerden korktuğu için ağlıyorlarmış. İlk çıktığımızda hemen calpol verdiler bir saat hastanede kaldık ve sakinleşene kadar emzirip bekledik. Sakinleşince doktor çıkardı bizi. Oğlum dönmeye başlamıştı, ne gece ne de sonrasında herhangi bir huzursuzluğu olmadı, ertesi gün sağlık ocağında sargısı çıktı ve beş gün yıkamadık akabinde banyo yaptıkça dikişleri kendi düştü. Şimdi oğlum dokuz aylık ve iyi ki yaptırdık diyoruz. Hem hastaneler sakin olduğu dönemleri tercih etmek , çok küçükken yaptırmak, sıcak ya da soğuk havaya denk gelmemek önemliymiş. Zaten iki yaşına kadar yapılmazsa yedi yaşına kadar yapmıyorlar diye biliyorum. Çok uzun uzun anlattım ama beklemeyin derim daha fazla. Haziran-Eylül arası çok talep oluyor demişti bize doktorumuz kontrole gittiğimizde. Tam da okullar açılmışken ve ılıman giderken mevsim yaptırın rahat edin. Düşündüğünüz kadar zor değil, hiçbirşey anlamadan kısa süre de iyileşiyorlar.