Faymer Ben 29 yaşındayım, 2 kez varis ameliyatı oldum. Hamilelikte tekrar çıktı 3.kez tedavi alacağım emzirme sürecinden sonra. Benimkiler derin venöz yetmezliği, kılcal damar değildi. İlk ameliyatı 2015te sol bacağımdan oldum. 1 saatlik bir operasyon, spinal anestezi yapıldı. Lazer ameliyatı oldum, kesi/dikiş yok. Ertesi gün taburcu oldum, çok rahatladım. Geçen yıl sağ bacağımda çıktı. Bu sefer başka hastanede yapıştırma tekniği ile işlem yapıldı, 15-20 dk sürdü işlem. Bir iğneyle damarın içine ilaç verip kaçak olan yerin önü kesiliyor. Kesi/dikiş yok. İğne yapılacak yere uyuşturucu bir iğne vurdular, anestezi yok. Aynı gün hastaneden çıktım, yürüyebildim. Tedavi edilen damarlar iyileşiyor ama vücutta yatkınlık varsa yanından çevresinden başka damarlar yine aynı duruma yol açabiliyor. Kılcal damar varisleri için köpük tedavisi (skleroterapi) uygulanabiliyor, onda da deri altına ince iğneyle ilaç enjekte ediyorlar. Benim parmak kalınlığında görünüyordu varislerim, ameliyat sonrası o görüntü köpükle giderildi.
Ben artık ayaklarımın üstüne basamayacak hale gelmiştim, tabanlarım bile acıyordu ağrıyordu. Biraz ayakta kalsam bacaklarım kütük gibi şişiyordu. Endişe edecek bir durum değil, çözümü basit. Geçmiş olsun.