Herkese merhaba,
Bebeğimin burun temizliğini asla yapamıyorum. Sadece serum fizyolojik damlatmaktan ve daha yeni ancak dün kullanabildiğim aspiratörü uygulamaktan öteye gidemedim.
Hani internete videolar var ya, serum fizyolojiği belli bir basınç ile tek burun deliğine bastırıp öteki burun deliğinden çıkaran sonrasında öteki burun deliğine uygulayan cesaret timsali insanlar! İşte ben onlardan değilim maalesef. Bebeğimde hırıltı var, geçen gün BCG aşısı için doktora gittik orada üşüttüm mü yoksa balgam mı var burnu mu kapalı emin olamasam da durumdan burnunu temizleyemiyorum bu bir gerçek. Doktordan bakması için yeniden randevu aldım, hafta başı götüreceğim içim rahat etsin.
Burun temizlemenin daha kolay bir yolu yok mudur? Serum fizyolojiği damlatırken bile kıyamıyorum, aspiratöre de yeni alıştım, -mecbur alıştım çocuğun burnu dolmuştu artık- tırnak kesmeye de yeni alıştım. Hepsi resmen cesaret işi.
Bana bir destek olun, siz nasıl temizliyorsunuz bebeğinizin burnunu. Hırıltıya ben sebep oldum büyük ihtimalle burnunu temizleyemediğim için. Şimdi Allah korusun tıkanır diye gece nöbet türüyorum resmen. Bana bir yol yordam gösterin lütfen. 🙏🏼