Psikologanneee Toprak2509 önce fizyolojik bir problem olup olmadığına bakın eğer fizyolojik bir sıkıntısı yoksa mutlaka işe yarar
minnosvetontis elf0 2.5 yaşında benimde oğlumun çok huyu suyu değişti kardeşi daha bir aylık çok kıskanıyor yemesine içmesine bile yansıdı yemek verme asla aramıyor acikmiyor kavga ederek oynuyordu o geçti ama en ufak şeyde ağlayıp duruyor çok yıpratıcı oluyor…
Marjinal_Anne2 minnosvetontis ağlama bizde de var ya dayanamıyorum bazen ah ah .. bir de acıktım vs bizde de yok asla aramıyor yemeği yaaa oy xok zor ya
minnosvetontis Babybloom bu oyun terapisti dediğimiz nasıl bir şey oluyor biraz açar mısınız acaba oyun grupları vs oluyor onlarla alakası yok degil mi
Babybloom minnosvetontis yok yok. Bir psikologla (psikiyatr da olabilir) seans boyunca çocuğunuz oyun oynuyor. Seans süresince psikolog onu gözlemliyor, oyun esnasında bazı kilit kelimeler ortaya çıkarıp onların üzerinde yoğunlaşıyor filan. Çıkışta ebeveyn ile görüşüp ona da bazı ödevler veriyor. Aslında oyun terapisi sorunu anlamak ve gidişatı gözlemlemek için yapılıyor, sorunu çözen yine psikoloğun ebeveyne verdiği ödevler😁
minnosvetontis Marjinal_Anne2 kuzum seni hatırladım kadarıyla yeni kardeş gelmişti sizede nasıl ilerliyorsunuz alışamadı sanırım oda 😟( bizimki alıştı ama kıskançlık çok yemiyor bazen sessizce hiç bişe yapmadan oturuyor veya bana kusuyor odasına gidiyor)
Marjinal_Anne2 minnosvetontis evet yarın kırk günlük olacak 🙏🏻🥺 büyüğü biraz zorluyor tüm ilgimiz ona hatta bazen üzülüyorum küçüğü boş bırakıyorum mu diye ama napalım bi şekilde dengeyi kurmaya çalışıyorum 🥲 ya sanırım bizde ki kıskançlık kendini garip gösterdi yani tırnak yemeye başladı aşırı , kardeşini görmezden geliyor bi yere gitsek anne o gelmesin diyo arada sallar gibi yapıp anakıcagında çok hızlı sallıyor. Vurmaya çalışıyor😫 tabi dikkatini dağıtıp oyun kuruyorum o an.ama tırnak yemesine bir çözüm bulamadım çok yoğun yaşıyor onu🥺🥺
minnosvetontis Marjinal_Anne2 emzirirken emzirmemi gogsumu açmamı istemiyor tişörtümü indiriyor bazen göğüs pedini kendi göğsüne koyuyor bunlara gülüp geçiyoruz açıklama yapiyoruz am bazen aşırı ya kaçıyor işin ucu ozman tedirgin oluyorum napaam acaba diye arayışa giriyorum bı ara sürekli anne gitti anne kızdı diye oynuyordu arabaları firlatiyordu oyuncaklarına vuruyordu babasıyla disar asla çıkmıyordu evde bunaliyor ben kızımla ilgilence ve kiskanmasin kafası dagilsin diye gitmek istemiyor bende git çabuk diye kızdığım oldu kendimi suçlamaya başladım bu halini görünce beni evde sürekli gergin ve sinirli gördü cunki busefer kendimi torpuledim güzel konust asla gerginliğini belli etmedim zamanla rayına oturdu bu durum şuan kavga ederek oynamıyor ama kızımla ilgilenin ve küsüp niyete yatıyor ve asla kalkmıyor şuan küçüğü anlamıyor onun ihtiyaçlarını karşılayıp oğlumla daha çok ilgilenip mutlu etmeye calisyorum fakat bu durum ne zamana kadar böyle devam edicek ne zaman alışıp normal günlük halimize doncez merak ediyorum böyle yorucu oluyor anne adına heleki evet kıskanıyor ama o dengeyi kurucam diye beynim dönüyor ya
Marjinal_Anne2 minnosvetontis bence iki çocuklu olan her aile bu süreçten geçiyoruz yaa öyle olduğuna inanmak istiyorum 🥺😅 aynısı kzımda da var bensiz asla dışarı çıkmıyordu sezaryen halimle 5.gün kalktım cıktık rutini bozmamaya çalıştık şimdi daha tölere ediyoruz ama bi yere gideceğimiz zaman anne sende gelcenn mi diyo evet diyorm hemen sarılıyor bazen sabrım tükeniyor valla yalan yok ayısı var onu emziriyor 🙄🤦🏼♀️😅 küçüğünü memede görünce anne Çek diyor , zaten en zoru kendisinin tekrr ısrarla memeyi emmek istemesi ve tırnak yemeye başlamadsı oldu bı ikisi beni çok zorluyor valla o yüzden destek alacağım inşallah
minnosvetontis Marjinal_Anne2 ay aynen bende lohusa halimle kalktım parka çıkarttım kıyamam ya 😁 ya biraz daha zamana bırakmak istiyorum bende cunki henüz çok erken bir ayligiz daha bir ay aşısını bugün oldu hatta hepimiz için çok erken biraz zamana bırakıp duruma göre bende gitmek istiuorum ama isterim ki hemen bu durum geçsin inslalah hepimiz için kolay geçer bu süreç aslında şöyle biraz şöyle 6 7 aylık olduklarında severler🙏🏻🙏🏻
Marjinal_Anne2 minnosvetontis ya ben sadece bunlsr için degil normalin dışında da bana çok bağlı aşırı hassa bir kz yani kardeşten önce de böyleydi benden başkasıyla iletişime girmek istemiyor cok zorluyor bu. Huyu beni.oyun evine çok giderdik orada bile sürekli anne anne modundaydı. Ah ne güzel sağlıkla büyüsünler inşallah ya 🙏🏻🥺 hepsi geçecek diyorm hep kendime 🙈
minnosvetontis Marjinal_Anne2 oğlumda öyleydi öncesinde 🤭 eğer gidersen banada yaz mutlaka nereye gittiğiniz nasıl geçtiğini vs vsss İst oturuyorsunuz bu arada
Marjinal_Anne2 minnosvetontis oglunjz kaç yaşında acaba 🙏🏻 Mutlaka yazarım ama Hatay iskenderun da oturuyorum ☺️
minnosvetontis Marjinal_Anne2 aa oylemii 🙃 benim oğlan 2 yaşında 33 ayligiz 🤩 senin kız iki buçuk değil mi
Bebegmveben3 cinaralpinannesi evet evet bizdede aynı durum söz konusu. Tabi şuan bazı huylarını bıraktı ama bizde de hala daha istediklerini belirtme şekli düzelmedi. Olmaz hayır i kabul etmiyor hep kendi istediği olsun istiyor. Dışarıda mesela biyere gitmek istiyor kendi kafasına göre hayır diyoruz ama ısrarla o taraflara cekistirme ağlama arada bağırma durumu oluyo
cinaralpinannesi Bebegmveben3 aynen öyle şükür otizm değil davranış bozukluğu var dedi. Oda gecicek inşallah her istediğini hala yaptryo ama eskisi gibi değil biseye hayır dediysem hayır. Tabi ağlıyo yapmayinca bende aglayabilirsin diyorum hiç ilgilenmiyorum kendiliğinden susuyo öbür türlü ilgilenince daha çok ağlıyo. Bize psikiyatri böyle dedi aglasin o sizi yonetmesin siz çocuğunuzu yönetin dedi.
Gmze34 huzunkovankusu oglumda evin yolunu biliyor yakin masefedeysem, eline aldigi seyleri koklar deodorant,krem,sampuan,yemek vs. 2 yasinda komut alir, ismine bakar konusmasi cok az.. bu davranislar otizm mi oluyor
huzunkovankusu Gmze34 hayır bize de otizm denmedi zaten. Psikiyatriye de şu an gitmenize gerek yok iletişimi iyi dediler. Konuşuyor dediğiniz gibi komut alıyor. Bizde farklı durumlar olduğu için duyu bütünlemeye gittik. Her şeyi ağzına alıyor ama tekrarlayan el hareketleri de var. Bir de nasıl oldu bilmiyorum okumayı öğrenmiş. Çözmeye çalışıyoruz 😔
huzunkovankusu Psikologanneee çok teşekkürler önerdiğiniz isme bakacağım :) duyu bütünlemedik fizyoterapistle tekrar görüştük. Ben oğlumun okumayı öğrendiğini fark ettim. Şu an baya baya harfleri tanıyor, birleştiriyor ve okuyor. Bunun için de gözlemleyelim dediler. Üstün zeka belirtisi de olabilir, ama zaman lazım dediler. Biz de duyu bütünlemeye devam etmeyi planladık. Yol içinde gerekirse bir değerlendirmeye de gideriz diye düşünüyorum
Psikologanneee huzunkovankusu üstün zeka için de değerlendirme yaptırabilirsiniz üstün zekalı çocuklara gelecek kurmak biraz zor olabiliyor eğer tanınız koyulursa siz de nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili bir uzmanla mutlaka görüşün. Sevgilerimle 🌸