birmelegibuyuturken Bebeğim 14 aylık bu küçükkenden beri bu şekilde devam etti. Şu an artarak devam ediyor özellikle öğle ve ikindin gece de her zaman değil ama çoğunlukla ezan okunduğu zaman yüksek sesten olmalı ki ağlayarak kalkıyor ve çok korkuyor çok zor sakinleşiyor. Cami evimizin karşısında 50 mt kadar ancak var aramızda. Gidip konuşsak sesi biraz kısarlar mı sizce? Yanlış anlaşılmasın ezan sesinden rahatsız olmuyoruz fakat bebeğim asla geri uyumuyor.
Sevnur_a birmelegibuyuturken bebişim 7 aylık ezanı farketti bizde sizin gibi camiye yakınız amin bize mama gönder bizde kuşlara verelim diyorum Bn okununca Bn korkmayınca o da korkmuyor Bnde bunu yeni farkettim bir hafta oluyor
Sevnur_a Sevnur_a birmelegibuyuturken birde yanlış anlamayın ama çevredeki tüm seslere müdahale edemeyiz bnce bunun doğal birşey olduğunu kabul etmesi lazım bunun icinde Bebise zaman lazim sizde üzülmeyin biraz daha relax olursak bu süreçleri daha rahat atlatabiliriz🤗
Babasininoglu birmelegibuyuturken Valla hiç de yanlış anlamam kimse de anlamasın ben de çok rahatsızım. Bebeğime hamileyken bile ezan okunmaya başlandığında karnımın içinde hareketlendiğine şahidim. Şimdi de her gece yatsı vaktinde dibinde oluyorum emziriyorum pışpışlıyorum çünkü uyanıyor. Önceden kesinlikle böyle değildi 3 yıldır inanılmaz sesi açık hoparlörlerin gerçekten. konuşsak da fayda edeceğini hiç sanmam. Ayıplandığımızla dinsizliğimizle kalırız.
Beyzacar1 Sesi kisacaklarini zannetmiyorum, çok çok rahatsız oluyorsaniz yattiginiz odaya yalıtin yaptırıp, ses getirmeyen yalıtımlı pencerelerden taktirabilirsiniz
birmelegibuyuturken Beyzacar1 Malesef kirada oturuyoruz ev sahibimiz de bunu yaptırmaz. Oturduğumuz oda çift cam pimapen fakat ses çok yüksek bir şekilde giriyor odaya.
birmelegibuyuturken oglumherseyim5 Şimdiye kadar hiç müzikle vs uyumadı emerek uyuyor genelde. Uyanırsa da pış pış desem asla uyumuyor sadece meme verirsem uyur. Ama ezanla uyanırsa memeyi bile almıyor sadece ağlıyor çok zor sakinleşiyor. Demek istediğiniz ezan okunacağı zaman pış pış sesi açmaksa veya uyyrken açık kalması bu seferde o sesten uyanmaz mı sizce veya sürekli pış pışla uyumak istemez mi?
GmzFrt_2104 birmelegibuyuturken valla benim bebeğim sürekli kuran ezan veya neşitle uyur ama buna rağmen annemlere gittiğimizde aynı durumu yaşıyoruz ,sabah ortam sessiz diye sabah ezanı çok net böyle bangır diyebileceğimiz tonda .benim oğlum buna rağmen. Uyanıyor. En kötü camı pencereyi kapatın veya birşey yaptırın azaltır
MucizeKalbim birmelegibuyuturken sürekli pispisla uyumak istemez bence daha doğa sesi piyano gibi bi uyku müziği seçin. Ezanın yüksek sesine alışması da çok zor. Bence rica edin ama nekadar kisarsa kissin yakın olduğu için uyandırır. Aydan sonra kızım daha az uyanmaya başladı seslere karşı çok hassastı. Oyuzden ne yaşadığınızı çok iyi anlıyorum.
birmelegibuyuturken GmzFrt_2104 Bizim sabah öğle ikindi hepsinde uyanıyor malesef. Gunduz 2 uyku yapıyor 2 side ezana denk geliyor gecede sabah ezanında uyanıyor. Sabah ezanında bazen uyanıyor ona bir şey diyemiyorum biz bile uyanıyoruz sabah ezanına zaten ama gündüz de aşırı derecede yüksek oluyor. Eşim oturma odasından seslense mutfaktan sesini duyamam ezan sesi o kadar yüksek düşünün. Şimdi bu konu yüzünden linç yemek istemiyorum. Gercekten ezan sesinden değil yüksekliğinden sorun yaşıyoruz. Burdan yazayım lütfen çarpıtılmasın🙏
birmelegibuyuturken MucizeKalbim Deneyeceğim öneriniz için teşekkür ederim. Ama telefonun sesi ezandsn yine kısık olacağı için fayda edeceğini düşünmüyorum :( Uyanması sorun değil de korkup ağlaması ve uykusunu alamaması çok kötü oluyor.
GmzFrt_2104 birmelegibuyuturken yok canım ne alaka linç ,ben çok iyi anlıyorum sizi. Bebeklerden dolayı huzursuzluğunuz bende öyle oluyorum bazen ama nadir olduguniçin sıkıntı olmuyor. Siz sürekli böyle gerçekten çözüm bulunması gereken bir mesele. İnşallah bi çare bulursunuz 🤍
birmelegibuyuturken Babasininoglu Gerçekten ses aşırı yüksek bebeğimin sese uyanması çok normal bu yükseklikte bende çözüm bulmaya çalışıyorum çaresiz kaldim öğlen uyuduğunda yemeğimi yapmaya çalışıyorum ezan okununca yemek temizlik her şey yarım kalıyor mesela. Huysuzluğu da cabası. Sabah ezanında uyanınca yine huysuzluk bebeğimin ve benim uykusuzluğum. 🤦♀️
Babasininoglu birmelegibuyuturken Napıcaz bilmiyorum. Benimki henüz korkma aşamasında değil ağlayarak uyanıyor ama kolay sakinleşiyor. eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum ezan okunurken oyun yapıyorum vs. Ama dediğiniz gibi uykusu bölünüyor
nmt41 birmelegibuyuturken bende küçükken böyleydim çok korkuyordum ama geçti kuran kursu vs derken zamanla geçecektir endişe etmeyin amin amin diye avutmaya çalışın korkusu geçmesi için ..
Hellomoto birmelegibuyuturken namaz kiliyormusunuz acaba Allah o yuzdenmi uyandırıyor ilk aklıma bu geldi
Pinos06 @birmelegibuyuturken Benim de oğlum çok ağlıyordu ezan okunduğu zaman 15 aylığız, gündüzleri balkona çıkarıp bak dede konuşuyor seninle amin yap diyor hadi amin yapalım falan diyerek azalttım ama sabah ezanına hala korkarak uyanıyor malesef.
Deladeg13 Yani kalıcı bir çözüm olmayabilir ama ezan saatlerinde kulağına pamuk vs koyabilirsin hafifletir en azından sesi . Ya da bu ses gelmesini engelleyen kulaklıklar varya fiyatını bilmiyorum ama ondan olabilir sadece ezan bitene kadar takarsın başına
11Hilal11 birmelegibuyuturken al bendende o kadar normalde korkmuyordu hatta ezan sesini duyunca amin diyordu ama su 1 haftadir boyle bi korkma yok sakinlesmiyor bi türlü insallah zamanla unutur