Herkese merhaba;
Öncelikle herkesin bebişi sağlıklı,huzurlu ve uzun ömürlü olsun.
Benim kızım 2 aylık olucak 3 gün sonra. Doğduğunda normalden fazla kilo kaybı olduğundan hemen mamaya başlattı Dr.umuz ve benim gögüs ucum olmadığından bir türlü emziremedim. Silikon üç vs derken bir iki damla çekti ama süt akışının yeterli olacağı kadar memeyi kavrayamadı. Sonra meme veremeyince cok üzülüp hemşire çağırdım eve onun sayesinde 10 gün tuttu memeyi ama yine kilo alamadı ve mamaya devam ettirdi Dr.umuz. biberon vermek zorunda kaldım çünkü cc sini yükseltti 30 cc den 90′a çıkardı kilo alması lazım dedi. Ama buseferde biberona alıştı ve asla memeyi tutmadı tutmuyor zaten sütüm ne yaptıysam çoğalmadı. ( bunda cevremin cok etkisi oldu olumsuz anlamda çok baskı altında kaldım) lohusa olduğumdan ve ilk bebeğim olduğundan ben de salak gibiydim. Kayinvalidem sürekli şakır şakır akması lazım sütünün böyle olmaz diye diye strese girdim. 3 lt su içmeme rağmen ve beslenmeme cok dikkat etmeme rağmen yok yok gelmedi bi türlü sütüm.
Demem o ki. Vicdan azabı duyuyorum hergun mama verdiğim için bu duygudan kurtulamıyorum napıyosam. Bigün diyoumki dünya kadar bebek var mamayla beslenen annelik sadece sütlemi olur. Sonra ertesi gün yine aynıyım bu stresten kurtulamıyorum.
Benim gibi olan vardır elbet aranızda kendinizi nasıl yola koydunuz.