Berilsmom13
akidesekerii
CizerBirAnne tüm yorumları okudum, dayanamadım yazmak istedim, insan evladı olunca herşeyi olsun herşeyin en güzelini giysin herkes beğensin sevsin istiyor ama bazı noktalarda gerçekten dur demek gerekiyor, öncelikle ilk yorumunuzda ‘beyaz gelinlik giydi’ sonra ‘bindallı’ giydi diyen siz olmuşsunuz insanlar tabiki haklı olarak diyecek ki ‘ne bu düğün mü?’ keza iki elbise de Türkiye Cumhuriyeti’n de evlenen kadınlara özgü bir giysi, gelen tepkilerden sonra gelinliğe benzer beyaz elbise diye yazmanızın hiç bir anlamı yok çünkü demek ki giyilen beyaz elbise de olsa gelinliği andirmasi gerekiyor, yukarıda bir arkadaş tamamen bilmediği için çok açık sorularla sormuş bu adet nedir? anlamı nedir? Benim bildiğim asker olan erkeğe ya da evlenen gençlere yakılır, bir bebeğe neden? şeklinde.. yorumunuzu okudum ama dediğiniz tek şey ‘zamanında bana da yapılan gibi’.. ‘kendi resmini görünce gelin olmalıyım mi diyecek?..’ siz bu geleneği seviyor yakıştırıyor olabilirsiniz ama diğer yorumlar gerçekten haklı bebek bebek olmalı, baby shower ya da cinsiyet partisi olsa bişey demezler demişsiniz, sizde giydirin tütülü elbiseler uçuş uçuş elbiseler kınasını yakın kimse bişey demesin.. amacım sizi yargılamak değil kendi çelişkilerinizi görünce dayanamadım gördüm ki sizinde bu adetle bir bilginiz yok.. o arkadaşın sorularına sadece banada yapıldı diyerek gecistirmissiniz.. bir çocuk psikoloğu olarak söylüyorum, bundan birkaç yıl önce başlattığımız kampanyalar ile mükemmel vücut algısı yaratan Barbie bebeklerin dünya üzerinde ne kadar yıkıcı etkileri olduğunu görseydiniz.. bunun önüne geçmeye çalışıyoruz yeni ‘normal’ vücut yapılarına sahip oyuncaklar ile.. bizim ülkemizde kadınlar neden ‘ev görevlerini’ sahiplenici, anaç, ‘evi çekip ceviren’ ‘maddi kazanç anlaminda erkekten geri duran’ gibi özelliklere sahip? Cevap malesef sizin yaptığınız adetler de.. siz ister fotoğraflara bakınca evliliği düşünmeyecek diyin ister ben bundan evlenmedim diyin.. şuan evliliğiniz de maddi olarak evinizi gecindiren siz misiniz? Bebeğinize bakan eşiniz mi? Evi temizleyen yemekleri yapan eşiniz mi? Hayır çünkü, kadınlara bu mesaj taaa bebeklikten veriliyor…. Çok acı
Deletedmom_23
Deletedmom_41