Asl29 Yarın iş başı yapıcam bebeğim sekiz aylık hiç istemiyorum ama şartlar maalesef anne sütü alıyor hiç mama kullanmadı bu zamana kadar acaba mama kullanmaya başlasam mı yoksa normal öğün yemekleri mi versem bana yardımcı olur musunuz
turunculuanne Asl29 anne sütü almaya devam edecek mi? Yani sağarak vs bırakacak mısınız? Eğer öyle yapacaksanız bence mamaya gerek olmayabilir ek gıda ve anne sütü beraber verebilirsiniz
BARTUMOM Asl29 bende oğlum 8 aylıkken ise geri döndüm sadece anne sütü ve ek gıda alıyordu ben öğlen 1 ile 6 arası çalışıyorum şuan 21 aylık gitmeden önce emziriyorum ben gelene kadar ek gıda yeterli oluyordu
Metesra Asl29 bu konuyla ilgili ben de iki tane post açtım kimse cevap vermedi 😄 Süt sağacak mısınız peki
Asl29 turunculuanne anne sütü almaya devam edecek ama şöyle ben işten geldikten sonra yani 3 den sonra felan olacak
Misipisi35 Asl29 kucukmus sizinki ek gıda yeterli olmayabilir. Hatırladım da ne ağlamıştım 1.5 Ay oldu başlayalı hala ağlıyorum aklıma geldikçe bebeğim şu an 13 aylık. Xok zor Allah yardımcı olsun
nilesea Asl29 bir öğünlük süt sağıp burakabilirsiniz, benim bebeğim 5 aylık sadece anne sütü alıyor, 9 da çıkıp 2 gibi dönüyorum, 180 ml civarı süt bırakıyorum 3 seferde içiyor.
Asl29 Misipisi35 hepimizin olsun bende ağlarım sanırım ilk defa bu kadar ayrı kalcam eğer zorlanırsa kızım zaten öğle arasında iş yerine getirmeyi düşünüyorum
RuzgarMommys Süt sağın bırakın biberonla kaşıkla falan içsin saat 3 e kadar durmaz :/ Bide yarın başlıcam diyorsunuz
Metesra Asl29 ben de bunu merak ediyorum mesela normalde sütümle doyuyor ama ona doyacağı kadar süt bırakamayacağım sanırım. 7 aylık olacak ben başladığımda, ek gıda da olsa öğün olarak verilebilir mi bilmiyorum. Bir kutu mama alırım olmazsa ihtiyaç halinde kullanılır diye düşünüyorum
dolunaymomsss Asl29 süt biriktirmek için biraz geç kalmışsınız bir hafta öncesinden günlük her emzirme sonrası ne çıkarsa ustuste koyup biriktirip paketleyip buzluğa atmanız gerekiyordu ki işe başladığınız da biberona en azından idare edebilecek kadar bırakmanız lazımdı. Şimdi süt yoksa o bebek durmaz mama başlasan da belki o mamayı da hemen kabul etmeyebilir emerken de mama tavsiye etmem. Zaten ek gıda alıyordur ben sabah 8 de emzirip çıkıyorum kahvaltı hazırlayıp bırakıyorum uyanınca kahvaltı yapıyor. Uyumadan önce de 90 CC süt bırakıyorum öğlen en geç 2 de evde oluyorum hatta bazen 90 değil 60 bile icebiliyor kahvaltısını güzel yapıyorsa 9+9uz. iş yerinde de sağıp buzluğa atıyorum sonraki günler çıkıyor. 10:30-11 gibi sağıyorum
nilesea Asl29 neyle sağıyorsunuz, manuel pompalar pek işlevsel olmuyor, elektrikliler daha başarılı süt çıkarmada. Bebeğiniz sadece anne sütü ile güzel beslenebiliyorsa sütünüz vardır bence sağmalık da.
Asl29 Misipisi35 süt isterse eşimin babası çalıştığım yere götürecek bazen emerek bazen kendi kendine bazen sallayarak bazen eşim bakacak iş durumana göre bazen kaynanam
Asl29 Metesra benim doktorum normal öğün olarak ver dedi bana son emzirmeden önce yedir öğün olarak ek gıda olur dedi
Asl29 Misipisi35 bende bunu anlamıyorum 12 aylık bebek de yemekle doyuyor ⅞ aylık bebek de neden doymasın sonuç da sütten kesmicez komple
Metesra Misipisi35 bir öğünde yoğurt verilse mesela ne bileyim doktora henüz sormadım ama bana da doymaz gibi geliyor
Misipisi35 Asl29 siz iyi misiniz 12 aylık bebekle 7 8 aylık bebeği nasil bir tutuyorsunuz 12 aylık bebek kasik Çatal bile tutar kendi açlığını tokluğuna bilir 7 8 qylik bebek ne bilsin.tutturun 8 aylık bebeğe Çatal kaşık bakqlim daha doğru düzgün oturamaz bile . 12 aylık bebek yürür. Lütfen bu konuları doktora sorun böyle ne cesaret küçücük çocuk o daha
Metesra Asl29 ben şu anda yoğurt veriyorum diğer besinleri tadım yapıyoruz daha. Baya yoğurt yiyor ama üstüne emip öyle uyuyor nasıl olacak kafam karışık benimde