09Mira_ İlk oğlumu 18 de hamile kaldım 19 da doğum yaptım evet zordu ilk oğlumda bebekliği kolaydı ama büyüdükçe zordu şimdi 8 yaşında çok rahat etmeye başlamıştım aslında bir dedilik oldu 27 yaşındayım kızım oldu şimdi oda 3 aylık kızım benim maffetti hem zor hemde çok güzel ben aslında 30 yaşlarımda rahat edeceğime inandırıyorum kendimi 😝 ama evet zor çünkü oğlum büyüdüğü için herşey yapabiliyordum ananeye bırakıp ta ama kızım küçük olduğu için şimdi tek başıma ilgileniyorum hareketlerim kısıtlandı artık tek sağlıklı olsunlarda ama kapanışım oldu kızımla Allah olmayanlara versin diyorum artık 🙏🏻🥰
Sualim Beyzahh ilk üç ay en kolay zamanmış ben hep biraz bütüsğn daha iyi olcak diye bekledim şuan 7 aylığuz her geçen gün daha zor keyfini çıkarın
Marjinal_Anne2 Azraasli yaş farkları nedir acaba ☺️ Son söylediğinize harfiyen katılıyorum dışarı çıkmak işkence 💆🏼♀️😂
Azraasli Marjinal_Anne2 2 yaş var aralarında ilk başlar çok daha zor oluyor kıskançlıklar vs ama şuan araları daha iyi birlikte oynamalarını izlemek için sabırsızlanıyorum 😍 dışarı çıkmak ah en zoru hazırlanmaya baya önceden başlamak gerek ve dışarda ikisinide zapdetmek aşırı zor 🤣
OptimusPrime Gzd_erclk Keşke ’den kasıt su, kim ne derse desin tek çocuk ile olan rahatlık,yapabileceklerin, vaktin, zamanın,düzenin olmuyor.
Mizmizmyrtle Gzd_erclk eğer 2. Çocuğa bakacak maddi ve psikolojik gücün yoksa kesinlikle karşıyım sadece kardeşi olsun diye olmamalı. Benim mesela bir oğlum var 11 buçuk aylık Allah isteyenlere versin ikinciyi düşünmüyorum. Hem oğlum çok hareketli aşırı onun Peşinde koş ev işleri vs derken zaten perişan oluyorum hemde maddi gücümüz bir çocuğa bile ucu ucuna yetiyor. Sırf kardeşi olsun diye ikinci kere dünyaya getireceğim çocuğa sefalet ve ilgisizlik yaşatamam iyi şartlarda bakamayacaksam hayatı hep birilerine özenerek eksik büyüyecekse olmaması daha iyi benim fikrim bu tabi bir tane olsun her şeyi tam olsun. Hem psikolojik açıdan da kendimi ikinci çocuğu yeterli görmüyorum belki yaşım küçük olduğundan da etkiliyor olabilir ama bu sadece tek başına bir etken değil dediğim gibi maddi durumda çok önemli dünyaya getirdiğim çocuk için.
kahvekokusuu Gzd_erclk o cevrendekilerden bende istiyorum😂 bana hep erteleme hemen 2. Yi yap diyorlar istemiyorum yahu
Marjinal_Anne2 Azraasli bizdede büyüğü 28aylık küçüğü 28gğnlük umarım beraber oynadığı zamanları görürüz 🙏🏻🙂 şu anlık kıskançlık zamanındayız sanırım ama büyük ile yaptığımız tüm rutinlere devam etmeye çalışıyorum 😕
AysenisaEsila Biri 4 biri 1 yaşında. Çıldırmaya az kaldı 😂 büyük kızım çok huy değiştirdi kıskançlık kaynaklı. O kadar zorlanıyorum ki. Ne gerek vardı diyorum bazen. Hayatımda hiç bu kadar zor durumda ve çoook yorgun hissetmedim kendimi ama gece olunca ikiside uyuyup onları izleyip koklayınca sakinleşiyorum Allah’ım ben ne ara iki çocuk annesi oldum diyorum 😂 çoooook zor ama Allah yinede güç veriyor hala yaşıyorum 😂
Azraasli Marjinal_Anne2 ya daha başındasınız en zor zamanlar umutsuzlanma emin ol hepiniz birbirinize alışıyorsunuz. Benim büyüğü 31 aylık şuan küçüğü 5 aylık öyle korktum ki ben napıcam böyle diye ilk başlarda çok zordu büyük kızım ağlama krizlerine girdi bebişi emzirirken dahi görmek istemiyodu falan ama geçiyo 3 4 aydan sonra herşey çok daha güzel oluyo şimdi birbilerine sarılıyolar gelip kardeşini öpüp kokluyo falan çok daha güzel şimdi. Rabbim sanada güç kuvvet sabır versin inşallah en zor zamanların şimdi ama hemen geçiyor gerçekten
Yigit_pasam Gzd_erclk istesekte yapamıyoruz maddiyat yüzünden.ben istiyorum ama eşim yanaşmıyor,çok zorlanırız diye..illaki zordur 2 taneyi bı arada büyütmek ama onların bı gülüşü dünyaya bedel 😍😍
Marjinal_Anne2 Azraasli ay gerçekten mi duymaya ihtiyacım vardı valla açıkcası büyüyünce asıl zor muhabbetleri oluyordu çok , ama dediğiniz gibi su an memede bile görmek istemiyor bazen vuruyor tabi ki tepkisiz kalıyorum ama zorluyor bazen işte, inşallah atlatacağız 🥺🥺🌺🙏🏻
Birdunyabircennetannesi Gzd_erclk Bir tane çocukla kafayı yedim şuan düşünmüyorum ama ilerde düşünüyorum. Hiçbir anne pişman olmamıştır. Arkadaşımın 3 çocuğu var ve aralarında 2 yaş var hepisinin. Ve daha 27 28 yaşında. 3. çocuğuna hamile olduğunu öğrenince çok ağlamıştı ama şuan iyiki var diyor
deleted452 Gzd_erclk canim her zorluktan sonra bir kolaylık oluyor ama tabiki yıpranıyorsun benimkiler peş peşe oldu zor gunelrde oldu yani dışarı cikmak markete gitmek arkadaşa gitmek felan zor hani tek olunca zor çünkü gidince hangisi ile ilgilenicem bilmiyorum zor oluyor markete gidemiyorum cunku iki cocukla gitcem ne alip tasiycam :)) ama elhamdülillah esim destekçi benim onunla gideriz arkadaşıma gideceğim zamam birini eşime bırakırım oyle giderim yani arakadasimda 3 4 bina yan tarafta oturduğu icin bırakıyor um yoksa yine birakmam yada esimle beraber gidiyoruz o birine ben dogerine bakıyorum o sekidle yani ama benimkiler ikisi kucuk oldugu icin zorlandim aralarinda yas farki cok olsa boyle sorunlar pek olmaz Buyuk kızım 2 yasinda Kucuk 1 yasinda Bu arada arkadaşlarım cok sukur anlayışıdır hani cocuklar kosar oynar hoplar ziplar hani kizmazlar ev dağılır felan bisey demezler bu kondia arkadasta onemli bazıları cok titiz asabi oluyor kızıyor felan hani o zaman insan ister istemz gitmek istemiyor cocuk yani sonucta illaki kosup oynuyor böyle yanj Ama genel olarak destekcin yoksa zor onu soylim
M-r-v Gzd_erclk zorluğu var evet ama inanın gözüme hiç batmıyor. 8 ay nasıl geçti anlamadım. Çok çabuk geçti. İlk oğlum 5 yaşında ilk iki üç ay kıskançlık la alakalı huy değiştirmeleri oldu ama geçti çok uzun sürmedi. Şimdi öyle güzel oynuyor ki onunla. Küçüğüm da ne yapsa ona güler. Onun peşinden gider. Gece sık uyanmalar haricinde pek bisey zorlanıyor beni. Onu gördükçe iyi ki diyorum hiç pişman olmadım. Rabbım pişman etmesin. Şimdi Bi çok şeyim ilk zamanlara bakış daha düzenli ikisini de uyutuyorum kahvemi kitabımı okuyorum. Geziyorum da ev işimi de yapıyorum. Bazen geç oluyor ama hiç önemli değil. Akşamları geziyoruz Bi yerlerde oturuyoruz gezmeyi de çok seviyorum. Salıncak kuruyorum saat 9 da uyutuyorum. Büyük oğlum da çadır da uyumayı seviyor. Saat dokuzdan sonra eşimle basbasa çıkmış gibi oluyoruz. Gece 12 1 lere kadar oturabikiyorum. Hayatimi onların rahatına göre planlıyorum. Böylece kendime de ne zaman vakit ayirabilecegimi görüyorum. Ve vakitte ayirabiliyorum. Kendime göre plan yapmış olsam bu sefer onlara uymadığı için sanki engel gibi gelir o yüzden ben yolu böyle buldum. Hayatı kolaylaştırmak çalışıyorum. Çok ta güzel oluyor ya iki çocuklu anne olmayı sevdim ben tavsiye ederim ❤️
Yigitmiray38 Gzd_erclk ayy hayırr oğlum 4 yasında kızım 3 aylık olacak bebek sevmeyi özlemişim bide tecrübe sahibi olunca herşeyi biliyosn kimsenin dediklerini dinlemiyorsun kafan çook rahat oluyo iyiki de yapmışım diyorum içim gidiyo severken herşeyin farkındayım çünkü evlat ne demek daha bi öğreniyosn. Uyku yönünden zorlandim sadece rahat uykuya alışmıştım o zorluyorum onun dışında çok şükür bi şikayetim yok. Ama tabi benim oğlum sakin bi çocuk ilk çocuğa göre de değişe bilir durum
Azraasli Marjinal_Anne2 inşallah güzel zamanlar gelicek bence büyüdükçe daha kolay sen onlara kulak asma güzel düşün güzel olsun 🌸