SunnyG Mukuslu kaka tek başına bir şey ifade etmez. Anormal kusma, kakada kan, ateş vs varsa alerjiden şüphelenilir. Bazı durumlarda kakada gizli kan olabiliyor. Bunun için de gaita testi gerekli.
GoktugUras_mom SunnyG canım insanları yanlış yönlendirme. Benim oğlum sadece mukuslu kaka yapıyordu ne gaita testinde kan çıktı nede cildinde döküntü vardı. Sadece mukuslu kaka ve aşırı gazı vardı gaita ve kan testinde laktoz alerjisi olduğunu öğrendik. Sonra diyete başladım zaten
GoktugUras_mom Lahe12 ben hala diyete devam ediyorum canım. Aldığım herşeyin içindekiler kısmına bakıyorum bazı meyve sularında eser miktarda süt ürünü içerebilir diyor almıyorum bende o yüzden. Vişne suyu felan arada içiyorum ama çok nadir. Günde sadece 1 bardak çay yada kahve içiyorum ikisinden birini tercih ediyorum. Çocuğum rahatladı vallahi
Lahe12 GoktugUras_mom bende az önce vişne suyu içtim ve doymuş yağ yazıyor içtiğime bin pişman oldum.. birimde süt ürünleri ve et alerjimiz var bağırsak tepkili bu yüzden hiç bişey yiyemiyorum
GoktugUras_mom Lahe12 yaa maalesef herşey de okadar çok katkı maddesi varki oğlumun alerjisinden sonra bazı şeylerden tiksindim.
zeynepiklin GoktugUras_mom yanlış yönlendirmiyor. Bizim doktorumuz da mukuslu kaka tek başına bi şey ifade etmez diyor. Birçok doktor aynı şeyi söylüyor. Ciddi bi alerjik reaksiyon yoksa -kakada kan, egzama, aşırı gaz gibi- diyet yapmaya gerek yok.
Lahe12 GoktugUras_mom kaçıncı ayda başladı ve şuan kaçıncı aydasınız bide düzelme ne kadar sürede oldu acaba
GoktugUras_mom Lahe12 2,5-3 aylıkken diyete başladım 2 hafta sonra normale döndü şuanda 7 ay 25 günlük emzirdiğim sürece diyete devam edecem. Sadece daha bu hafta doktorumuza gittiğimde önerisiyle saf keçi peyniri deneyeceğim. Onuda bulamadım tabii hep koyun sütü karışımlı özel yaptırıyorum mecbur. İnşallah alerji yapmazda çocuğuma kahvaltıda alternatif olur
Lahe12 GoktugUras_mom bende yaklaşık 2 haftadır diyetteyim ama hiç etkisini göremedim bizim tavuk yumurtaya alerjimiz çıkmadı bende tüketmeye devam ettim galiba çıkmamasına rağmen alerji var onlarıda kesip öyle devam edicm bu arada sizin kilo alımı nasıl bizim alerjiden dolayı biraz yavaşladı
Mrvrdgntnc Asaf-1126 kanlı kaka ve egzeması yoksa aşırı huzursuz değilse sadece anne sütü alan bebeklerde bu durum olağan karşılanıyor. Benim bebeğim de 2,5 aylıktan beri hep mukuslu ve gürültülü kaka yapıyor. Şuan 7 aylık Hiç diyet yapmadım hiç bir sorunumuz yok çok şükür. Eltimin çocuğu da sadece anne sütü alıyor o da doğduğundan beri mukuslu kaka yapıyor
Aylin_07 Mrvrdgntnc benim oğlumda doğduğundan beri gürültülü kaka yapıyor son 15 gündür de mukuslu kaka rengi vs normal ama alerji olabilir mi diye kendimi yiyorum 1.ay kontrolünde poposun da hafif pişik vardi doktor süt helva tahin susam bunları yasakladii
Mrvrdgntnc Aylin_07 pişik sorunumuz hiç olmadı çok şükür. Bir şey diyemem ama ben tahin, tahin helvası, süt hergün tükettim ve tüketiyorum. Tahinli muzlu bebek bisküvili süt içiyorum süt artırmak ve kilo almak için doktorum hiç önemsemedi mukuslu kakayı bende takmadım kafama.
GoktugUras_mom zeynepiklin SunnyG mukuslu kakanın nedeni için test yapılması istendi sadece anne sütüyle besleniyordu. Kan felan hiç olmadı döküntü de olmadı. Demek istediğim test yapılmadan diyet yapılıp yapılmamasına nasıl karar veriyor doktor acaba. Laktoz alerjinin ilerlemesi sonucunda çocuklarda nasıl etkiler olduğunu bizden daha iyi bilmesi gerekir
zeynepiklin GoktugUras_mom evet sanırım daha iyi bildiklerinden onlara güvenmek lazım :) bir değil birçok doktor bunu söylüyor. Bizim sürekli takipte olduğumuz doktor olduğundan muhakkak bebeğin muayene bulgularına bakarak yönlendiriyordur tabi. Zaten aşırı rahatsız olan bebeği anlıyorsunuz. Bebekte aşırı rahatsızlık ve reaksiyon yoksa sakin olmakta fayda var bence. Zaten şimdiki bebeklerin hepsinde laktoz intoleransı var. Hatta yetişkinlerde de. Çoğumuz laktozsuz tercih ediyoruz inek sütü ürünlerini artık. Yani bence herkesin doktoru en doğru kararı verir.