Umutarasinannesi Burda hep görüyorum özellikle otizm olan başlıkları açıp bütün yorumları okuyorum benim bebeğim de biraz bahsetmek istiyorum komut yok ama şöyle gel derim gelir uyucagi zaman ninni açarım hemen yatağına girer kelimesi heceyle ma-ma de-de bunlar vardı 12 aylıkken şimdi bunlar yok unuttu alkış yapıyor arada bay bay gibi yapıyor ama onu bilinçli yaptığını düşünmuyorum kısıtlı tv izler gün içinde 15-20 dakika fazla yok sürekli dışarı çıkarıyorum çok hiperaktif bi çocuk hiç yerinde durmaz parkta görenler der maşallah çok hareketli diye sürekli aglar ama göz teması var ismine işine geldiğinde bakiyo kitaplara ben okurum ama kendisi eline alır bakmak ister okumamı istemiyor elimden alıyo yastitlariyla hiç ilgisi yok bazen düşünüyor değilim acaba olabilir mi diye götürmeyi düşündüm ama 18 Aydan önce bişey yapmıyorlar 15 aylık bu arada nolur yorum yapın içimi su serpin küçük bi teselli bile o kadar ihtiyacim var ki şimdiden teşekkür ederim 🙏
Alpingo Umutarasinannesi tv yi kesin canım cok küçük,yada max 10 dk.Ya indirin.doktorubuza danıştınız mı
Elin34 Umutarasinannesi TV tamamen kesin. Daha çok küçük. Oyunlar oynayın birlikte. Dil gelişim destekli oyunlar oynayın. Sizinle ve yaşıtlarıyla vakit geçirsin.
Meeleek Umutarasinannesi tvyi tamamen kesmekle alakalı bir durum yok!!! Otizm sonradan olmaz otizm doğuştan genetikrir!!!! Otizm bebek asla ve asla göz teması kurmaz Sesine asla tepki vermez Tek başına oyun oynar Sürekli oyuncaklarını fırlatır herşeyi Kendi etrafinda sürekli döner Ve parmak ucunda yürüme denemeleri yapar Uzun uzun sürekli dalar dusunur Eğer bunlardan çoğunluk var işte pskolog görmesi gerekiyo
Meeleek Umutarasinannesi benim oğlum doğduğundan beri çizgi film izliyor sürekli olmasada günde 2-3 aat toplam izliyordur 18 aylık komutları herşeyi yerine getirir dikkat et anne baba dede anneanne teyze hoşçakal nasılsın gibi bütün ana kelimeleri söylüyor bende çok şüphe ettim zamaninra çok eğitime katıldım o yüzden kimseden fikir alıp kimsenin çocuğuyla kıyaslamayın sadece doktoru dinleyin
AngelMotherr Meeleek bende 2 yaşına gelsin oyun kresine gtircem büyüsün 10 aylik bende zor kaldığımda izletiyorum Oyuncakları genelde atıyor sıkılıyor bence mama sandalyesinde göz teması var oyun oynarken falan bakmaz oraya odaklanıyor. Ayağıma aldığımda yastıkla birlikte çok güzel konuşuyoruz onunla suanlik böyle Ekstra birsey söylemek istermisiniz katılım yapmışsınız baya biryelrre oyuzden bizde biraz fikir alalim
Dilaylaa Meeleek sizin bebeğinizde bir sorun olmadığı başka bir bebeğe de zarar vermeyecek anlamına gelmez güzel arkadaşım. Doğduğunda beri çizgi film izlemesi güzel bir şey değil yani bunu bu şekilde onermeniz ne kadar yanlış. Otizmin bir çok farklı çeşidi var teknolojisi çağı ile birlikte otizmin sonradan da oluştuğunu uzmanlar sürekli söylüyor. Ki kendimde şahit oldum bu duruma. Kendiniz istediğinizi yapın ama yanlışı da önermeyin
Mom0008 Eğer tv varsan uyaran eksikliği olabilir bende izlettim son bir haftadır kapalı işaret etmeyen bebeğim işaret etmeyi öğrendi kendi kendine oynuyor etrafı keşfediyor sürekli 21 aylık bu arada iletişimi arttı daha sosyal olmaya çalışıyor ayrıca daha küçük yeni yeni ufak komutları alır sürekli oyun oynayın al ver yapın kule yapın kitap okuyun kısa ve net cümleler ile
mirayybebek Umutarasinannesi eğitim alıyor kızım 15 aylıkken eğitime basladı. Dedikleriniz kızımdads vardı ama benim kızım otizm değil belirtileri taşıyor 3 yaşds belli olacak netleşecek
Eylulsaree mirayybebek Merhaba ne gibi eğitim alıyor benim kızımdada var bu belirtiler doktora götürücem.
Meeleek Dilaylaa kimseye yanlış bir şey önermiyorum benim çocuğum böyle böyle bu bir ornekdir her çocuk aynı degildir bilgim olmasa konuya katılmam merak etmeyin bu konularda sertifikalarım var :))
Meeleek Dilaylaa fark ettiysen kimseden fikir alıp kıyaslamayın doktora gidin yazmışım bir oku istersen :)
yavrukussss Dilaylaa sonradan otizm olmaz tv tablet telefondan dolayı uyaran eksikliği olur. Bende izletmemeye calisiyorum cok fazla izlemesinler tabiki çok gerekli bişey degil tv ama burda anlatilmak istenen tv veya tabletten otizm olmaz 🤷
Meeleek AngelMotherr şöyle birşey bu konu çok geniş ama işte belirdi maddeler vardır bunların 1 tanesi var aaa kesin otizm olmuyor tabiki dediğim gibi ben bu konuda çok eğitim gordum fakat bir doktor değiliz neticede ama en belirgin olan tabiki Göz kontağı Komut alma Sürekli herşeyi fırlatma agresiflik Ve değişik el hareketleri dönmeler vsvs
endoplazmikretikulumiste Umutarasinannesi tv izleyen bebeklerde(15 dk düzenli olsa dahi) uyaran eksikliği oluyor bu uyaran eksikliği otizm belirtilerine benzediğinden kafalar karışıyor. Tv komple kesip bebeğinize tam yönelin birkaç ay sonra tekrar değerlendirin yada dr ye gidin birde o baksın tv izleyince işler karıştığından dr de net birşey söyleyemeyecektir şu aşamada. En fazla bir bakalım diye kreş oyun grubu vs önerip tv yi kesin 3 ay sonra fark yoksa tekrar getirin diyecektir
endoplazmikretikulumiste Adına her dakıka bakmaz zaten çocuk özellikler bir oyuna dalsıysa focuslandıysa, parmağı ile işaret ediyor mu küp dizebiliryor mu halka geçirebilir mi kanat çırpma var mı yüzünde filan herhangi bir organ gösteriyor mu ?
Umutarasinannesi endoplazmikretikulumiste kendi kendine oynar araba sürerken han diyor birde ben duydu iki gündür demeye çalışıyor halka çıkarıp takabiliyo balık tutma oyuncağı var yapmaya çalışıyor yapınca seviniyor işaret etme yok küp de dizyo kanat çırpma yok organ da göstermiyor maalesef
Umutarasinannesi endoplazmikretikulumiste bu arada birbirimizi yakalama oyunu oynariz kim yakaladiysa sarılır bu oyunu da çok sever şimdilik aklıma gelen bunlar teşekkür ederim ilginiz için
Meteninannesi52 Umutarasinannesi bir anne çocuğu diğer çocuklardan farklı ise anlar önce çocuk doktoruna danış sonra pskiyatsiye benm oğlum 15 aylikti özel eğitime başladığında şuan maşallahı war
Deletedmom_37 Umutarasinannesi istediklerini işaret parmağıyla göstermeye başladımı acaba sorduğunuz şeyleri felan gosterirmi
Meeleek Deletedmom_37 ben kendi kendine dönmeye başlamıştı etrafında ama sadece bu vardı bende bir anne olarak tabiki kafaya taka taka büyütmüştüm oysa ki çizgi filmlerden öğrenmiş bir dansmis mesela tek bir madde buna yeterli olmaz benim yaptığım gibi :)
Umutarasinannesi Deletedmom_37 yok göstermiyor sadece ağlayarak suya bakıyor ağlayarak istiyor kaç defa vermdim elimde tuttum bak annecim bu su bunun ismi su diye yine aynı
Meeleek iyilik80 birde otizm çocuklar samimiyet sevmez opulmeyi vs çok geniş bir konu bence hersuphe duyan anne doktora pskologa ve eğitim araştırmaya katılmalı kıyaslama ve herkese sorma daha kotu ediyor insanı