AselHiram 15 günlük bir bebeğim var ve ne yazık ki yeteri kadar sütüm yok sol göğüs tamamen boş sağ göğüstende günde 2 defa emzirebiliyorum diğer öğünlerde boş geliyor göğüs tabi haliyle mama destekli besleniyor. Şimdi benim kaç saatte bir kaç cc mama vermem gerekiyor acaba ? Şu ana kadar 3 saatte bir 30 cc verdim ama yetmiyor sanırım 🤷♀️ mama ile ilgisi varmı onuda bilmiyorum Aptamil aldım onu veriyorum iyi mi sizce ?
Irmakprensesinannesi AselHiram 2 saat de bir 30-60 cc verebilirsiniz çok küçük çünkü daha çabuk acıkır merak etmeyin mamayla büyümede srn olmaz önemli olan sağlıkları ve mutlulukları kIim 12 ay 24 günlük dogdugundna beri mama içiyor gayet sağlıklı bir kere bile hasta olmadı olmasınlar zatn de şuan ek gida mam tabiki bizimki anne sütü nü kızım 6 ay aldi
twofruits AselHiram yenidoğan için 3 saat aralığı uzun 2 saatte bir 30 verin yetmediğini düşünürseniz 60 cc verin sarılık olmasın daha çok küçük
Melekbas AselHiram 60 cc verebilirsiniz deneyin yani yetmedigini dusunuyorsaniz agiz dolusu kusmuyorsa cok gelmiyordur biraz kusunca fazla geldigini dusunmeyin agiz dolusu kusarsa fazla geliyordur femisti doktor bize suan daha kucuk sarilik riski olabilir dikkat edin siz yinede
AselHiram Irmakprensesinannesi çok teşekkür ederim çevrem o kadar çok ürkütücü konuşuyor ki mama hakkında 🤦♀️ ilk çocukta anne sütü vermiştim hep mama hiç almadı ama bunda sütüm gelmiyor maalesef ve hep hasta olur obez olur lafları geziyor beni yerle bir ettiler 🤷♀️
Buse18062 Aptamil gayet iyi bir mama , bizim kaç saate kaç CC vereceğimizi doktor kilosuna bakarak artırıp azaltıyordu , sanırım bebeğe göre değişiyor
AselHiram Buse18062 bizim doktor sadece 1 ölçek yap ver doymazsa 2 ölçek yap dedi o kadar hiç kilosuna göre birşey demedi bende anlam veremedim o yüzden doktoru değiştirme kararı aldık zaten
Buse18062 AselHiram Hiç alakası yok bu insanlar çok boş konuşuyorlar . Bende oğluma mama veriyorum hiç obez falanda değil gayet sağlıklı elhamdülillah ❤️
Irmakprensesinannesi AselHiram siz rahat olun kziim 9 kg 77.5 cm hiç te obez olmadı yada hasta olmadı tan tersi anne sütü alandan daha sağlıklı 1 kere bile antibiyotik kullanmadım hasta olmadı kzim 12 ay 25 günlük olduk hiç öyle kilolu bir kız bebgim yok yani siz insanları sallamayın önemli olan bebeğinizin doymasi ve sağlığı
Mrvmryy 60 CD verip bi bakın kusacak mı kusarsa fazla gelmiş demektir 30 40 cc de devam ederisiniz 1 haftaya 60 cc ye geçersiniz zaten
AselHiram Melekbas 30 cc içtikten 1 buçuk saat sonra 40 cc içti o şekilde uykuya daldı valla kusmadı şimdilik
Tr123456 AselHiram benim bebegim 1.5 aylik ve doğdu doğalı hic anne sütü almadi sütüm hic gelmedi veremedim 15gunlukse 3saat cok uzun annesi, sen 2saatte bir 40cc ver ona. Zaten aciktigini anlarsin biberonu ağzına getirince agzini açacaktır yeniden yaparsin mamasinj
Melekbas AselHiram ictigi kadar verebilirsiniz bana doktor 90 a kadar verebilirsin demisti ama benim bebegim acikinca hic susmuyor doymayincada 120 bile verdigim olmustu fazla kilo alsada 4-5 ayda dengeliyor demisti doktorum oylede oldu😊
AselHiram Gmznr2909 benim 2. Gün gelmişti sütüm iyi emiyordu ama 9. Gün sabah bir anda kesildi kendi kendine anlam veremedim yani 🤷♀️ emzirdim sağdım vazgeçmedim ama gitti artık zorlamanın bir anlamı yok diyorum artık mecbur mama verecem ama ne zaman ve ne miktarda verecem arttıracam bunu öğrenmek zaman alacak
Gmznr2909 AselHiram benimde öyle oldu az geliyordu en son sagarken kan gelmeye başladı annem sagolsun yanımdaydı bırak dedi yoksa yok mama vericen mecbur dedi ama ilk kes eşimle o zaman kavga ettik. Ne kadar vereceğini takipçi doktorun en iyisi söyler ve bebeğinin iştahını gire ayarlayabilirsin