Anneko
Ben de uyku eğitimi aldım. Cok problemli uykusu vardı oglumun. Hamakta yatar. Kucagımda sallanmak ister gece boyu 6-7 defa ayağa kalkıp salladıgımı bilirim. Beşiğini istemezdi gece boyu memedeydi falan.. üstelik cok inatcı ve sinirli bi bebeğim var.
Uyku eğitimi aldım ama uzmanın her dediğini de yapmadım. Mesela beşiğimiz benim yatagına birleşik anne yanı beşik. Uzman yatağından uzaklaştır bariyerini kaldır dedi yapmadım. Cünkü gece ben kendim uyanıp bakıyorum hep oğluma. Rahat edemezdim. Kucağında mayıstırmayı bırak dedi bırakmadım. Cünkü ninni söyleyerek onu öpüp koklamak benim cok keyfi aldıgım bir şey. Hala kucagımda mayıstırıp koyuyorum beşiğine.
Piş piş pat pat ı kes yatakta ağlamadıkça temas etme dedi ama ben yine yapamadım. Onun o güzel yüzünü okşuyorum saçlarını seviyorum. Bazen koynumda uyuttum falan 🥰 sonuç olarak mezun olamadık 😂😂
ama en azından sallanmak istemiyor. Kucagımda mayıstırıp yatırınca uyuyor. Gece 2-3 defa emmeye kalkıyor sadece. Rüya öğünü yapmayı beceremiyorum bir tek onu düzelticem. Saatleri ayarlayamıyorum acıkıyor sanırım. Ağlayınca meme veriyorum buna alışmasın diye önünü kesmem gerek.
Yani demek istediğim içinden geldiği gibi davran. Benim icin koyduğumda uyusun,sallamayayım gece de 6-7 defa kalkmasın yeter modundaydım o yüzden şükürler olsun diyorum.
Uzman artık iki uykuya geçin dedi mesela. Bazen evet iki uyku yapıyoruz ama bazı günler kısa uyuyor ve üc uyku yaptırıyorum. Yaptırmasam dayanamaz cünkü. Erken yatmayı da sevmiyor. Ona göre ayarlıyorum.
İlk gün ben ne yaptım diye kendime kızdım. Ama zamanla alıştı. Dediğim gibi oğlumun ihtiyacına göre hareket ettim. Teması tamamen kesseydim benim oğlum da cok ağlardı. Temas seven bi bebek cünkü. Bence sen de bebeğine göre hareket et.