cheesecake Duyulurum İsim değişikliği mahkemeyle olan bişey mahkemeye cikiyosun yani 2 arkadaş çevrenden şahit 1 ailenden oluyo mahkeme süresi biraz uzun oluyo onu bekliyosun sonra hakim kararı veriyo nüfus müdürlüğündende birisi oluyo ondan sonrası kolay zaten
Duyulurum cheesecake onu sormadım, bu isim değişikliğini Türk vatandaşları yapamıyor demiş biri de 😄 ona yazdım. Bu arada şu an bir defaya mahsus e devlet üzerinden değişlik tabep edilebiliyor. Bunun mahkemesi olmayacak.
lceLady huzur- E devleti tekrar silip yükleyin. Cocuklar adına bişey yapamazsınız sadece adını değişebilirsiniz. Soy bağı oldugu için sanırım onu babanın yapması lazım. Baba yapmalı ki soyad değişsin. Bizimde Kayan mesela Kaya yaptı eşim otomatikmen cocugunkide benımde kimlik yenilemede değişecek. Bir yer daha var evli/bosanmıs dul bayanlar için soyad degısıklıgı. İsterseniz eşinizin ve kendi kızlık soyadınızıda kullanabılırsınız. Bu uygulama sanırım aralık ayına kadar geçerliymiş bilginiz olsun. Keske eşinizde değişseymiş
huzur- lceLady kot kafayı ikna edemiyorum ki neymiş anasına babasının karşısına nasil çıkarmış diyorum ne alaka ya niye bu kadar anlam yüklüyorsun sanki anan baban bayılıyor bu soyismine
lceLady ZeynepNurten evet bi bakın. Sanirim aralık ayına kadar gecerliymiş bu uygulama emin değilim bilginiz olsun
Piiiiiinaar Merhaba dün bende yaptım bu işlemi bazı nedenlerden dolayı kendi soyadimi almamıştım. Bende başvuruda bulundum. İsteğim tamamen kendi soyadimi kullanmakti esiminkini tamamen silip. Ama cocukla ilgili işlemlerde sıkıntı olur diye vazgeçtim kendi soyadimi Eminkinjn önüne yazdırmak için başvuruda bulundum. Kuzen avukat bir hafta on güne onaylanır demişti. Birdaha da kontrol etmedim:)
Piiiiiinaar ZeynepNurten aynı işlemi bende yaptım dün canım mesaj ile onaylama yeterli oluyor. Hemen iki dakikada hallediliyor:)
endoplazmikretikulumiste lceLady yapmadım ama araştırdığımda çok teferruatlıydı sonrası harç ödemesi evrak işi vs. Düşünsene diplomana kadar bir sürü belge değişecek düzenlenecek başvurulacak vs. Birde bu çıkan isim soyisim değişiklikleri bence tc vatandaşlığı verilmiş suriyelilerin isim soyisim değişikliği yapabilsinler diye çıkarılmış süreli bir uygulama. Çoğu insanınki reddedilecek zaten. Ayıp yada eksik yanlış yazılmış ise değiştiriyorlar yoksa kaynanamın adınınkoymuştuk kavga ettik çocuğumun adını değiştiricem tarzı başvurular hep reddedilecek
Piiiiiinaar ZeynepNurten canım merhaba. E devletten sisteme bakabilir misin acaba. Kontrol rtmek için girmeye çalışıyorum giremiyorum.sistem uygun şartları karsilAmiyorsunuz yazıyor. Seçeneğe tıklamaya kalktığımda. Sende de aynı şey yazıyormu acaba
Piiiiiinaar lceLady merhaba canım başvuru yaptım mi? Ben e devletten kontrol etmek için girmeye çalışıyorum. Uygun sartlsri karsilAmiyorsunuz yazıyor bende. Giriş yapamıyorum. Rica etsem başvuruda bulunduysan bir bakabilir misin sende de aynı hatayı mi vericek acaba
Piiiiiinaar lceLady ne yazıyor tam olarak acaba. Bende uygun şartları karsilamamaktasiniz gibi birşey yazıyor
Azra34 Piiiiiinaar sistemde yasanan teknik aksaklıktan isleminiz tamamlanamadı yazıyo basındada hata uyarısı var yani basvurumu bile göremiyorum sizde de aynı sekilde mi
Azra34 Piiiiiinaar simdi tekrar denedim daha önce ypılmıs basvurunuz bulunmamaktadır diyo oysa ki yaptım ilk gün hemen ve inceleme asamasında yzıyordu ara ara kontrol ediyordum ismimde harf hatası var
Piiiiiinaar Azra34 lceLady Selin1234 hizmeti kullanmak üzere gerekli Sartlari sağlamamaktasiniz yazıyor bende.chalbuki bende onaylanması bekliyordum. İşleme alinmistim yani. Daha sonrasında da kontrol etmeye girdim bir kaç kere hiç böyle birşeyle karşılaşmamistim bugün böyle birşey çıktı