stillwasser Kizlar bebeğim 4 aylik bazen evde işlerimi halledebilmek icin ana kucağına yatırıp tv de çizgi film aciyorum zarar olur mu bilemedim sizce
Snowglobe stillwasser 4 aylık bebeğin size ne zararı olabilir ki temizlik yaparken. Yapmayın gözünüzü seveyim o rahatlığa alışınca hep açarsınız sonra da 3 5 sonra bebeğim neden konuşmuyo neden alkış yapmıyo VS diye ppoost açarsınız
NurY stillwasser şu an TV den anlamıyor , o renkler ve geçişler ilgisini çekiyor buda bebeğin gözünün aşırı yorulmasına ve uyku problemi çekmesine sebep oluyormuş , bide televizyona çok odaklaniyorlar dis dünyadan kopuyorlar , gelişimleri geri kalıyor 💕🙏
nilufer19 stillwasser yapmayın 😐😐 temizlik için çocuğa zarar vermeyin illa renkler dikkatini çeksin istiyosanız eline ayına uygun kartlar kitaplar verin
stillwasser Snowglobe bakin bende biliyorum neyi nasil yapmam gerektiğini alışıyorum yavas yavas bilmediğim şeyler de var tabiki burda fikir soruyorum bu şekilde atlamak ne kadar doğru karşınızda biseyi bilmeyen ve soran biri var ben rahatlığa alışacak biri değilim ayrıca tv nin cocuklara zararının elbet biliyorum sadece henüz bebek oldugu icin ona sadece renk cümbüşü gibi gelir diye düşündüm bu şekilde yorum yapmak saldırmak neden
Msdmllale Snowglobe sakin ol şampiyon kadın sadece sormuş bilmiyor olabilir zararlarını. Birden saldırmak nedir yani
Wanderlust stillwasser uygulamanin arama kismina tv yazarsaniz sadece zararlarini degil televizyon izletip sonrasinda neler yasadigini yazan annelerin tecrubelerini de okumus olursunuz. Hergun birock post aciliyor bu konu hakkinda 2 yasa kadar izlememesi gerek simdiden alisirsa ileride cok daha zorlanirsiniz. Yapmaniz gereken dil gelisimi tamamlanana kadar uzak tutmaniz ve her isinizde bebeginizi yaninizda tutup ona anlata anlata ilerlemeniz. Bol bol konusma bol kitap bol sarki goz hizasinda konusma hergun disari cikarip gezdirme size cok fayda saglar
stillwasser Wanderlust uygulamayı cok fazla takip etmiyorum kafama bisey takılırsa soruyorum aratmak aklima gelmedi dediğiniz herseyi biliyorum ve yapıyorum her ay neler yapılması gerektiğine bakıyorum uyguluyorum sadece bebek tv den anlamaz renkler dikkatini ceker diye dusunmustum
cglbnlicli-89 Bana bi arkadaşım söylemişti omun arkadaşı bebeği tv izliyoruz diye doktora sormuşlar Hocam tv dikkatli izliyor ji sakıncası olur mu diye Doktor o daha bizim gibi göremez sana öyle gibi gelir demiş hani eskiden TV’lerde renkli çizgiler çıkardı ya bebekler o şekilde kayan renkler görürmüş o şekilde alıştırma yapma istersen onun yerine çocuk şarkıları açsan daha iyi olur bence ilk zamanlarda tepki vermez ama sürekli dinleyince aynı şarkılar çalınca tepki verir hatta bazı şarkılara sende eşlik edersen iyi olur bence naçizane tavsiyem Benimde 8 ay olacak bi kızım var Allah bağışlasın sizinkini de Allah bütün evlatlarımıza sağlık versin
stillwasser cglbnlicli-89 evet ben zaten tv açıp izlemiyorum cunku dikkati hemen oraya kayıyor yani bizde yanında izlemiyoruz sadece kucuk olduğu 8cin ona olan etkisini merak ettim tesekkur ederim yorumuna
Wanderlust stillwasser bebek herseyden anlar o yuzden zaten size tek tek yazdim her yaptiginizi anlatin hergun kitap okuyun sarki soyleyin diye onun icin en zararli sey tv suan.
stillwasser Wanderlust onlari ben gunluk rutin olarak yapıyorum hepsini ay ay bakıyorum yapılması gerekenlere
stillwasser nilufer19 ya bi soruya normal cevap vermek bu kadar zor olamaz hanfendi herseyi biliyorum yapiyorum herseyi usulüne uygun ilerlemiyorum sadece bu konuda bilgi aldım neden evladima zarar vereyim ben sadece kucuk oldugu icin merak ettim ben temizlik bile yapmıyorum oğlumla ilgilenmek icin her hafta kayinvalidem geliyor sadece ufak bi isim varken sordum bu soruyu
nilufer19 stillwasser bakın siz tüm yorumlara nerdeyse böyle cevap vermişsiniz oysa ki kimse sizi linçlememiş ya da kötü bişey dememiş ben dahil sadece sordunuz aceba zararlımı diye bizde zararlı yapmayın zarar veriyosunuz dedik sanırım duymak istediğiniz “ etme bişey olmaz” :)
stillwasser nilufer19 istediğim nazikçe cevap almak ama üzgünüm herkes birbirine patır kütür dalıp cevap vermekten yana
nilufer19 stillwasser kim patır kütür daldı ya normalde ben el kadar bebeğe ama napiyim durmuyo mecbur tv açıyorum diyen herkesi direk lincliyorum çünkü bu işin bahanesi yok ama sizi linçlemedim bile gayet normL bi şekilde yapmayın zarar veriyosunuz onun yerine renkli kartlar verin dedim valla iyilik yaramıyo sizin gibilere teselli arıyorum demiyo da nazikçe cevap istiyomuş
stillwasser nilufer19 ben durmuyo tv açtım mi dedim merak ettiğim biseyi sordum ama siz gibi ler o kadar saldırgan ki nereye dalacaginizi sasirmissiniz ne teselli ariycam teselli aramak için yazı yazacagim en son yer herkese burda cevap verip siz gibi linclemiyorum okadar bos vaktim yok ne yazık ki ….
Zlm stillwasser 4 aylık kendi başına hareket edemeyen bebeği oyalamak için başka hiçbir çözüm bulamiyomusunuz gerçekten alın ana kucağını yanınıza ona şarkılar söyleyip yapın işinizi evi mi supurceniz koyun kanguruya supurun yada camın önüne koyun disarida izleyebileceği kuş fakam gibi birşey varsa hepsi TV den daha iyi 4 aylik bu çocuk daha büyüdüğünde ne yapicaksiniz. Hem göz sinirlerine zararlı hem beyin sinirlerine hemde siz bu rahata alışınca büyüdük e daha çok açıp onjne koyacaksınız sonra cocugum adına bakmiyo konusmuyo normal mi çok normal tabi böyle büyürse
stillwasser Zlm sen benim bebeğimin hareket edemedigini nereden biliyorsun gayette hareketli donen oturmak isteyen devamli ilgi bekleyen bir bebek sen benim anneligimi sorgulayamazsin bu ne patavatsizlik ozel hayatınızda bu kadar mi mutsuzsunuz etraftan hirsinizi çıkarıyorsunuz zararli evet boyle yapmayın diye guzel dille söylemek bu kadar mi zor emin ben zaten evimde temizlik dahi yapmıyorum kayinv alidem geliyor cocuguma vakit ayırıyorum gece gündüz emmedigi için sut sagiyorum sen benim hayatimi nerden bilip yok büyüyünce konuşmaz bilmem ne sen nesin be kimsin sen dengesiz insan
Gokayrab stillwasser merhaba kaan bebegin annesi sanırım siz tvnin zararlarının farkındasınız sadece sizin gibi yapan birileri varmı diye sormak istediniz fakat diger annelerimiz gerçekten kırıcı yazmışlar uslüp önemli herşeyden önce. Hiçbir sağlıklı anne evladına bile isteye zarar vermez sizi iyi anlıyorum benimde tek başıma zorlandıgım dönemlerim oldu herzaman güçlü olamıyoruz ve dogruları biliyoruz ama uygulayamıyoruz. Kendinizi üzmeyin sıkmayın sadece bir kaç kez tv de müzik dinlemesine tabiki izin verebilirsiniz annesi sizsiniz ancak sürekli olması bebeğe zarar verir. Siz kendinize güveniyorsanız bebege anlamıyor diye açtım işimi yaptım anlayacagı zaman tv ve telefon ve tabletten uzak tutabiliyorsanız ne mutlu size. Kendinizi kasmayın üzmeyin yormayın siz bebeginiz için en iyisini bilirsiniz.. arada kaçamak herkes yapar fakat önemli olan sürekli devam ettirmemek bilinçli olmak
stillwasser Gokayrab yani sormak istediğim tam da buydu sagolun ama herkes kırmaya asaglamaya rencide etmeye okadar musait ki anlamıyorum insanları gerçekten…..
Gokayrab stillwasser stillwasser hiç bir zararı olmak rabbim onu insan olarak yarattı korkmayın siz çocugunuzu dışarıdaki kötü insanlardan koruyun sağlam bir psikoloji ile yetiştirin bilinçli bir birey olması için ugraşın. Tv ve tablet ve telefonla büyüyen çocuk çok etrafımda sürekli bunları yapan bir anne olsanız zaten bu soruyu buraya sormazdınız eminim. Sizinki bir kaç kerelik birşey bebege ne olabilirki rabbimin izniyle.. Kendinizede bebeğinize iyi davranın hoşçakalın
stillwasser Gokayrab zaten icim rahat etmediği için bilgi almak amaci ile sordum ama keske sormasaydim insanlar cok acımasız neden böyle olduk anlamiyorum sizde kendinize ve bebeğinize iyi bakın hoscakalin🌹
Zlm stillwasser kendi başına hareket etmekten kastım bir yerlere gidememesi yani bı yere bırakırsan orda kalır su aylar onları oyalarken birşey yapmadı en kolay aylar emeklemeye yada yürümeye başlayınca peşinden koşmaktan hicbirsey yaoamaz oluyosun zaten ayrıca işimi yaparken TV karşına koyuyorum zararlı mı demişsiniz yani ben uydurmadim siz ev işi yaparken çocuğu TV karşısına koyuyosumuz diye. Konuşmamam güzelce 4 aylık bebeği iş yapmak için TV karşısına koyan insanla ve bunun zararlı olabileceğini düşündüm insanla güzelce konuşamam bu devirde TV nin küçücük bebeğe zararı olup olmayacağını soracak insanların olduğuna her seferinde şaşırıyorum. Ayrıca sizin yaptığınız şey alkis tutulacak birşeyde ben ters cevap vermişim gibi istediğiniz cevabı alamayinca hemen özel hayatinda mutsuz musun sen TV nin bebeğe zararı olacağını anlamiyosun diye hemen ben neden mutsuz bir insan oluyormuşum ki