Kartopu06 Bebek0707 bende baslamak istiyorum ilk denedik asla aksama kadar hatta geceye kadar cisini tuttu yapmadi zaten sureklide kabiz bir bebek bu arada 3 yasini iki ay gectik napacagimi bilemiyorum cok korkuyorum yine ayni durumu yasarmiyim diye bezini cikartiyorum aksama kadar cisini yapmiyor tuvalete goturdugumde agliyor bagiriyor
Haliagaoglu Kartopu06 ben de geçen sene aynı durumdaydım. Oğlum 25 aylıktı, denemek istedim ama hüsran oldu. Öyle bir tuttu ki çişini, artık gece karnını tutarak uykusundan uyanınca bez bağlayıp durdurdum eğitimi. Bu sene biraz daha konuşuyor hala tam olmasa da ama yine aynı olur diye tedirginim açıkçası.
Meryemyusuf Bebek0707 ben bir ay önce başladım ve daha yeni yeni kakasını ağlamadan yapıyor. Sancılı bir süreç sabırlı ve sakin olmanızı oneririm öncelikle. Oğlum 33 aylık bu arada. Cişi hemen öğrendi ve gece hiç kaçırmadı. Ama kaka bizde büyük problem oldu çok ağladı ve kaka yapmamak için kendini çok tuttu. Ama sabır her şeyin ilacı☺️ ben alaturkaya alistirdim direk çünkü bizim klozet bozuk ve işe başladığımda ablama birakacagim için ablamın da tuvaleti alaturka olduğu için bu şekil ogrettim. Lazimliga hiç oturmak istemedi çünkü bizimki biraz inatçı. Ama dediğim gibi hiç pes etmeyin ve sabırlı olun. Bir de teonun kaka kitabı diye bir kitap var sürekli onu okudum. Bezden ayırmadan aylar öncede sürekli anlattım.
busgny Meryemyusuf kaka tutma olayı bizde de var kardeşim. 10. Günündeyiz. Nasıl başardınız? Sürekli az az bulaştırıyor ama alaturka tuvalete gidince yapmıyor. Klozet veya lazımlık bizde kullanmadık çünkü sevmiyor. Alaturka tuvalette kendiniz kucağınızda mı tutuyorsunuz yoksa kendi çömelip yapıyor mu
01_10-2020 Ozelanneozelbebe benimkide konuşmuyor fakat derdini anlatıyor anlıyor 1 haftadır gece gündüz bezi bıraktık sık sık götürüyorum yapıyor anlatıyor geldiğinde gösteriyor bazen kaçırıyor ama olsun güzel gidiyor gecede 3 kez kaldırıyorum gece beslenmemiz devam ediyoruz birde çok su içtiği için kaldırıyorum sabah kuru kalkıyor gece kaldırdığım için zamanla onada alışır
busgny Bebek0707 En az 10 tane iç çamaşır. Bolca pijama:)) Çişini 1 haftada öğrenir. Bizimde kaka problemi var.. Yaptıramıyorum hibçir yere. Önerisi olan varsa bnde bekliyim burada :) bugün 10. Günümüz
Meryemyusuf busgny comelmeye bile korkuyordu canım. Daha iki gün önce ilk defa azcik çömelip ağlamadan kakasını yaptı ben mutluluktan ağlayacaktim:) sürekli bebek kakalari anne kakaya gönderelim annelerini ozlemisler dedim. Kabız olacağı şeyler yedirmedim. O ağlarken gayet sakin davrandım ağlanacak hiçbir durum olmadığını sürekli surekli sürekli anlattım hepimizin tuvalete gittiğini ve bu durumun çok normal olduğunu her fırsatta anlattım. 33 aylık olduğu için zaten her şeyi anlıyor. Allah kolaylık ve sabır versin. Öğreniyorlar Allah’ın izniyle.
Smrhls Bebek0707 benim oğlum 2 yaş 1 aylık bizde bir kaç gündür uğraşıyoruz ama hiç öğrenecek gibi durmuyor konuşmasında sıkıntı yok çok guzel.herseyi anlatıyor ama çişini ya yaparken söylüyor yada yaptıktan sonra koşarak anne yaptım diyor bence daha kaşıkları gelişmedi oyuzden çişini tutamiyor olabilir
busgny Smrhls İlk başta öyle oluyor. Sonra öğreniyorlar. İlk 1 hafta geçmesi lazım. Bende siz gibi diyordum; yapamayacak, öğrenemeyecek, daha zamanı var filan. Ama öğrendi. Şimdi 10 gün oldu. Kendi koşarak gidiyor. Kaka problemi var, yapmıyor maalesef.
gulay_candemir Bebek0707 Öncelikle bol bol sabır Daha sonra çokça alt çamaşır ve eşofman altı Ben lazımlik çok önermiyorum Sadece klozet için adaptör bebek için olandan Şimdiden Allah kolaylık versin
Ceozip Bebek0707 yani daha anneannemin dün söylediği bir lafla cümleye başlamak isterim. Aman kızım çişe çok çabuk nazar değer kimseye deme :) yani inşallah nazar değmez tecrübemi paylaşıyorum..benim de korkulu rüyam gibi bir şeydi bu tuvalete alıştırma mevzusu ama yanlış düşünmüşüm ;) Geçen hafta bir anda başlamaya karar verdim meğerse kızım çoktan hazırmış. İlk gün birkaç kaçamak oldu ama sonra alıştı ben 10 dakikada bir sordum. Sürekli tuvaletteydik o gün. Her gittiğimizde de klozetine yaptı . Ertesi gün kakayı da klozetine yapınca işi çöZdü bir anda . 2 günde hallettik resmen eşimle gerçekten şoktaydık. Bugün tam 1 hafta bitti ve çok şükür pek sıkıntı yok. Arada oyuna dalarsa mesela son anda aklına geliyor tuvalete gidene kadar azıcık kaçırmış oluyor . Kızım 28 aylık. Ben ta geçen sene bu klozetler var ya hayvan figürlü ondan almıştım. Geçen seneden beri de tuvalette duruyor. Hep onu gördü yani. Hatta bazı zamanlarda birlikte girdik tuvalete onu da oraya oturttum falan öyle bir görsün istedim. Başka da bir çabam olmadı açıkçası çok da bilgi sahibi değilim. Her çocuk farklı . Her çocukta farklı bir süreç olacağı için de kendim için bir bilgi kirliliği yaratmamak istedim. Yani demem o ki korkmayın başlayın süreç uzun veya kısa bir şekilde geçecek ve burda önemli olan sizsiniz. Kendiniz haZırsanız eğer belki çocuğunuz çoktan hazırdır :)
Kartopu06 Haliagaoglu sizi cok iyi anlayanlardanim kayinvalidem basla artik dedi hakli ama tuvalete goturdugumde ciglik atiyor bez baglamadigimda asla cisini yapmak istemiyor kaynanamda bir yapmaz ikinciye yapar alistir diyor cocugum zaten surekli kabiz hastaneye goturduk uc gun once kan verdik bakalim insallah hayirli sonuclar aliriz
Maya1 Gzdzeynep süper. benim de altini bezlemek su an icin kolayima geliyor. Daha 2 yas olmadi. Ama sizin dediginiz gibi 3 yasa dogru düşünüyorum. Hem daha kolay olur. Hem ben de rahatbatlatirim bu sureci.
Gzdzeynep Maya1 kesinlikle çok daha kolay oluyor. ben kızıma hep sorardım 2 yaşından sonra vücudu hazırdı çünkü. hayır ben bezime yapmak istiyorum diyordu. ama 3 yaşa doğru psikolojisi de bezi bırakmaya hazır oldu ve bu çok daha kolay hem onun için hem benim için.
Aylizzmm Gzdzeynep Bizimde 3 yaşa bir ay var ve hemen hemen çişi 3 günde hallettik ama kakayi hala tuvalete gitmiyor korkuyor siz nasıl hallettiniz belki banada fikir olur
Gzdzeynep Aylizzmm biz lazımlıkla başladık ilk iki gün kakasını küloduna yaptı üçüncü gün kendisi lazımlığına yapmak istedi. ama yaptıktan sonra hep kakalara bakmak istedi izin verdim bi de lazımlığı kendi tuvalete dökmek istedi beraber tutarak döktük sifonu da kendi çekti bay bay yaptık kolay oldu o da
Bebek0707 Pineapple20 Evimizde klozet yok bu yüzden bir şey almam lazım.Klozet tarzı olan bir şey mi alayım sizce yoksa normal lazımlık mı daha iyi 😊
Pineapple20 Bebek0707 bende Fisher price klozet şeklinde olan lazımlık var ama pek memnun değilim ondan. Şimdi alacak olsam ikeanın lazımlığını alırdım bi bakın derim
Bebek0707 Sunay10 26 aylık.Her şeyi söylemiyor henüz ama konuşuyor.Tuvaleti gelince belli ediyor o yüzden alıştırmayı bir deneyeceğim
Bebek0707 Doga_sever Bebeğim 25 aylık.Şuan uygun olduğunu düşünüyorum.Tüm önerilere açığım.Çünkü hiç tecrübem yok 😊