Yazannesi1 Mnks0221 Evet çünkü yaptırmak istediğini işaret ve tekli kelimelerle yaptırıyordu doktor şey demişti size anlatmak istediğini anlatıyor ve uğraşmak istemiyor. Tabi herşeyin vakti zamanı var Allah izin vermedikçe olmuyor 😊🌸
ZhraCelik Mnks0221 her çocuk farklıdır ama doktorların beklediği 1 yaşından sonra anne baba su al gübi bi kaç basit kelime 1 buçuk yaşta 15 20 arası kelime ve 2 yalında ikili cümle tabi bu her çocukda böyle ilerlemiyor kardeşim ve oğlumdan örnek verim 4 buçuk yaşında kardeşim var 7 aylık anne baba su al ver gibi kelimeler söylemeye başlamıştı mesela suya gum gum diyordu ani anne bab baba İnanmayanlar olacak ama bunlar gerçekten bilinçli keşimleriydi 1 yaşına geldiğinde 2 Li cümle kuruyordu 1 buçuk yaşında 3 yaşındaki çocuk gübi konuşuyordu gayet iyiydi çok çok öndeydi yaşıtlarından oğluma gelecek olursam geç yürüdü geç işaret etti 16 aylık konuşma başladı 1 buçuk yaşında 35 40 aradı kelime vardı 20 aylık anne dedi 21 aylık ikili keşimejee geçti şimdi 23 aylık 4 lü cümleler bile kuruyor örnek verim anne bana armut ver yada anne ben işe didiyom gibi kardeşimle çok kıyaslardım ama yanlıştı tabi bu yaptığım 😇
Mnks0221 ZhraCelik Tabiki bunun da bilincindeyim her cocuk bir değil kıyaslama yapmak doğru değil ama yaş olanağına göre olması gereken neyse o mu oluyor her çocukta yoksa farklı mı gelişiyor hersey merak ettim☺️
egeninanns Mnks0221 bence hiç kıyaslama yapmayın oğlum aşırı dilli 1,5 yaşında uzun uzun cümleler bile kuruyor yiğenim 2 yaşında hala anne baba seviyesinde ama asla problem değil her çocuğun yapısı özelliği farklı bence . Sağlıklı olsunlar gerisi boş ❤️
Mnks0221 egeninanns aynen öyle amaç kıyas yapmak değil aslında ilk kez anne oluyorum ve diğer annelerimiz nasıl süreçlerden geçmiş merak ediyorum☺️Teşekkür ederim.
ZhraCelik Mnks0221 olmadı gerek olmuyor bazen dediğim gibi oğlum 1 yaşında hiç anlamı kelimesi yoktu komut almıyordu otizm den bile şüphelendiler belirtiler var dedi tabi biz tv izletiyordum onun çok zararını gördük 16 aylık ilk anlamı kelimelerini söyledi işareti 16 aylık yaptı komut almaya 15 aylık başladı tabi bizde uyaran eksikliği vardı ama bazen tv izlemeyen çocuklarda da olabiliyor bu 3 4 yaşında konuşan çocuk da 5 yaşında konuşanda bar
ikicocukluAnne_ Mnks0221 kesinlikle sizinle aynı durumdayım aklıma takılıyordu çok iyi denk geldi bu post 😮💨 19 aylık birden kesti konuşmayı sonra dan bişeyler diyor ama anlaşılır değil oda ben sorarsam konuşursam sanırım 2 buçuk yaşında anca konuşurlar başka çocuklarla kıyaslamayın her çocuk kendine özeldir
Mnks0221 ikicocukluAnne_ Bende merakımdan soruyorum işte prenses annesi bilgi çoğaldıkça yön vereceğimiz şeyler farklı oluyor ☺️
Seymanur9 Mnks0221 benim kızım pek anne baba bile demedi biz onunla çok konuşmamıza rağmen çok nadir baba , dede ve gel kelimleri bunlardı . 2 yaşına kadar da çok net değildi birkaç kelime ekledi . İli yaşından sonra bir açıldı şimdi susturamıyoruz. Tamamen birdenbire oldu . Şimdi birçok derdini anlatıyor işlerini hallediliyor vs vs bence zmanı olabilir birazcık daha
Seymanur9 Mnks0221 bu arada ayrıca brnim kızımda söylediği şeyleri sizin bebiş gibi bırakıp söylememeye başlamıştı bir ara
Birminikannee Mnks0221 benim oğlum 10 11 aylıkken başladı ilk kelimesi anne oldu sadece anne diyordu o sıralar. Baba hiç demiyordu hatta eşim çok kıskanıyordu 😀 1 buçuk 2 yaşına geldiğinde herşeyi söylemeye tamamen konuşmaya başladı.
sherlock_mom Mnks0221 oğlumda 1 yaşından 1,5 yaşına kadar dede gitti nene geldi,anne,baba gibi basit kavramları söylüyordu. 1,5 yasinda hepsini unuttu şuan 2,5 yaşında cümleler kurmaya, ne seylersek tekrarlamaya kendini anlatmaya başladı 🤗
Nilunas Mnks0221 bebekten bebeğe deşiğir bu durum ama 2 yaştan sonra konuşmaya başlıyorlar. Kızım 1 yaşında çok kelimesi var erken konuşacak gibi ama mesela kuzenimin oğlu 3 yaşına girecek çok az konuşur diğer bir kuzeniminki 1 bucuk yaşında her şeyi konusuyordu.🥰🤗