Mercan28
Şöyle söyleyeyim 6 ay boyunca bir çocuğun kakaya da çişinede alışamaması normal fazla gibi görünüyor değil mi? 🙂 Ama aslında uzmanların çocuk doktorlarının pedagog ya da psikologların söyledikleri şeyler bu şekilde. Sizin yeğeninizde hiç istememe durumu varmış. O yüzden ara vermeniz iyi olmuş daha erken süreyi uzattırmamaları çok daha iyi olmuş. Şimdi tekrar hemen tuvalet eğitimine başlamasınlar 1-2 ay gibi bekleyebilirler biraz da çocuğun hazır bulunuşluğuna bağlı ama bir 2 sürenin yeteceğini düşünüyorum. Bu süreçte evde kim varsa tuvalete gittiğini söylesin yani annesi tuvalete gideceği zaman kız mı erkek mi bilmiyorum ama kızım oğlum çişimi yapmaya gidiyorum kakamı yapmaya gidiyorum gibi sözler söylesinler psikolog bana böyle söylemişti ki benim aklıma da böyle gelmişti psikoloğa bunu söylediğim zaman onun çok iyi bir yöntem olduğunu söylemişti, bana stickers yöntemi önermişti, yöntem bizde pek işe yaramamıştı, bir de biz oyuncak aslan oyuncak ayısını oyuncak ördeği tuvalete götürmüştük, yeğeninizin de oyuncak bebekleri ya da hayvan figürlü oyuncakları illaki vardır onlara bebeğin eskimiş bir şortunu giydirsinler 1-2 aylık süreçte oyuncaklarını tuvalete çıkarsınlar. Mesela oyuncak tavşanı var tavşanı çişi gelmiş hadi anneciğim ya da kakası gelmiş tuvalete gidelim falan desinler. O öyle öyle alışır zaten bizim tuvalet eğitimi sürecimiz bir ayda tamamlanmıştı tamamen ama tuvalete falan de ciddi bir gerilimi yaşamıştı oğlum o zaman normale dönmek çok uzun zaman aldı. Ben bir sürü yöntem denedim yukarıda saydıklarım yöntem dışında uykuda konuşma yöntemini denedim alakası var mıdır bilmiyorum ama ben olduğunu düşünüyorum çünkü 2 ya da 3 günde oğlum sürekli tuvalete gitmeye başladı
Ondan öncesinde çizgi film izlediği zaman kaçırırdı ya da oyun oynadığı zaman kaçırırdı kakasından da çok korkardı onu yaptım yani tamamen alıştı en çok işe yarayan yöntem benim ona uykuda konuşmamdı.