Norveckizi Kullanmadım ve inan hiiiç gerek yok. O kasılmaları hayatında belkide bir kez yaşoycaksın. Ki 13 saat sürdü kasılmalar bu süreklilik gösteren birşey değil. Hastaneye girdiğin andan doğuma kadar asla yatma ama.
Pilates topunun üzerinde ol, ayakta esneme hareketleri yap, squat yap. Özellikle kasılma geldiği an squat yap. İnanılmaz etkili ağrıyı anında hafifletiyor.
Yatarsan gelen sancıyı asla kolay karşılayamazsın. Mahvolursun. Doğum sancısı ciddi sancı suyumj patlattıktab sonra geldi zaten 15 dk içinde de doğurdum 😄
Epidural ıkınma hissini zayıflatıyormuş birde
Ben çevremdeki herkese asla epidural almamasını söylüyorum.
Doğumhaneye yürüyerek gittim inan. Hatta tam içeri giricem kasılma geldi doktoruma hocam durun bi diyip squat yaptım hafiflettim sancıyı sonra tamam gidebiliriz dedim 😄
Doğum sancısı evet çok şiddetli ama o histe ıkınma hissi gelince ıkınırken gidiyor.
O ıkınma aman Allahım nasıl bir rahatlama getiriyor anlatamam. Ya bebeğinin vücudundan çıkışını an be an hissetmej çok muvizevi bi olay. Ben tüm doğallığıyla yaşamanı tavsiye ederim. Çünkü o aşırı şiddetli sancı dediğim gibi 10-15 dk. Öncekiler adet ağrısı bildiğin.
Çok yoruldum o gün hep ayaktaydım ama hepte güzel hatırlıyorum. 3. Ay olucak yarın diyorum ki yine yaşasam keşke o günü o aynı sancıyı çekerim