Norveckizi
Merhaba, öncelikle insanların doğum hikayelerini araştırmanızı tavsiye etmiyorum çünkü maalesef ki cesaretlendirenler kadar korkutanlarda oluyor 🤦🏻♀️ Mesela annem bana çooook zor doğum yapmış olsa da sürekli doğum hikayesini anlatsa da ve benim doğumum için endişelense de ben kızıma çok rahat bir doğum yaptım. Vajinal ya da sezeryan, epidural ya da epiduralsiz, suni sancı ya da normal sancı hiç farketmez bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah 💗 Bedeninize, bebeğinize ve doktorunuza güvendiğiniz zaman mükemmel bir doğum yapacağınıza inanıyorum 🌸
Ben 14 şubat günü saat 12de sancılarımın regli sancısı gibi gelmeye başlaması ve bir parça kan damlasının da gelmesiyle hastaneye gitmeye karar verdim. Doktorum 2 cm açıklığımın olduğunu her şeyin yolunda olduğunu ve doğumu evde beklemem gerektiğini söyledi. Fakat nst çekimi sırasında suyumun boşalmasıyla hastaneye yatışım yapıldı. Saat 1den 4e kadar koridorda gezme, çömel kalk hareketleriyle açıklığım 3 cme ulaştı. Doktorum suni sancı istersen bugün 10 11 gibi doğurursun dedi ve sevgililer gününde aşkımızın meyvesi kızımızı kucağımıza almak istediğimden kabul ettim. Saat 4den 5.30a kadar öldüm öldüm dirildim… Suni sancı çoook beter bir şey bilginiz olsun. (Hastane hemşireleri söyler zaten ama sancı gelince sadece bacaklarınızı açıp çömelin beni tek rahatlatan hareket buydu☺️) 5.30da açıklığımı kontrol ettiklerinde 6 cm olmuştu ve istersem epidural olabileceğimi söylediler. O ağrıyla sezeryanı bile kabul ederdim 🙈😜 Hemen yapın lütfen ya da beni sezeryana alın dayanamıyorum daha fazla dediğimi hatırlıyorum. Ardından anestezi uzmanı geldi gerekli direktifleri verdi ve 19.34te güzeller güzeli kızımı ağrısız sancısız afedersiniz büyük tuvalet hissiyatı gibi bir şekilde kucağıma aldım. Epidural aldıktan sonra bacaklarda mükemmel bir uyuşukluk hissi oluyor koridorda gezmeye ve suni sancıya devam ediliyor. Sonrasında hemen açılıyorsunuz zaten. Ayrıca beni 19.20 de içeri aldılar açıklık kontrol etmek için 19.34te bebeğimi kucağıma verdiler. İçeride şöyle ıkınacaksın böyle yapacaksın hazırlık aşaması derken 10 dk öyle geçti zaten en fazla 3-4 dk içinde doğurmuşumdur. Epiduralin asla doğumu geciktirdiğini düşünmüyorum. (Başını öne kaldır çeneni gövdene daya ellerinle sandalyeden ya da bacaklarından destek alarak var gücünle ıkın hemen çıkartırsın Allahın İzniyle bebişini ☺️)Benim iç dış 3 tane dikişim vardı sonraki süreçte de hiç zorlanmadım hatta doğumhane kapısındaki herkesten “doğum yapmamış gibisin” şeklinde yorumlar aldım 😬 Benim belimde de en ufacık bir ağrı olmadı. Doğumumdan dolayı çoook memnunum kesinlikle tavsiye ediyorum. Yine olsa yine bu şekilde doğururum diyebileceğim çok keyif aldığım bir doğumdu. Allah doktorumdan da razı olsun 🙏 Umarım biraz olsun içinizi ferahlatabilmişimdir. Allahım herkesin sağlıkla, sıhhatle bebeğini kucağına almasını nasip etsin. İyi doğumlar 💗