Norveckizi çok güzel bir doğum diliyorum öncelikle size 🌸 beni 39+3 te nstde düzenli (120-130) bantlarında ağrım çıkıyordu hastaneye yatırdılar geceden ama ben hiçbir şey hissetmiyordum ağrı olarak, sadece kasıldığım için gitmiştim hastaneye de. Gece yatışım oldu doktorum hiçbir şey yapmayın ben sabah bakacağım demiş. 2 cmdim gittiğimde, sabaha kadar dolandım durdum boş boş keşke de yatmasaymışım çünkü gece boyu 5-6 kişi geldi doğurdu gitti. Hepsini duymak beni psikolojik olarak etkilemişti ama kesinlikle normal doğum istiyordum. O an epidurale de karar verdim. Ancak herkesin ağrı eşiği ve doğumu farklıdır, bunu bilmekte fayda var. Doktorum sabah 9.30 gibi geldiğinde 3 cm dedi ve amnion kesesini açtı, yani suyumu. Asıl benim için süreç ondan sonra başladı. Mesela su gelmeden 4 cm ile su geldikten sonra 4 cm arasında fark var. Her neyse beni yarım saatte bir kontrole geldi. En son 5 cm iken epidural istiyorum dedim. 11 de epidural takıldı. Bir doz ilaç yapıldı, 12.18 de doğurdum. Doğumumu çok hızlandırdı, asla bel ağrısı filan çekmedim 3 yıl oldu. Bu arada belki bana tek doz yapıldığı içindir bilmiyorum ama ben sadece 15 dk rahatladım, sonraki her şeyi katbekat fazlasıyla hissettim. Ama o 15 dakikalık rahatlama bile çok çok iyiydi. Hatta 14 ay sonra kızımı doğururken de epidural isteyecektim, tam açık gitmişim hastaneye ashgsga neyse bu ayrı hikaye 😅 velhasıl, eğer istiyorsanız bence yaptırın ben çok yararını gördüm. Tabii anestezi doktoru önemli bu konuda, çünkü epidural katateri o uyguluyor. Ben çalıştığım hastanede doğum yapmıştım zaten, hepsine gözüm kapalı güveniyordum. Çok şükür bir sorun da yaşamadım. Darısı başınıza inşallah 🥰