Mrvsen evet parlak zeka tanısı konuldu. Bizim olayımız şöyle oldu kreşte öğretmeni benimle görüşmek istediğini söyledi, esin farklı bir çocuk dedi zeka testi yaptırmamız için bizi yönlendirdi. Aynı durumu yaşan bir akrabamız var arayıp hemen durumu ona anlattım oda yaşı yetmez test için devlet okuluna gidiyor olması gerekir ordan bi belge verecekler o şekilde yaptırabiliyorsun dedi. (2 yaş üzeri test yapılabiliyormuş yanlış bilgilendirmiş) sonrasında neyse bakalım dedik baya bi zaman geçti. İş yerinde bir gün oturuyoruz bir psikolog müşterimiz vardı o geldi esin in yaptığı resimi masanın üzerinde gördü, esin i görmek istediğini söyledi, esin çok özel bir çocuk dedi. Gittik, esin in özel bir çocuk olduğunu (üstün zekalı olduğunu) güvenilir bir kaynaktan öğrenmiş olduk. Benim kuzenim de Ankara da bunun eğitimini aldı sağolsun o bizi doğru yönlendirdi gerekenleri yaptık bilsem e de girmeye hak kaZandık fakat o gün ateşlendiği için giremedi bu sene tekrar deneyeceğiz bakalım. Bunun dışında üstün zekalı çocuk kendini çok net belli ediyor zaten. Esin i gören herkes söylüyordu çok açık anlaşıldığını düşünüyorum. Test yaptırmamış olsa da bir çocuk üstün zekalı olabilir ☺️ Rehberlik öğretmeni bile fark edebilir.