lalbg yani o zamanlarda çok yönlendirme yoktu, benm hikayem baya komik gerçi, tek çocuğum annem işçi babam esnaf ikisi de okumuş insanlar değiller ilkokul mezunular yani sonra çalışma hayatına başlamışlar, ben okula başladım ilk 4 yıl çok kötüydü malesef öğretmenimiz sürekli beni baskıladı sorulara cevap veriyorum sen sus, parmak kaldırıyorum senin dışında biri diye neyse ki 5. Sınıfta öğretmenimiz değişti ve 6 haneli sayıları bile saniyeler içinde kafamdan çarpıp söylediğimi görünce hemen sonraki hafta beni test için bir yerlere götürdü annemden ve babamdan izin alarak, neyse çok uzatmadan üstün zekalı olduğum ortaya çıktı sonra öğretmenimiz annemi çağırdı ve anlattı durumu, annemin anladığını ve tüm akrabalarımıza söylediğini söylüyorum bizim çocuk sorunluymuş başka bi okula gitmesi lazımmış 😑 “sorunlu ” sonra tabi aynı okulda kaldım ve köreldim ama tabi körelmiş halimle bile üniyi ilk senemde kazandım dereceyle bitirdim satranç oynuyorum sayılarla aram iyi pratik bi insanım çok konuşmayı sevmem, ama demem o ki aile yönlendirme çok çok önemli… biz ziyan olduk çocuklarımız olmasın